Demokrat Zafer

Tüm hekimleri heyecanımıza ortak olmaya ve Bağımsız Hekim Birliği ne destek olmaya davet ediyoruz

Bağımsız Hekimler Birliği 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Bursa Tabip Odası Seçimleri öncesinde BAOB’da düzenlenen tanıtım toplantısı ile adaylarını tanıttı.

Bağımsız Hekimler Birliği adaylarını tanıttı

Haber: Ebru Taşdemir
Kamera: Fırat Yıldırım

enbursa.com

Bursa Tabip Odası’nın 21 Nisan 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan seçimleri öncesinde Bağımsız Hekimler Birliği düzenlenen aday tanıtım programı ile adaylarını tanıttı.

Bağımsız Hekimler Birliği’nin Bursa Akademik Odalar Birliği’nde (BAOB) gerçekleşen aday tanıtım programında Tabipler Birliği’nin güçlendirilmesi ve hekim hakları konusunda önemli konu başlıkları altında vaatler belirtildi.

WhatsApp Image 2024 04 06 at 17.25.06 1

Basın mensuplarına aday tanıtım programı öncesi açıklamalarda bulunan Uzm. Dr. Ünal Kurtoğlu şu ifadeleri kullandı;

“En zor zamanlarda özveri ile halkımızın yardımına koşan hekimler ve mesleğimiz hekimlik her geçen gün güç kaybetmekte, hekimler yoğun iş yükü yanında maddi ve manevi problemler ile de baş etmeye çalışmaktadırlar. Son 50 yılda hekimler seslerini duyurabilmek ve problemlerini çözmek amacıyla birçok dernekler ve sendikalar kurdular. Bu kuruluşlar belli kazanımlar da elde etti, ancak hekimlerde birlik oluşturamadılar. Birlikteliğin oluşamaması, hekimlerin güçlü temsil edilememesi ve mesleğimizin itibarsızlaşması ile sonuçlandı. Bağımsız Hekimler Birliği olarak hekimlerde birlik vizyonu yüklenmesi gereken en önemli kurumun Türk Tabipleri Birliği (TTB) olması gerektiği kanaatindeyiz.”

‘TÜM HEKİMLERİ TABİP ODASI ÇATISI ALTINDA TOPLAMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK’

Konuşmasını sürdüren Kurtoğlu, “Bağımsız Hekimler Birliği hiçbir ayrım yapmaksızın tüm hekimlerimizi Tabip odası çatısı altında toplamak için yola çıktı. Birlik vizyonunu taşıması gereken Türk Tabipleri Birliği yaklaşık 50 yıldır aynı çizgide politikalar üretmektedir. TTB’nin hekimlik ile ilgili eylemlerinden en önemlisi olan grev çağrılarına özelde çalışan neredeyse hiçbir hekim katılmamış ve kamudaki hekimlerden de en kötü hekimlik koşullarında bile çok sınırlı katılım olmuştur. TTB’ne hekimlerin ne de toplumun gözünde olması gereken yeri dolduramamış, eylemleri etkili olamamış, problemlerinin çözümlenmesinde diplomasi ve diyaloğu kullanamamıştır. Sonuçta hekimlerin TTB’ne olan inançları, ilgileri, destekleri azalmış ve dahası toplum gözünde marjinal ideolojik-siyasal bir birlik gibi algılanmasına neden olmuştur. Bu başarısızlığın altında; hekim ve sağlık odaklı tartışmaların merkezinde olması gereken TTB yönetiminin, ideolojik ve siyasi söylemlerle ön planda olması yatmaktadır. Hekimlerce sahiplenilmeyen TTB ye ülkemizdeki tüm hekimlerin yarısından fazlası üye olmamış, üye olanların çoğu da yasal zorunluluktan üye olmuştur. Oda seçimlerine katılım da kayıtlı üyeler arasında bile yüzde 5-15 arasında değişmektedir” dedi.

WhatsApp Image 2024 04 06 at 17.25.06 2

‘BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR’

 

21 Nisan 2024 tarihinde Bursa Tabip Odası’nın Olağan Seçimli Genel Kurulu‘na değinen Kurtoğlu, “Bu bir bayrak yarışıdır, temennimiz Bursa Tabip Odası seçimi kardeşlik yürüyüşü ve medeniyeti ile halkımıza örnek olsun. Seçimdeki rekabetimiz fakülte sıralarındaki sınavlardaki tatlı rekabetten ibaret olacaktır. Biz kazanırsak Yüce Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün övdüğü ve güvendiği Türk hekimlerini birleştirecek, mesleğimizin itibarını olması gereken en üst düzeylere taşıyacak ve TTB’ nin danışılan, sözü dinlenen daha da itibarlı siyaset üstü bir kurum olmasını sağlayacağız. Bu amaçla, hekimlik mesleği ve sağlık için dertlenen her hekime ve hekimleri temsil eden bütün gruplara ulaşmaya çalıştık. Tüm hekimleri heyecanımıza ortak olmaya ve Bağımsız Hekim Birliği ne destek olmaya davet ediyoruz” diyerek Bağımsız Hekimler Birliği’nin değerlerini ve amaçlarını sıraladı.

WhatsApp Image 2024 04 06 at 17.25.07 1

1- Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetimizin temel değerlerine, milletimize ve devletimize bağlılık temel ilkemizdir.
2- Tıp eğitiminin kalitesi korunmalı ve bilimin ışığı yolumuzu aydınlatmalıdır.
3- Ülkemizdeki bütün hekimlerin Tabip odasına kayıtlı olması sağlanmalı, oda aidatı işveren tarafından karşılanmalıdır, bu amaçla çalışacağız.
4- Hekim olmayanların tıbbi uygulamalarını ve şarlatanlığı engellemek görevimizdir.
5- Çalışma özgürlüğü-güvenliği ve hekim hakları: Her hekim mesleğini kamu ya da özelde bağımsız olarak ve kendini güvende hissederek yapabilmelidir.  Muayenehaneler üzerindeki her tür baskı kaldırılmalı, muayenehane reçeteleri-raporları SGK ve tüm resmi kurumlarca tanınmalıdır.

Muayenehane açmayı teşvik edip her tür idari ve hukuki desteği vereceğiz ve engellemelerle mücadele edeceğiz. Özel sektördeki hekimlerimizin sözleşme süreçlerine yardımcı olmak için komisyon kuracağız.
6- Muayenehane hekimlerine ve sağlık turizmi gibi önemli bir sektöre  pranga vuran 29 Temmuz 2023 tarihli “Sosyal medya ve bilgilendirme Yönetmeliği” nin değişmesi için çalışacağız. Gereken yalan beyanın engellenmesi ve kişi hakkının korunması olmalıdır, görevini hakkıyla yapan bir hekimin bilgilendirme yapmasından daha doğal ne olabilir.
7- İşyeri hekimlerimiz ve OSGB lerde  görevli işyeri hekimlerimizin haklarının korunması , ücretlerin işyeri sahibi tarfından değil bir fon oluşturularak devlet tarafından ödenmesi için idari ve hukuki düzeyde çalışırken , sertifika kiralanmasını engellemek için komisyon kuracağız.
8- Aile hekimliği ve diğer hekimlik uygulamalarında idari standardizasyon sağlanmalı, hekimlik yasası çıkarılmalı ve bunun için Türk Tabipler Birliği etkin bir kurum olmalıdır.
9- Kamudaki hekimlerimizin yaşadığı ücret adaletsizlikleri, kadro- atamalardaki sorunlar ve mobbing gibi problemleri çözmek için hekimlere hukuki destek vereceğiz.
10- Emekli hekimlerimizden mağdur olanlar için Sağlık Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı’nın kapısını aşındıracak, adaletsizliği bitireceğiz.
11-Asistan hekimlerin problemlerinin çözümü için akademisyenlerle asistanlar arasında köprü olacağız.
12- Şehrimizde Hekimlerimize hizmet sunacak kaliteli mekanlar üreteceğiz. Bu şehrin tüm dinamiklerinde en önde ve hekimlerin sesi olacağız.
13- Odamızı evrak temin yeri olmaktan çıkarıp 7/24 sizinle yaşayan aktif bir birlik haline getireceğiz.

WhatsApp Image 2024 04 06 at 17.46.08

‘TÜM HEKİMLERİN BAĞIMSIZ HEKİMLER BİRLİĞİ’NE GÜÇ VERMESİNİ İSTİYORUZ’

Kurtoğlu son olarak, “Hekim hakları için mücadele veren, çözüm odaklı bir Tabip Odası, Değişim, yenilik, sağlık ve meslek onuru için, bütün hekimlerin Tabip odasına sahip çıkmasını ve “Bağımsız Hekimler Birliği’ne güç vermesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İşte Bağımsız Hekimler Birliği’nin adayları…

WhatsApp Image 2024 04 06 at 17.45.56
WhatsApp Image 2024 04 06 at 17.46.04
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ