Demokrat Zafer

90 kişilik sosyal koruma zabıta birimi oluşturulacak

İYİ Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Orkun Özeller’in proje tanıtım toplantısı düzenlendi.

İYİ Parti Osmangazi BB Adayı Özeller projelerini açıkladı

MAHMUT VURAL – KAĞAN MELİK KALYONCU / BURSADA BUGÜN 

Türkiye’nin 31 Mart yerel seçimlerine 18 gün kaldı. Başkan adayları çalışmalarına hız verirken projelerini açıklamaya devam ediyor.

İYİ Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Orkun Özeller‘in Proje Tanıtım Toplantısı İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı‘nda gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen tanıtım toplantısına İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu ve çok sayıda partili katıldı.


Fotoğraflar: Kağan Melik Kalyoncu

İYİ Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Orkun Özeller, sorunlara dair projeler başlığında projelerini açıkladı.

DUYARSIZ YAŞAM TARZINA MÜSADE EDİLMEYECEK 

İlk projelerinde sığınmacı sorununa değinen Özeller, bu sorunu insan haklarına yakışır şekilde halledeceklerini söyledi.

Özeller, sığınmacılara dair projelerini şu şekilde sıraladı:

Çöp ve çevreye duyarsız yaşam tarzına müsaade edilmeyecek. Sosyal yardımlar sonlanacak. Açılmış olan işyerleri sıkı denetime tabi olacak. Fazla kişi barınan dairelerin ev sahiplerinden üst seviyede çevre temizlik vergisi alınacak. Kiracı olup çevreyi kirleten sığınmacıların ev sahiplerine ceza yazılacak. Çevre sağlığını bozan insanca yaşanılmayan evlere müsaade edilmeyecek. Sığınmacıya ev kiralayanlardan evde kiracı dışında kalan olduğu tespit edilmesi durumunda iskanlarını iptal edip, mühürlenecek. Hiçbir işyerinde kaçak ve sigortasız işçi çalıştırılmasına müsaade edilmeyecek. Faturasız ticarete müsaade edilmeyecek.

Açıkta gıda satışına müsaade edilmeyecek, sığınmacılar yurttaşlık bilgisi kurslarına tabii olacak yeterli seviyede olmayanların işyeri ruhsatları iptal edilecek.. Bu konuların takibi için 90 kişilik sosyal koruma zabıta birimi oluşturulacak”.

MADDE BAĞIMLILARINA ÖZEL REHABİLİTASYON MERKEZİ AÇILACAK 

Özeller, madde bağımlılığı ile mücadele konusunda ise farklı bir yaklaşım sergileyeceklerini dile getiren Özeller, madde bağımlısı olup tedavi görmek isteyenler için özel rehabilitasyon merkezleri açılacağını söyledi. Ardından Özeller, sokaklarda uyuşturucu kullanıldığı tespit edilen yerlere aydınlatma, bölgenin tecridi gibi tedbirler alınacağını da kaydetti. Özeller, “Kolluk güçlerimize sahadaki mücadeleleri için her türlü destek verilecek. Zabıta birimlerimiz emniyet güçlerimiz ile koordine halinde olacak. Okul bölgeleri için fiziki ve teknolojik tedbirler alınacak” diye konuştu.

“RİSKLİ BİNALAR İLK 6 AY İÇİNDE BELİRLENECEK”

Özeller, depreme hazırlık projelerinden de bahsetti. Öncelikle özel bir ekiple orta seviyeli bir depremde yıkılacak tüm binaları tespit etmekle başlayacaklarını ifade eden Özeller, kesik kolonlar riskli binaların ilk 6 ay içinde tespit edileceğinin altını çizdi. Özeller, “Gerçekçi uygulanabilir ‘Toplanma Alanları‘ belirlenecek. Doğal afet kardeş şehir uygulaması yapılacak. Arama Kurtarma Birimleri belediye ile senkronize olacak. Ekipman teminine destek olunacak. Acil eylem planları ilk 100 gün içinde tamamlanmış olacak” ifadelerini kullandı.

“ÇARŞAMBA BÖLGESİ KENTSEL DÖNÜŞÜMLE BURSA’NIN CAZİBE MERKEZİ OLACAK”

Özeller, “İlçemizin tam kalbinde ‘Sığınmacı Gettosuna‘ dönüşen ve fay hattı nedeniyle risk teşkil eden çarşamba bölgesi kentsel dönüşüm ile Bursa’nın yeni cazibe merkezi haline gelecek. Osmangazi ovaya değil dağa doğru büyüyecek. Kaldırımsız sokaklar olmayacak. dedi.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN YAŞAM ALANI OLUŞTURULACAK

Sokak hayvanları içinde projeleri olduğunu dile getiren Özeller, yerleşim yerlerinden uzak bölgede sokak hayvanları için “Yaşam Alanı” oluşturulacağının altını çizdi. Özeller, “Burada tecrit edilen hayvanlar hastane cezaevi, kışla gibi yerlerde artan yemekler ile beslenecek. Hayvanlar kısırlaştıracak, arzu edenler için sahiplendirilecek. Öğrencilerin bir program dahilinde gelip hayvanları sevip onlarla temas edebileceği bir özel bölge de oluşturulacak” şeklinde konuştu.

“HAMİTLER ÇÖPLÜĞÜ KALDIRILACAK” 

“Çöplükte yaşam olmayacak” başlığıyla projelerini anlatmaya devam eden Özeller, Hamitler Çöplüğü‘nün kaldırılacağını söyledi. Ardından Özeller, modern kent çöplüğünün kurulacağını ifade etti.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDE GÖREV ALARAK KYK BORÇLARI ÖDENECEK

Üniversiteli öğrencilerinin sosyal sorumluluk projelerinde görev almalarını sağlamak istediklerini söyleyen Özeller, “Üniversiteli gençlerimiz sosyal sorumluluk projelerinde görev almaları sağlanarak KYK borçları tarafımızdan ödenecek. Şehir dışında üniversite okuyan gençlerden gelir durumu yetersiz olan tüm öğrencilere, okudukları illerde barınma desteği sağlanacak. Öğrencilerimiz için e-soru bankası hazırlanacak gerek eğitimlerine gerekse sınavlarına hazırlanmada kendilerini test etme imkanı olacak” diye konuştu.

“ÖĞRETMENLERE İSTİHDAM OLANAĞI SAĞLANACAK”

Eğitim projelerini anlatmaya devam eden Özeller şu şekilde konuştu:

“Okullarımız ile protokol yapılarak beden eğitimi öğretmenleri yetenekli öğrencileri belirleyerek sporcu yetiştirilmesine katkı sunacak. Her mahalleden 5 çocuğa, o mahalledeki spor alanlarında verilen kurslar ile ilgili burs desteği, Hemşehri-Yurttaşlık Bilgisi Eğitimi ile hem halka eğitim desteği, hem de atanamamış öğretmenlere istihdam olanağı sağlanacak”.

“GÜN TOPLANMA MERKEZLERİ HİZMET VERECEK” 

Kadınlara özel projelerinden de bahseden Özeller, bunların Ev Hanımları Sosyal Ve Ekonomik Destek Projesi, Kadın Sığınma Evi Projesi olduğunu açıkladı. Ayrıca Özeller, “50 yaş üzeri kadınlar için bir araya gelmelerini sağlayacak gün toplanma merkezleri hizmeti verilecek” dedi.

“KUSURLARI BİLDİREN MEDYA VE HABER SAYFALARI DESTEKLENECEK”

Basınla ilgili projelerini anlatan Özeller, güçlü, tarafsız katılımcı yerel basın ve internet haber sayfalarını destekleyeceğini açıkladı. Özeller, “Belediye olarak sağlayacakları katılım oranında destek sağlanacak. Kentteki eksik ve kusurları bildiren medya ve haber sayfaları desteklenecek. Belediye başkanını öven yazı ve programlar olumlu gözle bakılmayacak, yapılan faaliyet ve uygulamalara yönelik olumlu görüşler varsa halkla paylaşılması benimsenecek.

EKİLMEYEN TOPRAK OLMAYACAK” 

Son olarak Tarım ve Hayvancılık destek projelerini açıklayan Özeller şunları söyledi:

“Köy arazilerinin tekrar köy kooperatifieri vasıtasıyla köylüye devredilecek. Ziraat mühendisi istihdamı sağlanarak tarımsal kalkınma sağlanacak. Köylünün ihtiyaç duyacağı depo ve araçlar temin edilmesine destek olunacak. Ekilmeyen toprak olmayacak, köylünün maliyetleri sübvanse edilecek. Üreticiden tüketiciye ürünün en ucuz ulaşması sağlanacak. Köylerde bulunan belediye iştiraklerinde o köylüler çalışacak”.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ