Demokrat Zafer

KAZANCI İLE BURSA ÖZEL GÜNDEM..!!

Bursa’mızın en aktif ve de dinamik siyasetçilerinden Zafer Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Bayram Kazancı ile başta konuklarımızdan gelen sorular olmak üzere birçok merak edilene cevap bulma fırsatı yakaladığımız kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

*** Öncelikle başkanım bizleri donanımlı ulaşım anlamında da Bursa’nın tam merkezinde olan Zafer Partisi Bursa İl Başkanlığı’nda konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Bizler sizi tanıyoruz hem de yakından tanıyoruz, tanımayanlar için Bayram Kazancı kimdir?  Kısaca sizi tanıyalım sonrasında Bursa ile İlgili okuyucularımızdan gelen sorulara geçelim isterseniz.

—- Bizlere böylesine güzel bir fırsat tanımış olmanızdan dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum.Ben Bayram Kazancı. 1968 doğumluyum, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Mühendisliği mezunuyum, hayatımın 25 yılını özel sektörde her kademede mühendislikten üst düzey yöneticiliğe kadar çalışmalar yürüttüm.İyi Parti’nin il başkanıydım genel seçimde,sonrasında Zafer Parti’sini kurduk Ümit Özdağ ile beraber şimdi Zafer Partisi’nin bir neferi olarak çalışmalara devam ediyoruz.

BENİM UZMANLIK ALANIM MÜKEMMELLİK MODELİ..!!

Benim esas uzmanlık alanım yönetim sistemleri, mükemmellik modeli. Bir kurumun mükemmel nasıl yönetilmesi gerektiğini sorarsan onun  Türkiye’deki hem uygulayıcısı hem de danışmanı benim. Dolayısıyla ister belediye olsun yada başka  herhangi bir kurum olsun ortada bir kurum varsa onun nasıl iyi yönetileceği ile ilgili işin uzmanı benim. Belediyelerde  benim yönettiğim belediye sıradan bir belediye olmaz, olamaz .Mükemmeliyetçi anlayışta mükemmellik  modeli dediğimiz tüm paydaşları mutlu eden hem seçmeni, hem de yönetenleri herkesi mutlu eden bir yönetim tarzı.Orada ben odaklı değil toplam herkesi mutlu eden mutlu etmesi için de sonuç yansıması lazım biliyorsunuz .Benim uzmanlık alanım esas itibarıyla bu.Otomotiv sektöründe 25 yılım var pratiğimi otomotiv sektöründe hayatımı geçirdim, Dolayısıyla AK Parti’nin bilmediği ama söylediği elektrikli otomobili ben onlardan daha iyi biliyorum.Otomotiv üretim sistemlerini, İletim yönetim sistemlerini yani işin özü şu anda liyakat anlamında karşılaştırıldığında bir şehir yönetimi ile kurum yönetimi arasında fark yoktur.Belediyenin  paydaşları farklı kurumun paydaşları farklı.

ODTÜ’DE ÖZELLİKLE ÖĞRENMEYİ ÖĞRETİRLER..!!

Fakat bunların hepsine vakıf insanın biz hep şöyle deriz bizim Ortadoğu Teknik Üniversitesinde bir şey öğretilir özellikle öğrenmeyi öğretirler hiç bilmediğin alanda 3 ayda öğrenip başarılı olurlar.Üniversitenin verdiği eğitim budur,yani çok bilgi değil bilgiyi öğrenecek bir yol haritası  sana verir.Sen de bilgiyi nasıl elde edeceğini, nasıl öğreneceğini ve de nasıl yöneteceğini  öğrenirsin.O yüzden bizim Ortadoğu teknik üniversiteliler başarılıdır.Esas itibari ile öğrenme  yöntemini öğrettikleri için başarılıdır. Ben mesela Belediye işinde büyükşehir belediye başkanlığını alırsak inşallah ben Türkiye’de değil dünyada bir örnek belediyecilik olacağına inanıyorum, ben bunu kesinlikle şaka olsun vesaire söylemiyorum. Benim bugünkü rakiplerimle aramda uçurum var ,fark var.Gerçek anlamda milletimiz bilse  aradaki farkı %90’la alırız seçimi.Tabii şu anda bunu Millete anlatma meselesi,Köyde anlatma meselesi, çarşıda anlatma meselesi onların imkanları çok fazla, bizim imkanlarımız kısıtlı.Partimiz yeni kuruldu ama buna rağmen bu seçimi alma olasılığımız epeyce var.Şöyle söyleyeyim %26 ile bu seçimi almayı hedefliyoruz.Bu anlamda Ben 1994 İstanbul seçimlerine benzetiyorum bu seneki Bursa seçimlerini.Dolayısıyla şunu söyleyeyim Bursa’da çok büyük bir sürpriz olabilir imkanlarımız kısıtlı olsa da onların her şeyi var ama bizim bir işte arabamız var kapının önünde görüyorsunuz. Bursa’da da girmediği sokak kalmadı ama işin  sonuna geldik bu seçimin sonunda adayların eski bilinirliği olmasa bilinirlik oranımızla onlara çok fark atarız.

****Başkanım tabii size konuk olacağımızı sosyal medyadan da paylaşınca birçok soru geldi neler yapacaksınız Zafer Partisi yönetiminde büyük şehirde neler değişecek diye buna benzer onlarca soru gelmiş,yine öncelikli projelerle de ilgili birçok soru gelmiş?

ÖNCE VİZYON DEĞİŞİMİ..!!

— Önce ne yapacağız. Önce Vizyon değişimi yapacağız yani şehre bakış açısını değiştireceğiz. Bursa’nın en büyük handikapı ne biliyor musunuz? Siz şimdi Bursa’da Bursa’nın yönetildiğini zannediyorsunuz  kaliteli yöneticiler olmadığı için zannediyorsunuz ki Bursa yönetiliyor. Bu sadece bu döneme ait değil Alinur Bey ile alakalı değil onu söyleyeyim.Mustafa Bozbey’de dahil olmak üzere,bu anlamda Bursa çok başarısız nüfus oranında baktığınız zaman Bayburt’un onda biri etkinliği olan bir şehirden bahsediyoruz.Yani  mesela bir şirket neden etkisiz olur oranın CEO’su doğru biri değilse başarılı olamaz ,etkin olamaz, marka olamaz dolayısıyla bu şehir marka olamadı marka olamadığı gibi sıradan da olamadı.Önce Bursa’nın değişecek bir tane şeyi var. Bursa nasıl bir yönetimle nasıl yönetici ile  Bursa’nın şehir liderinin nasıl biri olduğunu halka göstermek vizyon değişikliği ile olur,vizyon değişmezse hiçbir şey değişmez.

KENDİLERİNİ HİSSEDİŞ ŞEKLİNİ DEĞİŞTİRMEMİZ LAZIM..!!

Şöyle düşünün, 600 yıllık bir Osmanlı İmparatorluğu var ve bu şehir  başkentlik yapmış Ama bu şehirde yaşayan İnsanlar kendilerini sıradan hissediyorlar. Öncelikle biz bu şehirde yaşayanların kendilerini hissediş şeklini değiştirmemiz lazım. Bu şehirde sabah kalkan bir çocuk ben 600 yıllık cihan İmparatorluğu’nun kurulduğu başkentlik yaptığı bir şehrin ve onlarla komşu olan bir evin çocuğuyum derse bu bir özgüvendir o zaman bütün dünyaya bakışı değişir, bütün ezilmişliği yok olur ama bu tabii böyle durup dururken olmuyor bunu değiştirmek için bir takım aksiyonlar lazım. İç  Turizm bunlardan bir tanesi. Ben belediye Başkanı olduğumda ilk yapacağım işlerden bir tanesi, Milli ruhla şöyle düşünün yılda bir defa tüm okullar şehrimizi milli ruhla gezecekler. Özel eğitilmiş öğretmenler eşliğinde. Yani kişi gittiği zaman Orhan Gazi’nin mezarının yanına o işte Osmangazi bu işte Osmangazi değil. Bak bu cihanı yöneten büyük imparatorluğun kurucularından bir tanesi işte bunu çocuğa hissettirmemiz lazım. Ne diyorlar hani bir şey değiştirdiğin zaman her şey değişir. Bunun  niye önemi var biliyor musunuz? Bunu niye söylüyorum biliyor musunuz?  Atatürk Kurtuluş Savaşı’nda benzeri olmuş  Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne örtülen siyah örtü Bursa kurtulmadan meclis kurtulmaz deyip kürsüye siyah örtü örtülüyor biliyorsunuz. Atatürk bunu hissediyor Türkiye o zamanın işte eski Türkiye Büyük Millet Meclisi bunu hissediyor ama bunu Bursa’yı  yönetenler şimdi bunu hissedemiyorlar. Ne kadar samimi konuşuyor olduğumu siz de hissediyorsunuzdur gerçekten siyaset yapmıyorum. Eğer bu şehirde bir gelir olursa herkese dağılır zaten bundan herkesin çocuğu istifade eder herkesin çocuğu faydalanır benim önemsediğim birinci şey vizyon.Şehrin insanlarıyla öğrencisiyle, yapısıyla bakış açısını kendine güveni dünyaya bakış açısını değiştireceğiz. Mesela şunu hissedecekler biz Avrupa’nın en entellektüel  ve de zengin şehirlerinden biriyiz ama bunu şehre yansıtamıyoruz. Şehir böyle dizayn edilmemiş.Ama gidin Kayapa’ya gidin Nilüfer’i gezdiğin zaman aslında neden Bozbey’e oy vermemen gerektiğini anlarsın. Zaten Alinur Bey’i burada görüyoruz Mesela bu son dönem yapılan şeyi beğeniyorum şehrin tarihi mimarisinin ortaya çıkarılması çalışması orada  başlatılan çalışmalar güzel ama bunun mutlaka şehrin tamamına yayılması ve şehrin hissiyatının değişmesi lazım.

 KAÇAK VE DE SIĞINMACI KONUSUNU HALLEDECEĞİZ

İkincisi Türk şehri olan Bursa Türk şehir kimliğini kaybetti. Burada da şimdi sokağa çıktığında kimin ne olduğunu bilmiyorsun ikinci işimiz muhakkak bizim sığınmacı ve kaçak meselesini halletmemiz lazım. Bursa’da 600.000 sığınmacı ve kaçak olduğunu söylüyorlar. Bu kadar insan burada olduğu zaman önemli olan bu insanları kendi ülkelerini iade edebilmek tabii bunların bir kısmı da kalabilir bunların kalifiye olanları kıymetli olanları Türkiye’ye faydalı olacaklarını  düşündüklerimiz kalabilirler. Çalışma izni verilir nasıl Almanya’da kalınıyorsa burada kalabilirler ama bunları hemen vatandaşlık verilmez. Avrupa’da vatandaşlık alabilmeniz için ikinci nesle geçiyorsunuz ikinci nesilden sonra çocuk 20 yaşına kadar hiçbir suç işlemeyecek hiçbir suça karışmayacak ondan sonra vatandaşlık başvurusu yapabiliyor  düşünebiliyor musunuz. İlk işimiz bir haftada kaçak işini bitireceğiz belediye ile emniyet işbirliği ile nereden ne var ne yok , bütün binalarda oturan sayıları ne kadar kaçak varsa, bunlar tespit edilip ve bunların hemen derhal deport edilmesi. Kaçak adamın  zaten deport  edilmesi lazım .Bu tartışılabilir değil zaten. Kayıtlı olanlarla kayıtsız olanların arasındaki fark işte işe aldığı zaman mesela bir kişi orada kayıtlı çalışıyor, kayıtsız olanlar kayıtsız kalıyorlar bu Bursa’nın ekonomisine de handikap. Bunu gettolarda başlatacağız çok hızlı olarak bunu ben kentsel dönüşümle birleştiriyorum kentsel dönüşüme  ilk başlayacağımız yer Çarşamba-Altıparmak  arasında eski stadyumun olduğu bölgede hemen bir ayda herkes boşaltacaklar. Buradaki ev sahibi Türkler için önce yer ayarlaması yapacağız nerede oturacaklarıyla ilgili ve kiralarını tamamen biz ödeyeceğiz, belediyenin bütçesinden orası tamamen yıkılıp yatay mimari düşünmüyoruz,dikey mimari olacak.

TARİH BOYUNCA HATIRLANACAK BİR BAŞKAN OLACAĞIM..!!

Ama yeşil alanı çok  olacak. Tophane’nin altına doğru süzülen aşağı doğru gittikçe inen, şehrin dışından baktığın zaman sanki böyle Uludağ’ın eteklerinden akıyormuşçasına bir şehir mimarisi orada olacak. Ve ben size bir şey söyleyeyim bunu tabii Allah nasip eder etmez bilmiyorum ama bunu samimiyetle söylüyorum Bursa’nın yönetimini bana verirlerse Bursa’da tarih boyunca hatırlanan bilinen bir başkan olacağıma inanıyorum ve de bunu biliyorum. Çünkü sıradan değilim ben hiçbir şeyimi sıradan yapmayacağım. Dolayısıyla kentsel dönüşümle Çarşamba kısmında 3 ayda kaçak sıkıntısını  halledeceğiz.Belediye’de yapılabilecek maksimum işlemi yapacağız. Nasıl ki bazı belediye başkanları bunu denediler ve de başarılı oldular Bursa’da Zafer Partisi’nin liderliğinde ben herhangi bir sığınmacı problemi olmayacağını düşünüyorum. Ve böylece ben size net söyleyeyim 3 yıl içerisinde Altıparmak’ın her sokağında gece 3’te kızlarımız yürüyebilecek hiçbir sıkıntı olmayacak dert bile edinmeyecekler kendilerine.

YIKILMASI GEREKEN 495 BİN BİNA VAR

Birincisi  vizyon dedik, İkincisi  sığınmacı kaçaklar dedik. Üçüncüsü  deprem kentsel dönüşümle kastım oydu İki işi aynı anda çözüyoruz. 495.000 bina var yıkılması gereken, 5 milyar dolara ihtiyacımız var bunun için, 25  milyar dolar aslına ama dönüşümlü 5 milyar dolar. Hiç kimsenin kasasından belediye dahil olmak üzere 1 TL çıkmadan 5 yılda 495.000 binayı yıkıp yapabilmek mümkün. 5 milyar dolarlık Kredi ile 5 yılın sonunda da belediye 16 milyar dolar para kazanacak bahsettiğim rakamlar uçuk rakamlar bunlardan  bahsediyorum. Şimdi siz Bozbey’le konuşun Alinur Bey’le konuşun bunu hayal edebilmeleri bile mümkün değil,böyle bir şeyin yapılabileceğine  olasılık vermeleri bile mümkün değil. O yüzden dedim ya şehrin vizyonu için vizyonlu yöneticiler lazım diye

YUNUSELİ HAVAALANI LOJİSTİK ÜS OLACAK

Kentsel dönüşümde  Allah göstermesin yarın deprem olacakmış gibi ana arterleri hızlı bir şekilde açık hale getirmek, hemen toplanma merkezlerini şehrin dışında Lojistik merkezlerinİ  inşa etmek, Tuvalet ve banyolar dahil olmak üzere en hızlı şekilde nasıl yapabiliriz diye düşünerek hemen bir hafta sonra deprem olacakmış gibi Hızlı bir şekilde acil eylem planını hayata geçireceğiz. Lojistik noktaları oluşturulması şehrin merkezindeki Yunuseli Havaalanına uçaklarla yardımların inebileceği helikopterlerin inebileceği yardımların gelmesi ile ilgili orasının  Lojistik üs olarak tanımlamak hedefindeyiz.İnsanlarımızın bir an önce hızlı bir şekilde destek alması esas hedefimiz o olacak.

  GELELİM TRAFİK SORUNUNA..!!

Bursa’da raylı sistem var ama metro yok burayı tekrar Metro haline dönüştürmemiz lazım Ve bunları dikey hatlara dönüştürmemiz lazım,hızlı bir şekilde.Bu raylı sistemi yerin altına hızlı bir şekilde almamız lazım yerin altına alınca zaten trafikte bir miktar olsun rahatlamış olacak.Bunlar yol yapmıyorlar yolun ortasındaki iki tane şeridi kapatıp 2 tane ray  koyuyorlar buna da raylı sistem diyorlar. Buna herhalde bütün dünyada gülüyorlardır. Dolayısıyla biz metro ile Bursa’da insanların hızlı hareket ettiği bir şehir haline getireceğiz.Trafik sorunu ben dahil kim olursa olsun mevcut şehir yapılanması ile çözme ihtimali sıfır.Hiçbir şekilde Yıldırım’dan, Kestel’den, Emek’ten insanları taşıyıp Nilüfer’de, Kayapa’da, Akçalarda, Teknosab’ta çalıştırarak siz bu şehirde trafik sorununu çözme şansınız hiç ihtimal dahilinde bile değil ancak burada geçici önlemler alınabilir. Bizim Uludağ’ın altından mimari  durumu bozacak şekilde olmayacak tünellerle,yerin altından gidecek bir yol projemiz var Akçalar’dan başlayıp Kestel’in bitiminde bitecek yine dikey hatlarla hem Gürsu’ya, hem Kestel’e şehrin merkezine bağlanacak çevre yolu planlamamız var ama daha önemlisi Teknosab’dan ileriye doğru Karacabey aralığında tarım arazilerinin dışındaki alanları belirleyip oralarda Uydu Kent yapacağız ama bildiğimiz binalar değil uydu kentler olacak o uydu kentler çalışanların oturabileceği şekilde olacak lüks yerleşimler olmayacak.Orada yaşamayı özendirilmiş hale getireceğiz herkesi buradan oraya oradan buraya taşıyarak değil çalıştıkları yerlere yakın yerlerde oturmalarını sağlayacağız ve böyle trafikte de bir nebze olsun rahatlama sağlanacak. İnsanlar da kalkınca evlerinden 15-20 dakikada işlerine varmış olacaklar.Ayrıca üniversiteye kadar olan raylı sistemi ilk işimiz Görükle’ye kadar taşımak olacak öğrenci akışı orada  çok fazla.Raylı sistem istasyonlarının olduğu yerlere ücretsiz otoparklar koyacağız insanlar arabalarını Park etsinler Kestel’e gitsinler sonra dönsünler tekrar arabalarını  alsınlar evlerine gitsinler istiyoruz.Ayrıca tam tersi olduğununu da  düşünebilirsiniz. Bu çok iyi olacak Ayrıca yapay zekayı kullanarak senkronize otobüs Metro hattını düzenleyeceğiniz yani otobüs geldiği anda metroda 3 dakika sonra kalkmış olacak aynı şekilde, insanların duraklarda beklemelerini önleyeceğiz metroları  insanların daha fazla kullanmalarını sağlayacağız. Trafiğin yoğunluğuna göre sendronize bir Metro sistemi düşünüyoruz.

KOBİ OSB PROJEMİZ.!!

Ayrıca şöyle bir projemiz var, 1-100 kişi arasında personel çalıştıran tüm sanayicilerimize arsayı bedava vereceğiz, binayı kendileri  yapacaklar. Çatıyı belediye tahsil edecekler oradan elektrik üretip , böylece belediyenin arsa bedelini karşılamış olacağız böyle bir projemiz var.Bunu da sizinle paylaşmak istedim

BURSASPORUMUZU DİREKT HİMAYEMİZE ALACAĞIZ..!!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Bursaspor’u direkt himayemizi alacağız, Onu söyleyeyim.Bursaspor Stadyumunun Timsah Arena’nın etrafındaki alanı bize versinler Bursaspor düşse bile 5 yıl içerisinde Süper Lig’e çıkarıp ondan sonraki süreçte Avrupa markası borçlarını ödemiş bir Avrupa markası olacağını herkese taahhüt ediyorum ve bunu da kimseden bir kuruş para istemeden dilencilik yaparak değil kendi kendine yetebilen bir Bursaspor olacak. Ben bunu kazanayım kazanmayayım  Bursaspor için seçimlerden sonra ciddi mücadeleler vereceğim paydaş olacağım. Bursaspor’un marka olması Bursa için çok önemli.Bizim çocuklarımız için hepimiz için çok önemli.Başarı her şeyin ilacıdır.

GÜN EVLERİ AÇACAĞIZ,ATANAMAMIŞ KADIN ÖĞRETMENLERİMİZİ ORADA GÖREVLENDİRECEĞİZ..

Ev hanımları için bir projemiz var. Bursa’da ev hanımlarının gün yapacakları her mahallede bir tesis oluşturacağız. Günleri evlerinde yapmak yerine orada yapacaklar sosyal aktivitelerini orada yapacaklar. O yüzden evde yük olmalarını engellemeye çalışacağız, bunların hepsinin başına da atanamayan kadın öğretmenlerimizi atayacağız,yönetici gibi. Buna benzer  Tabii birçok projemiz var onları da sizlerle ilerleyen süreçte paylaşacağız.Spor alanları çok önemli Avrupa misali yapacağız Almanya’ya gittiğiniz zaman hemen yakın yeşillikler arasında bir tane spor alanı vardır görürsünüz.Orada futbol, basketbol,voleybol, tenis vesaire birçok spor yapabilme şansları oluyor. Komplike Tesisler çocuklar oraya gidiyor anneler babalar yan tarafta oturuyorlar oralarda sporcu yetişiyor. Biz acayip bir şekilde kötü yönetiyoruz yapılan  o büyük büyük sahalar birçok yere bunlar sporu geliştirici şeyler değil bunlar gereksiz ve israf oluyor ayrıca.Bunun yöntemini her şeyi baştan keşfetmeye lüzum yok bu anlamda Almanya başarılı bir ülke Almanya’daki gibi yapacağız.

YILDA 2 KERE ÜCRETSİZ TELEFERİK’LE ULUDAĞ GEZİSİ..!!

Size bir şey söyleyeyim Hamburg Bursa’ya biraz benziyor orada Göl var deniz var burada bizim Orhangazi var, denizimiz var su sporlarında bizim 1 numara olmamız lazım ama başarılı olamıyoruz ve ben bir şey daha söyleyeyim her Türk gencinin yılda 2 defa ücretsiz teleferikle gidiş gelişini sağlayacağız.

Böylelikle çocukların vizyonunu değiştireceğiz. Uludağ görmemiş ne bir anne ne bir baba ne bir çocuk kalacak bugün para nedeniyle çocuklar dağa çıkamıyorlar dağı göremiyorlar. Sonra gidiyor üniversiteye aaa Uludağ var Bursa’ da ne güzel diyor oradaki arkadaşı  içinden ben Uludağ’a  çıkamadım diye söyleniyor.

Asgari ücretle çalışan bir adam nasıl olsunda  çıksın bu şartlarda  teleferik dünyanın parası. Arabayla değil teleferikle oraya çıkmalarını sağlayacak bir projeyi özendireceğiz.

Benim hissiyatımı bilseler benim düşündüklerimi bilseler bana %80 oy verirler herkese ulaşmamızda bir mümkün değil ,olamıyor,Bursa’da bunların  dışında yapılacak pek çok şey var.

Bunlarıda aralıklarla sizlerle paylaşacağız.Son olarak buradan ben de Bursa’da yaşayan bütün insanlarımıza yurt genelinde yaşayan 86 milyon Türk insanımıza Bursa’dan Zafer Partisi Bursa İl başkanlığından sevgilerimi, selamlarımı gönderiyorum ,esenlikler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ