Demokrat Zafer

FÜSUN DEMİREL ve SETTAR TANRIÖĞEN, “SİDİKLİ KASABASI MÜZİKALİ”Nİ MİLLİYET SANAT’A ANLATTI!

Usta oyuncular Füsun Demirel ve Settar Tanrıöğen, birlikte rol aldıkları “Sidikli Kasabası Müzikali”ni Milliyet Sanat’ın Ekim 2022 sayısında Baran Danış’a anlatıyor. İlk defa gerçek bir müzikalde rol aldıklarını söyleyen Demirel ve Tanrıöğen, yapım aşamasının maliyetli olması nedeniyle müzikal sayısının az olduğunu dile getiriyorlar. Füsun Demirel, “Sidikli Kasabası Müzikali” için “Müzikali bu kadar güncel ve ölümsüz kılan en önemli etken elbette dünyadaki iyilik ve kötülüğün, yoksulluk ve zenginliğin, sömürenle sömürülenin bitmek bilmeyen mücadelesi,” yorumunu yapıyor. Settar Tanrıöğen ise, küresel bozulmadan yaşanan su kıtlığı ve bundan yararlanan sermayeyi anlatan oyun için “Aslında epeydir yaşadığımız ve kim bilir daha ne kadar yaşayacağımız dünyanın hâlini anlatıyor,” diyor.

Kuraklık sonucu suların azalmasıyla birlikte tuvalete girmenin sınırlandırılarak özel bir şirketin denetimine verildiği distopik bir dünyada, tuvalete girmek için parası olmayanların gönderildikleri ve bir daha geri dönemedikleri son adresleridir Sidikli Kasabası. Aşk, bu hikâyede de yerini alır ve sisteme karşı başkaldırının kıvılcımı olur. Hukuk, kapitalizm, sosyal bilinç, popülizm, bürokrasi, politika ve holdingleşme gibi konularda eleştiriler getiren “Sidikli Kasabası Müzikali”, Kayhan Berkin yönetiminde yeniden yorumlanıyor. MON Yapım imzalı müzikalde aynı zamanda İstanbul Devlet Opera ve Balesi Şefi Murat Kodallı önderliğinde canlı orkestra da yer alıyor.

“İnsanlık buradan duvara toslayacak”

“Sidikli Kasabası Müzikali”nde rol alan usta oyunculardan Füsun Demirel “Dünyanın ekolojik dengesinin hızla bozulduğu, küresel ısınmanın giderek arttığı ve müzikaldeki distopyanın gerçeğe dönüşmeye başladığı yıllardayız,” derken, Settar Tanrıöğen “Dünyaya yaşattığımız bu sistemin kesinlikle tasfiye edilmesi şart. Çünkü bunun sonu yok. İnsanlık buradan duvara toslayacak bence. Ya doğaya daha uygun bir sistem inşa edecek insanlık ya da yok olacak. Bu ikisinin arası yok,” şeklinde konuşuyor.

“Müzikal geçmişimiz yok”

Söyleşide, Türkiye’deki müzikal yapımların azlığına ve bunun sebeplerine de değinen usta oyuncular, büyük prodüksiyonların maliyetine dikkat çekiyor. “Müzikal geçmişimiz yok,” diyen Füsun Demirel ekliyor: “Biz herhangi bir tiyatro oyunu için bile sahne sorunu yaşarken müzikallerin oynanacağı sahneler yok denecek kadar az. Teknik alt yapılar çok yetersiz.” “Sidikli Kasabası Müzikali”nde karakterler dışında da çok kalabalık bir kadro olduğunu söyleyen Settar Tanrıöğen de “Böyle büyük bir prodüksiyonun da maliyeti oluyordur hâliyle,” diye devam ediyor.

Baran Danış’ın Füsun Demirel ve Settar Tanrıöğen ile gerçekleştirdiği röportajın tamamı Milliyet Sanat’ın Ekim 2022 sayısında…

Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de, Trendyol’da, yakala.co’da ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Bilgi için:         milliyetsanat.com

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ