Demokrat Zafer

Acilen seçime gidelim

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Normal Sorular’da Furkan Kahraman’ın sorularını yanıtladı. Türkoğlu, ‘Erken seçime gidilir mi?’ sorusuna, ‘Ben sonbaharda bir erken seçim olacağını düşünüyorum. Acilen seçime gidelim, ülkenin normalleşmesi lazım. Normalleşmenin yolu da millet iradesi’ ifadelerini kullandı.

Normal Sorular’ın konuğu İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Normal Sorular’da Furkan Kahraman’ın sorularını yanıtladı.

Selçuk Türkoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

“Vatandaş yönetimden kaynaklanan bir krizle karşı karşıya. Her sabah 13 milyona yakın insan işsiz uyanıyor ülkede güne. Ya kriz, ya kavga, ya zam, memlekette karşılaştığımız haberler bunlar. Yüzümüzü güldürecek geleceğe umutla bakacağımız bir şey kalmadı ülkede. Biz niye bu hale geldik?

‘MÜLTECİ SORUNU MİLLİ GÜVENLİK SORUNUDUR’

(Mülteci sorunu) “Bursa’da da aynı tablo var. Tarımı, doğası ve sanayisiyle birlikte Bursa’nın daha iyi durumda olması gerekirken Bursa’da da aynı sıkıntılı tablo var. 250 bine yakın Bursa’da mülteci sorunu var. Demografik yapıyı bozan dengesiz yerleşim sorunları var. Şehrin belli bölgelerinde ‘getto’laşma var. Milli güvenlik sorunudur bu, kontrolsüz mülteci akını var ve bunun önünü açan bir sistem var. Çok kolay vatandaşlık alabiliyorlar. Bursa bir tık daha iyi olması lazım, diyoruz ama 2002 yıllarında mavi yakalar yüzde 11 civarında asgari ücret ile çalışırken bu oran yüzde 60’a yükseldi. Yaşamayı değil hayatta kalmayı vaat ediyor. Hayatta kalmak karnını doyurmak yaşamak mıdır? Böyle bir Türkiye vaat ediliyor Türk milletine. Her geçen gün bir trajediyle karşılaşıyoruz. Daha da kötüye gideceğine dair endişeler var.” ifadelerini kullandı.

‘SONBAHARDA ERKEN SEÇİM OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM’

Önce adalet olacak, Kapıkule’den memlekete adalet bir girse bu kötü yönetim, bu zafiyetten, bu liyakatsiz ve yalnızca rant odaklı yönetim sisteminden kurtulduğu gün her şey düzelecek. Bu memleketin doğal kaynağı da insan kaynağı da gücü de coğrafyası da var. İster siyasi, ister ekonomik, ister dış gerekçelerle olsun kriz varsa, demokrasilerde çözümün kilidi belli, millet iradesine gideceksiniz. Seçime gideceksiniz. Taşıyamıyor sistem ben sonbaharda bir erken seçim olacağını düşünüyorum. Seçime gidelim Acilen ülkenin normalleşmesi lazım. Normalleşmenin yolu da millet iradesi. Sizi seçecekse de yenden bir güven tazeleyin kardeşim en azından piyasaya bir güven gelsin, umut gelsin. Hayır sizi seçmeyecekse de bırakın gidin yeni gelen insanlara. Milletin istiklalini milletin azim e kararı kurtaracak. Dışarıdan birisi mi gelecek? Sihirli değnek mi değecek? Hayır, millet iradesine gideceğiz. Buna talibiz, acilen ve erkenden seçim talebimizi yineliyoruz.

‘T2 TARİHİN EN KÖTÜ PROJESİ’

Sayın Aktaş, ‘T2 Hattına 300 milyon verdik, yapılmamalıydı ama yapacak bir şey yok, tamamlamak zorundayız’ demiş. Tarihin en çöp, en kötü projesi. Yapma kardeşim, zararın neresinden dönülürse kardır. Olmaz orada o, dünyanın neresinde görülmüş raylı sistemin yanına ferforje demir, mahvettiniz şehri. Belli ki olmayacak, yapmayın.

‘BURSALILARA SORULSUN KÜLTÜRPARK’IN BUNA İHTİYACI VAR MI?’

Bu iktidar vatandaşa ne yazık ki çok rahatlıkla yalan söylüyor. Hatırlayacaksınız, yıllar önce 80 derece sıcak su nedeniyle Sıcaksu bölgesini boşalttılar. ‘Bursa termal kent kimliği şahlanacak, turist akını olacak’ dediler. Bursa tekrar termal turizm kentine bürünecek diye sevindik. Ne yaptılar orayı, TOKİ’ye verdiler suyu da kapatacaklar. Geçmişte yapılan ya da yapılmayan her şey bize gelecek için ışık veriyor. Kültürpark’ın açık hava tiyatrosuna düzenleme ihtiyacı var. Başka bir şeye ihtiyacı yok ki. Anılarımızın olduğu stadı yıkarak millet bahçesi yaptınız, nereden çıktı bu? Yine bir rant var, birileri zengin edilecek. Bursa’nın böyle bir şeye ihtiyacı mı var? Anket yapıp Bursalılara sorun, buna ihtiyacı var mı Kültürpark’ın? Doğanbey ve Stat halka sorulsaydı böyle mi olurdu? T2’yi de Kültürpark’ı da millete sorsunlar bakalım evet gelecek mi? Acilen topyekün bir zihniyet dönüşümüne ve yenilenmeye ihtiyaç var.

‘İLK KEZ ADAY OLMUYORUM, TALEP GELİRSE DEĞERLENDİRİRİZ’

Ben de bu ülkedeki her vatandaş gibi bu tür makamda olmak isterim. Kaldı ki geçmişte milletvekili adayı oldum. Ama bunun öncesinde öncelikle birlikte yola çıktığım yol arkadaşlarım, partililerimiz, genel merkezimiz ve genel başkanımız, Bursa bizi nerede görmek isterse orada görmek ister. Böyle bir talep gelirse biz de değerlendiririz. Biz bulunduğumuz makamı siyasi atlama taşı olarak değil sorumluluk olarak görüyoruz, gereğini yapmaya gayret ediyoruz. Biz zafere değil kadere iman ettik. Böyle bir talep gelirse değerlendiririz. Ben sonuçta ilk kez aday olmuyorum.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ