Demokrat Zafer

Kayapa Şehit Jandarma Er Eyüp Gürsoy Ortaokulu Öğrencileri Başarıya Doymuyor

2023-2024 Egitim-Ögretim Yılı Okul Sporları Okullar Arası Kano İl Müsabakalarında Kayapa Şehit Jandarma Er Eyüp Gürsoy Ortaokulu öğrecisi Meryem Ali C1 dalında Bursa birincisi, Aslı Rengin Güneş,İsmet Alperen Karaca ve Aslımnaz Sutci ise deniz kanosunda Bursa 3. Oldu. Ayrıca okul takımı olarak da 2.lik kupası almaya hak kazandı.

Okul Beden Eğitimi öğretmeni Bilgen Güleryüz kano ile ilgili şunları söyledi: “Kano sporu tüm dünyada yaygın olarak yapılan bir su sporudur. Türkiye’de henüz çok yaygın olmasa da son yıllarda ‘kürek çekme’ olarak hayatımıza girdi. Kano sporu, kano adlı küçük tekne ile tek kanatlı bir kürek kullanılarak suda yapılır. Özellikle Avrupa, Kuzey Amerika’da yaygın olan bu spor, hızlı akıntılı sularda da yapılır. Kanoda kano ve tek veya çift kanatlı kürek ile bir su akıntısını geçmek amaçlanır.” dedi.

Okul müdürü Ahmet Yaşar Gündüz, konu ile ilgili şunları ifade etti: “Okul olarak öğrencilerimizin yetenek taramalarını yaparak tüm öğrencilerimizin en az bir spor dalıyla ilgilenmelerini önemsiyoruz. .Okulumuzda Taekwando kursları, Jimnastik kursları, Halk Oyunları kursları, okçuluk egzersizleri, satranç kursları gibi kursların yanı sıra futbol, valeybol, basketbol, Bocce(petank,),kano, kross, spor tırmanışı, plaj voleybolu gibi spor dallarında öğrencilerimizi hazırlayıp yarışmalara katılımlarını sağlıyoruz. Gençlik Spor İlçe Müdürülüğü’nden gelen antranörümüz ile öğrencilerimiz basketbol dersleri de görmektedirler. Her alanda olduğu gibi bu alanda da önceliğimizin öğrencilerimiz olduğu bilinci ile eğitim-öğretim faaliyetlerimizi gerçekleştirmekteyiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ