Demokrat Zafer

“2023’te Türk mucizesine imza atacağız”

Türkiye’nin savunmada değil, taaruzda olduğunu kaydeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2023’te Türk mucizesine imza atacaklarını söyledi. Konuşmasında, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na da göndermelerde bulunan Bahçeli, CHP’nin, Türkiye’nin karşısında konuşlandığını iddia etti.

Bahçeli “Adım adım 2023, il il Anadolu teması ile herkese ulaşacağız. Ayak basmadık yer bırakmayacağız. 2023 yılının Haziran ayında yapılacak seçimler doğrultusunda milletimize dertleşeceğiz, sertleşen kutuplaşmayı beraber yarmak için emel birliği, inanç birliği yapacağız.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’deki grup toplantısında partililerine seslendi. Muhalefetin erken seçim taleplerine karşı 2023 vurgusu yapan Devlet Bahçeli seçimler için çalışmalara start verdiklerini dile getirdi.

Adım adım 2023, il il Anadolu teması ile herkese ulaşacağız diyen Bahçeli’nin hedefinde ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) vardı.  Bahçeli, “CHP’nin gerçek yüzünü her zeminde, her yöremizde anlatacağız. Bilhassa 24 Haziran seçimlerinde CHP’nin en fazla oy aldığı 131 seçim bölgesinde HDP ile ittifakını, terörle mücadele karşı gelişini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le bağını koparışını tek tek CHP’ye oy veren milli insanlarımızla paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ile ABD Başkanı Biden’nın Roma’da yaptığı görüşmeye de değinen MHP lideri Bahçeli “Bu görüşmede iki ülkenin ilişkilerini geliştirmek için ortak mekanizma oluşturulması konusunda mutabık kalınması, NATO ve stratejik ortaklığa vurgu yapılması bize göre değerlidir. Bundan sonra kimin samimi, kimin maskeli olduğu ortaya çıkacaktır” dedi.

CHP’nin Irak ve Suriye Tezkeresi’ne hayır oyu vermesini de sert bir dille eleştiren Bahçeli, “CHP, HDP ile el ele tutuşarak terörle mücadelenin devamına hayır demiştir. Irak ve Suriye tezkeresi CHP ve HDP’nin istediği gibi reddedilmiş olsaydı Türk askeri geri çekilecekti. CHP tarihin yanlış yerinde durmakla kalmamış, Türkiye’nin karşısında konuşlanmıştır. Sorarım sizlere; bu olup bitenler zillet değil midir?” diye konuştu.

“ADIM ADIM 2023’E ULAŞACAĞIZ”

Bahçeli’nin konuşmasından satır başları:

* Yeni bir siyasi çalışma ile sahada insanlarımızla bir aradayız. Halkımızla özlem gideriyoruz. Onları dinliyor, gelecek hedeflerimizi paylaşıyoruz.

* Kafalarda biriken soru işaretlerine cevaplar vermeye çalışıyoruz. Türkiye’nin her köşesindeki kanaat önderlerine, sivil toplum kuruluşlarına, muhtarlarımıza, iş adamlarımıza, çiftçilerimize el uzatıyoruz.

* Adım adım 2023, il il Anadolu teması ile herkese ulaşacağız. Ayak basmadık yer bırakmayacağız.

“CHP’NİN GERÇEK YÜZÜNÜ ANLATACAĞIZ”

* 2023 yılının Haziran ayında yapılacak seçimler doğrultusunda milletimize dertleşeceğiz, sertleşen kutuplaşmayı beraber yarmak için emel birliği, inanç birliği yapacağız.

* Tarihine sırt çevirmiş, işgal edilmiş CHP’nin gerçek yüzünü her zeminde, her yöremizde anlatacağız.

* Bilhassa 24 Haziran seçimlerinde CHP’nin en fazla oy aldığı 131 seçim bölgesinde HDP ile ittifakını, terörle mücadele karşı gelişini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le bağını koparışını tek tek CHP’ye oy veren milli insanlarımızla paylaşacağız.

* CHP’nin gizli gündemini, halka doğrudan anlatmak için arkadaşlarımı Anadolu’ya gönderiyorum.

“CUMHUR İTTİFAKI MÜCADELESİNİ SÜRDÜRÜYOR”

* Cumhur İttifakı olarak geleceğe sahip çıkacağız. Nerede bir vatan evladı varsa onunla kucaklaşacağız. 2023’te lider ülke Türkiye hedefini gerçekleştirecek olan Türkiye sevdalılarıyız.

Cumhur İttifakı mücadelesini sürdürüyor ve devam edecek. Fitne bariyerleri dikseler de yıkıp geçeceğiz.

*  Parti olarak Türkiye merkezli yeni bir dünya tesis etme anlayışını kendimize siyasi misyon olarak belirledik. Bunu başarmanın yolu Türkiye’yi zilletin dayatmalarından kurtulmasıdır.

* Ecdadımızın duaları, şehitlerimizin ruhları, yetimlerin yürek yaraları, nesillerin gelecek ümitleri bizimledir, bizim yanımızdadır.

“TÜRKİYE DURUŞUYLA ANITLAŞAN BİR ÜLKEDİR”

* Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Biden ile görüşmesi, bu görüşmede iki ülkenin ilişkilerini geliştirmek için ortak mekanizma oluşturulması konusunda mutabık kalınması, NATO ve stratejik ortaklığa vurgu yapılması bize göre değerlidir. Bundan sonra kimin samimi, kimin maskeli olduğu ortaya çıkacaktır.

* Ortak akılla, karşılıklı çıkarlara ve egemenlik haklarına saygıyla sorunların çözümü mümkündür. İki ülke arasındaki siyasi, ticari ve ekonomik diyalogların artırılması sevsek de sevmesek de herkesin çıkarına uygundur. Türkiye duruşuyla anıtlaşan bir ülkedir.

“ROMA’DA BAŞIMIZ EĞİK OLSAYDI CHP MUTLU OLURDU”

* Türkiye, uluslararası zirve toplantılarında şerefle ve şuurla temsil edilmekte, milli kararlılığımızdan en küçük taviz verilmemektedir. MHP bu gelişmelerden memnuniyet duymaktadır.

* Ülkemizdeki yabancı hayranlarının içi kan ağlasa da her şey ortadadır. Zira güneşi balçıkla sıvamak akıl karı değildir.

* Türkiye’yi küçük görenlerin, bizden bir şey olmaz diyenlerin ya kanında bir bozukluk ya da karakterinde bir bodurluk vardır. Roma’da başımız eğik olsaydı CHP mutlu olurdu.

“BIDEN’DAN ÇOK BIDEN’CI OLANLAR…”

* Cumhurbaşkanımız ile Biden arasındaki görüşmeyi hazmedemeyenler karşımızdaki manzaranın hiç de iddia edildiği gibi olmadığını savunmuştur.

* Bunlar ABD’nin görüşüdür, şu anki yönetimin Türkiye’ye muhabbet beslemediği de açıktır. Türkiye insan haklarına onlardan çok daha fazla saygılıdır. Kavala bildirisi hazırlayan bu ülkenin sahip olmadığı kadar bu ülkede hukuk hakimdir.

* Türkiye’nin ABD’nin terör örgütleriyle yakın ilişkisi hakkında üzüntü ve kaygılarını paylaşmasının ne hikmetse üzeri örtülmeye çalışılmaktadır.

* Biden’dan çok Biden’cı kesilenler, Türkiye’ye yuvalanmış Washington cephesidir, iki taraflı çalışan ajanlarıdır.

* BM zirvesinden sonra kaynatılan dedikodu zamanı şimdi zilletin başına kaynar su olarak dökülmüştür.

“TÜRKİYE TERÖRE KARŞI TAARUZDADIR”

* Terörle huzur arasında 3. bir seçenek yoktur. Bunun başka yolu ve yordamı kalmamıştır. Peş peşe aldığımız şehit haberleri hepimizi üzmektedir. Şayet biz bölücü terör örgütünün üzerine üzerine gitmezsek onlar hain planlarıyla bize gelecekler.

* Türkiye teröre karşı savunmada değil, taarruzdadır. Bu kanlı sayfa mutlak surette kapatılmalı, eşkıyanın fermanı yırtılıp atılmalıdır. Sınır ötesine asker göndermeyi esas alan tezkere TBMM’de görüşülerek kabul edilmiştir.

* Irak’ta PKK ve DEAŞ terör örgütlerinin varlığını sürdürmesi, bölge barışına ve milli bekamıza doğrudan tehdit saçmaktadır. Suriye’de yuvalanan diğer terör örgütlerinin milli güvenliğimize suikast ve eylemleri artarak devam etmektedir.

“CHP TÜRKİYE’NİN KARŞISINDA KONUŞLANMIŞTIR”

* CHP, HDP ile el ele tutuşarak terörle mücadelenin devamına hayır demiştir. Irak ve Suriye tezkeresi CHP ve HDP’nin istediği gibi reddedilmiş olsaydı Türk askeri geri çekilecekti.

* CHP tarihin yanlış yerinde durmakla kalmamış, Türkiye’nin karşısında konuşlanmıştır. Sorarım sizlere; bu olup bitenler zillet değil midir?

* CHP, HDP ile birlikte tezkereye hayır PKK’ya evet demiştir. Şehitlere hayır gazilere hayır, teröristlere evet demiştir. Türk askerine hayır, Türkiye karşıtlarına evet demiştir.

* Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hayır, hıyanete ve husumete evet demiştir. Kılıçdaroğlu artık geri dönüş yolların tümden kapanmıştır.

* Kılıçdaroğlu geçen haftaki grup konuşmasında, ‘Yabancı askerlerin potinleri topraklarımızda istemiyoruz’ diyor. Hiç kimsenin topraklarımızı çiğnediği yoktur.

* Bu iddia kuyruklu yalandır. Tezkerede bulunan yabancı askerler ifadesi ülkemizin DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonun Türk üslerinden faydalanmasına imkan tanımaktadır. Meselenin özü sadece budur.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ