Demokrat Zafer

İSTAKRAR DENİNCE AKLA “DİYANET-SEN” GELİR..!!

Diyanet-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanlığı’nda unutulmaz başarılara imza  atmış olan  Başkan Kemal Göleç  ile Diyanet Sen’in çalışmaları, hedefleri ve daha bir çok merak edilene cevap bulduğumuz güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

   ****Kemal Başkanım, öncelikle bizleri, ekibimizi Diyanet Sen Bursa 2 Nolu Şube’nin ofisinde ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek isterim. Diyanet Sen tam bir ulu çınar. Bizlere Diyanet Sen ile ilgili bilgi verir misiniz? Neler yapar, üyeleriniz kimlerdir, hedefleriniz de neler var?

‘DÜNYANIN İLK MÜSTAKİL DİN GÖREVLİLERİ SENDİKASI’

—–Bizlere böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız için bende sizlere teşekkür etmek isterim. Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) 1998 Ağustos’unda Merhum Genel Başkanımız Sayın Ahmet Yıldız ve arkadaşları tarafından, toplumumuzun manevi önderi ve mimarı olan din görevlilerimizin hukuki çerçevede birlik oluşturmaları, daha etkili ve daha verimli hizmet sunabilmeleri amacıyla kurulmuştur. Dünyanın ilk müstakil din görevlileri sendikası olma özelliği taşıyan, çok kısa sürede teşkilatlanan ve Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Diyanet-Sen, tüm medya, sivil toplum örgütleri ve kamuoyunun ilgi odağı haline gelmiştir. Hedeflere ulaşılması, beklentilerin gerçekleşmesi ve ihtiyaçların giderilmesi teşkilatla mümkündür. Sendikaların kuruluşu da memurlar için yetkili, etkili, anayasal ve demokratik bir haktır. Diyanet-Sen Bu noktada 2004 yılından bugüne yetkiyi elinde bulundurarak faaliyet göstermektedir.

‘ÖMÜRLÜK DAVADA YOL ARKADAŞLARIMIZ’

Diyanet İşleri Başkanlığı merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatlarındaki İmam hatipler, müezzin kayyumlar, kur’an kursu öğreticileri, vaizler, memurlar, şefler, hizmetliler, sağlık personeli, şoför, kaloriferci, aşçı, bahçıvan vb. görevlerde bulunanlar ile Diyanet İşleri Başkanlığı dışında görev yapan imam ve cenaze yıkayıcıları, fahri vaizler ve din hizmetleri koluna mensup diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan bütün memur ve kamu görevlileri sendikamıza üye olabiliyor.

‘BURSA HAK ETTİĞİ YERE GELDİ’

Diyanet-sen Genel Merkez 7. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Başkanımız sayın Ali Yıldız Bey’in listesinden delegasyonun teveccühü ile genel merkez disiplin kurulu asil üyeliği ve istişare kurulu üyeliğine seçildim. Bu noktada Bursa olarak genel merkezde güçlüydük. Bu seçimle daha da güçlendik. Tercihleri için dostlarımıza teşekkür ediyor, seçimin camiamıza, ülkemize ve İslâm ümmetine hayırlara vesile olmasını yüce rabbim’den niyaz ediyoruz.

‘HEDEF 100 BİN ÜYEYE ULAŞMAK’

Başkanlığını yaptığım Diyanet-sen Bursa 2 Nolu Şube Coğrafi alanında bulunan ilçelerimiz ve hepsi alanında donanımlı, güvenilir ve aktif başkanlarımız,din görevlisi arkadaşlarımızla özveri ile hizmet vermekteyiz. Genel Başkanımız Ali Yıldız bey ve ekibi ile olumlu ve uyumlu çalışma içerisindeyiz. Genel merkez yönetim kurulumuz, şube yönetimlerimiz ve ilçe temsilcilerimiz alanında son derece başarılı ve tecrübelidir. Bu tecrübe ve liyakatla Diyanet-Sen Bursa 2 nolu Şubemizin üye sayısını 1000, Bursa toplamı 2200, Türkiye geneli ise 90 bine çıkardık. Hedefimiz yerelde 3000’i geçmek, genelde ise 100 bin üzeri üyeye ulaşarak diyanet işleri başkanlığımızda bulunan 140 bin personeli kucaklamaktır.

‘ÇAĞIMIZ ÖRGÜTLÜ TOPLUM ÇAĞIDIR’

Demokratik ve sosyal hukuk devleti olmanın en önemli göstergelerinden biri de örgütlenme özgürlüğüdür. Çağımız örgütlü toplum çağıdır ancak örgütlü toplumların sesi duyulmaktadır. Onun için “hak verilmez alınır” deniyor ve yine hak, haklı olana değil, güçlü olana veriliyor. Örgütlü topluluk sayıca az da olsa örgütsüz çoğunluğa hükmediyor ve onu idare ediyor. Çağdaş demokrasi, her şeyi devletten bekleme anlayışı yerine, hukuk dahilinde haklarını arayarak, bilinçli örgütlenmeyi, daha değişik ifade ile sivil toplum örgütlerini kurmayı gerektiriyor. Minber ve kürsülerden ‘birlikten kuvvet doğar’, ‘Allah’ın Rahmeti cemaat üzerindedir’, ‘Allah’ın dinine birlikte sarılın ve ayrılığa düşmeyin’ vb. söylediğimiz mutlak doğruları önce bizim yapmamız gerektiğine inanıyoruz. Aksi halde ‘Yapmadıklarımızı niye söylüyoruz’ ilahi sualine muhatap oluruz.

‘ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAMIZ LAZIM’

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın varlığının ve din hizmetlerinin devlet eliyle verilip verilmemesinin tartışıldığı ortamda sessiz kalmamız doğru değildir. Siyasi literatürümüzde meselelerin çözümünde ‘Taşın altına elin sokulması’ gereğinden söz edilir. Başta kendi sorunlarımız olmak üzere ülke ve toplum sorunlarının çözümü için elimizi taşın altına birlikte koymamız lazım. Bu pasif değil, aktif vatandaş olmak demektir. Burada bir gerçeğin altını birlikte çizelim ülke ve toplum sorunlarıyla ilgilenmeyen insan zararsız değil, yararsız insandır. Biz din görevlilerinin yararlı insan olduklarını, ülkeyi ve milleti herkes gibi, hatta daha çok sevdiklerini aydın ve önder olduklarını iddia ediyoruz. Bunun örneklerini son zamanda daha fazla şahit oluyoruz. Pandemi sürecinde sahada her türlü zorluk ve riske rağmen din görevlileri vefa destek grupları, filyasyon ekipleri, esnaf denetim ekipleri ve sokak denetim ekiplerinde görev alarak ülkemiz, milletimiz ve vatanımızın hizmetkarı olduğunu göstermişlerdir. Tüm görevli arkadaşlarımızı bu özverili hizmetleri için teşekkür ediyor ve kutladığım gibi yurt genelinde yaşayan 85 milyonunu aşkın insanımıza Bursa’dan Diyanet Sen 2 Nolu Şube’den sevgilerimi ,selamlarımı gönderiyorum, esenlikler diliyorum.Diyerek sözlerini tamamladı.

   BAŞARILARININ  DEVAMI DİLEĞİYLE KEMAL BAŞKANIM..!!

Bursa’mızın ve hatta ülkemizin en aktif STK başkanlarından olan ve bu anlamda hem görev alanı  çerçevesi içerisindeki bütün ilçeleri ve bu anlamda genel merkez ziyaretleri ile de birçok noktada  güzel çalışmalara imza atmış olan Diyanet Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Kemal Göleç’e  bizler de bundan sonraki çalışmalarında  başarılar diliyoruz.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ