Demokrat Zafer

TANOL TÜRKOĞLU’NUN KALEME ALDIĞI MAKALELERDEN OLUŞAN, ÇAĞIMIZA ve Z KUŞAĞI’NIN BİÇİMLENDİRDİĞİ GELECEĞE IŞIK TUTAN “DİJİTAL KAOS” KİTABI RAFLARDA!

Dijital kanaat önderi Tanol Türkoğlu’nun kaleme aldığı makalelerden oluşan yeni kitabı Dijital Kaos, Epsilon logosuyla raflarda yerini aldı. Dijital Kaos, muhtemel bir “dijital devrim”in ekonomik temelini oluşturacak kriptopara dünyasına; Endüstri 4’ün temel yükünü çekmeye zorlanan yapay zekâya; tüm yönleriyle sosyal medyaya ve olası gelecek senaryolarına odaklanan dikkat çekici dört bölümden oluşuyor. Dijital dünyanın içinde neler olup bittiğini kolay anlaşılır bir dille aktarırken ileri dijital teknolojilerin devinim hızına da ışık tutan Türkoğlu Dijital Kaos’ta, mimarlığını Z Kuşağı’nın yaptığı, kaotik rüzgârlarla gelmekte olan süreci ve gelecekte insanlığı nelerin beklediğini anlatıyor.

Epsilon tarafından yayımlanan Dijital Kaos, Tanol Türkoğlu’nun 2016-2022 arasında dijital dünyada olup bitenler hakkında yazdığı makalelerden oluşuyor. Kısa ve kolay okunan makalelerinde Türkoğlu bu yıllar içinde neler olduğunu, dünyanın bugünlere neden ve nasıl geldiğini, Dijital Kaos’un nasıl başladığını ve devam ettiğini, bize söylenmeyenlerin neler olduğunu anlatıyor. İlk anda tedirginlik yaratsa da “kaos”un, başlangıcın ta kendisi olduğunu ifade eden yazar, dijitale geçiş dönemini yaşamış, konuya vâkıf birinden (bir dijital göçmen) olarak, o döneme şahit olmamış kuşaklara (dijital yerliler) aktarmayı hedefliyor.

Dijital Kaos, okurlarını insan hafızasının, dijital yaşamın ve kâğıtla mürekkebin birleştiği yerden seslenen Tanol Türkoğlu’nun hoşsohbet anlatımıyla, hep merak edilen o sıfırlı-birli dünyanın içinde alıcı gözle dolanmaya ve olanları, olacakları anlamaya davet ediyor. “Kaçırmamamız gereken detaylar ve tam ortasında yer aldığımız bir süreç var zira,” diyor Türkoğlu, “Mimarlığını Z Kuşağı’nın yaptığı kaotik rüzgârlarla gelmekte olan bir süreç…”

Dijital dünya üzerine kaleme aldığı kitapları büyük ilgi gören Tanol Türkoğlu’nun yeni kitabı Dijital Kaos, Epsilon logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde!

Bilgi için:         epsilonyayinevi.com

instagram.com/epsilonyayinevi

facebook.com/EpsilonYayinevi

twitter.com/epsilonYayinevi

youtube.com/channel

TANOL TÜRKOĞLU HAKKINDA

1989-2017 arasında çeşitli bankaların bilgi teknolojileri ve operasyon departmanlarında görev aldı, üst düzey yöneticilik yaptı. 1998’den beri internet, bilgi toplumu, dijital kültür, dijital dönüşüm, yapay zeka konularında haftalık makaleler yazıyor (1998-2015 Cumhuriyet Bilim Teknoloji, 2016’dan beri Herkese Bilim Teknoloji). Ayrıca konferanslar veriyor. 2002-2006 arasında Ulaştırma Bakanlığı bünyesindeki İnternet Kurulu üyeliği de yapan, Türkiye Internet Derneği kurucu üyeleri arasında bulunan Türkoğlu, bu alandaki çalışmalarına “dijital farkındalık yaratmak” misyonuyla TT Dijital Kültür Platformu bünyesinde sürdürüyor. Çeşitli üniversitelerde bilgi toplumu, dijital kültür, dijital pazarlama, e-ticaret konularında ders veriyor, “Tepedeki Okul”da gençlerle çalışıyor. Yayınlanmış kitapları: İnternetin Kitabı (2001), Dijital Kültür (2011), Dijital Tefekkür (2013), Bilgi Toplumunda Dijital Kültür (2013), Digito Ergo Sum (2017), Dijital Racon (2018).

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ