Demokrat Zafer

İYİ ORHANGAZİ; ORHANGAZİ BELEDİYESİNDEN SATILIK!

İYİ Parti Orhangazi İlçe Başkanı İsmail Kaya; Belediyeyi sert sözlerle eleştirdi. Kaya; “Sn. Bekir Aydın’ın belediye başkanı olarak seçilmiş olmasından bugüne tam 41 ay geçti. Uzun yıllar belediye meclis üyeliği, hatta meclis başkanvekilliği görevi yapmasına rağmen göreve başladıktan sonra hiç haberi yokmuş gibi 146 Milyon TL borç açıklayıp hızla arsa ve arazi satışlarına başlayan Bekir Aydın aynı hızla sorumluluk alanlarını Bursa Büyükşehir’e devretme ve kiralama yoluyla yükünü hafifletti.”

SATMAYA DEVAM

“Ancak üzülerek görüyoruz ki sadece kendi yükünü hafifletmiş. Orhangazi Belediyesi ve Orhangazi’li hemşehrilerimizin sırtındaki yükte hiçbir değişiklik yok. 41 ayda 100 Milyon TL üzerinde gayrimenkul satışı yapan Belediyemizin borcu hala 100 Milyon TL civarında. Üstelik satmış olduğu mülklerin bugün ki değeri 3-4 katına çıkmışken belediyenin borcunda kayda değer bir azalma yok. Ve Başkan Bekir Aydın bu hafta yine 12 parça gayrimenkulü satışa çıkarıyor. Orhangazi Belediyesi, yıllardır yanlış uygulamalarının ve tercihlerinin faturasını Orhangazi halkına ödetmeye devam ediyor. Bir belediyenin belediye mülklerini satarak varlığını sürdürme çabası, demokratik teamüllere göre başarısızlıklarının itirafı ve istifa sebebi olması gerekirken Belediye Başkanı Bekir Aydın bu utanç uygulamasını rutin faaliyet haline dönüştürmekte ısrar etmekte. 2019 Yerel seçimlerde mahalle mahalle gezip proje kitapçığı dağıtan, vaadleri havada uçuşan Bekir Aydın, seçildikten sonra meclis bütçe görüşmelerinde Winston Churchill’den örnek vererek ‘’Size acı, kan ve gözyaşından başka bir şey vaat etmiyorum. Önümüzde çileli ve zorlu bir yol var. Hedefim denk bütçe’’ demişti.”

ÇİLE NE ZAMAN BİTECEK BEKİR AYDIN

“Sormak istiyoruz; Çile ne zaman bitecek Bekir Aydın. 41 ayda ne yaptın. Festivallerde yoksun, sporda yoksun, gençlikte yoksun, yardımda yoksun. Yüz dev projelik seçim kitapçığın nerede? Öğrencilere yurt mu yaptın, sokak hayvanlarına barınak mı? İşten çıkardığın Belediye personelinin maaşlarından ettiğin tasarruf ile bu kadar borç zaten ödenirdi. Köylünün atalarının bağışladığı köy mallarından ne istedin. Şehit Erhan Öztürk parkından Anfi Tiyatro ya kadar yüzlerce dönüm araziyi Bursa’ya neden devrettin? Başarılı işlerin de var tabii. Örneğin şahsının döneminde Sanayi kuruluşlarının imar problemi kalmadı. Madenciler, katı atıkçılar cesaretlendi. Çimler kurudu, suni çimler serildi. Kapalı pazar yerinde esnafa şemsiye açtırdın, yeni mezarlığı koruyamayıp büyükbaş hayvanlara mera yaptın. Ülke seçim atmosferine girdi. Dört yıl yatıp seçim yılında göstermelik faaliyetler, seçim çalışmaları yapmayı düşünüyor musun? Gelecek yönetime kaç milyon TL borç bırakmayı hedefliyorsun Ekonomist Başkan. ” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ