Demokrat Zafer

TÜM HALKIMIZIN YAKLAŞMAKTA OLAN RAMAZAN BAYRAMLARINI KUTLUYORUM..!!

KAİDEF Başkanlığı ile birlikte   Federasyonda örnek bir sinerji ve de hizmette nitelikli bir anlayış ortaya koyan, başarılı iş insanı, Bursaspor’un Süper Lig’de şampiyon olduğu efsane yönetimde As Başkanlık görevini yürütmüş olan  ve iletişimdeki pozitif yönüyle de Bursa kamuoyunda kabul gören İrfan Koç ile başta yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı dilekleri olmak üzere Kaidef’in çalışmalarından kesitler sunduğumuz kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

**** İrfan Başkanım öncelikle bizleri ekibimizi tekrardan ofisinizde konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Seçimlerden de yeni çıktık, seçim yorumunuzu alarak isterseniz başlayalım Başkanım.

KAZANAN HER ZAMAN TÜRKİYE OLACAKTIR..!!

—31 Mart yerel seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz Kaidef olarak.Ülkemizin birlik ve beraberliği için, gelişmesi için, bekası için, her karış toprağı için çalışmış bütün kent yöneticilerimize teşekkür ediyor, bayrağı teslim alan tüm ülke yöneticilerimize de yürekten başarılar diliyoruz.

Kazanan her zaman Türkiye olacaktır. Ayrıca belediye yönetimleri,meclis üyeliği ve muhtarlık görevi için hak kazanan tüm hemşerilerimizi kutluyoruz.

****Şimdide gelelim Başkanım içinde bulunduğumuz Ramazan Ayına ve yaklaşan Ramazan Bayramına.Tabii şunun sırasında da Ramazan Bayramına sayılı günler kaldı.

GÜZEL BİR RAMAZAN BAYRAMI TEMENNİSİNDE BULUNMAK İSTİYORUM

—Ramazan ayı gerçekten bereketli geçti.Bizde  Federasyonumuz da dernek başkanlarımızla, yönetim kurulumuzla ailece beraber bir  iftar gerçekleştirdik. Çok güzel bir iftar oldu.Ramazan Bayramına da dediğiniz gibi sayılı günler kaldı. Rahmet, bereket ve arınma mevsimi ramazan ayının ardından; barış, kardeşlik ve esenlik rüzgârlarının dalga dalga yayılarak bütün hayatı kuşatacağı Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı.Bir ay boyunca iyilik, ibadet ve tefekkürle kendini her yönüyle eğiten müminlere Ramazan-ı şerif’in en güzel armağanıdır  bayram. Acı, hüzün ve gözyaşının kuşattığı dünyamızda, bütün müslümanlar olarak aynı hissiyatı ve aynı sevinci yaşamak adına birlik-beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı, gönül köprülerimizi onarmak ve güçlendirmek bayramların bizlere yüklediği en önemli görev olmalıdır. Öncelikle anne-babalarımızı, aile büyüklerimizi, akraba ve komşularımızı ziyaret ederek onların gönlünü alalım.

FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİ UNUTMAYALIM..!!

Bilhassa bayram yapamayanların bayramı olmaya çalışalım. Sevgi ve merhamete muhtaç; yetim, öksüz, garip, hasta, yaşlı ve kimsesizlerin sevinci olalım. Kardeşlerimiz arasındaki kırgınlıkları ve küskünlükleri bertaraf edelim. Çocuklarımızı da bayramın coşkusuyla buluşturarak onların zihinlerinde güzel hatıralar oluşturalım. Ramazan’da elde ettiğimiz kazanımları ve güzellikleri bayram sonrasına da taşıyarak rahmet ve bereket iklimini yaşamaya devam edelim.

Uzun yıllardır şiddet gören ancak son aylarda iyice artan bombalamalar karşısında on binlerce canını  kaybeden Filistinli kardeşlerimize  mutlaka ama mutlaka dualarımızda yer verelim.Bu duygu ve düşüncelerle, bayramların bayram gibi yaşandığı, barış, mutluluk ve huzurun yeryüzünün her yerine hâkim olduğu bir dünyanın inşasına vesile olması, sağlık ve afiyet içinde nice bayramlara erişmemiz temennisiyle; aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum.

GÜNEŞİN İLK DOĞDUĞU TOPRAKLARLA BURSA ARASINDA BİR KÖPRÜDÜR “KAİDEF”..!!

****Kendi deyimiyle Türkiye’de güneşin ilk doğduğu topraklar ve Bursa arasında bir köprü vazifesi görüyor. Öyle ki ortaya koyduğu projelerle Bursa’daki hemşerilerinin hayat kalitesini yükselmesine katkı sağlarken gelecek vizyonuyla da dernek arşivinde şimdiden kalıcı izler bırakıyor. Yeri gelmişken KAIDEF’in etkisinin artık Bursa ile de  sınırlı olmadığını ve yakın illerden ve de yurt genelinden  Başkan Koç’a yoğun desteğin oluştuğunu belirtelim.Neler söylersiniz başkanım?

— Bursa Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu olarak elimizden geldiğince bizler ve bünyemizdeki derneklerle birlikte güzel çalışmalar ortaya koyma hedefindeyiz. Federasyon olarak amacımız Kars, Ardahan, Iğdır illerimize sahip oldukları ortak temellerinde bir araya getirmek, içinde ki bölge dernekleri ve kuruluşları ile, Bursa Kars, Ardahan, Iğdır dernekleri federasyonunu her platformda, bölümde, birleştiricilik yönü ile  projeleri ile üst düzey organizasyonları ile saygın ve etkin bir sivil toplum kuruluşu yapmaktır.
yukarıda belirtilen vizyon kapsamında;

SORUMLULUĞUMUZ ÇOK ARTTI..!!
– Üç ilimizin, emek ve yardımları ile Derneğimize destek ve gönül vermiş olanlar arasında iletişim ve dayanışmayı geliştirmek.
– Bursa Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu olarak prestij ve kurumsal imajını üst düzeye çıkartmak.
– Üç bölgemizin Milli ve Manevi değerleriyle, tarihsel geçmişine sahip çıkmaktır.
– Bölgemizin kültürel merkezi ve düşünsel birikimlerini geliştirmeleri ve karmaşıklıkları ve toplumla paylaşabilmelerini sağlamak için uygun bir zemin oluşturmak.
– Ortak kültür temelinde bir araya gelen bölge insanlarımızın, sosyal ve kültürel hayata bakışlarını ve verimli yönlendirmelerini sağlamaktır.

“İRFAN KOÇ”  BURSASPOR SEVDALISI..!!

Ve Bursaspor… Süper Lig’de Şampiyon kadronun yöneticileri arasındaydı İRFAN KOÇ  ,Şİmdi ise takımımız ikinci ligde zor ekonomik şartlarda genç futbolcularıyla ayakta kalmaya çalışıyor ve buna en çok üzülenlerin başında da yine  İrfan Koç geliyor.

Biz şampiyon olduğumuz sene mütevazi bir bütçeye sahiptik. Cüzi bir bütçeyle çok iyi bir takım oluşturduk. Hiç unutmam. Portekiz’in bizim gibi yeşil beyaz renklere sahip Lizbon takımından ‘Sporting Lizbon’ takımından takımımıza bir davet gelmişti. Dış İlişkilerden ben sorumluydum ve Lizbon’a gittim. Orada sordukları ilk soru bu bütçeyle şampiyon olmayı nasıl başardınız, suali oldu. Lizbon yöneticisi benim yakamdaki Bursaspor rozetini alıp müzelerine koydu. Türkiye’den İlk defa Bursaspor’u davet etmişlerdi ve bizimle kardeş takım olmak istemişlerdi. İşte Bursaspor o dönem Avrupa’nın başarılı kulüplerinin takibinde olan bir takımdı. Bu ziyaretten birkaç hafta sonra ligdeki son maçlar vardı. Rahmetle anıyorum Başkanımız İbrahim Yazıcı bana “Yarın biz şampiyon olacağız” demişti. Biz sekiz saat takım otobüsüyle kent turu attık. Türkiye’de görülmemiş bir coşkuyla kutlanan bir şampiyonluk.  Geçmiş döneme ait videolara, fotoğraflara baktığımda hala gözlerim dolar.

ŞAMPİYON TAKIMIN ASBAŞKANI..!!

Dört yıl üst üste ülkemizi Avrupa’da temsil ettik. Biz bunları yaşadık ancak sonrasını şehir olarak iyi yönetemedik. Şampiyonluğumuzun kıymetini bilemedik. O şampiyonluğu doya doya yaşamadık yaşanılan süreçlerden dolayı maalesef. Çünkü mütevazi bütçeli bir Anadolu kulübünün başarısı hazmedilemedi. Bursaspor hala yerinde duruyor. Ancak hiçbir şey için geç değil. Yapılması gereken birkaç şey var. Önce tüm şehir bir araya gelecek. Sadece ekonomik güç yetmez. Kent olarak takımımızın arkasında durmalı ve takımımıza sahip çıkmalıyız. İş insanları Bursaspor’a kaynak ayırır. Ancak paranın nereye gittiğini de bilmesi gerekiyor. Şampiyon takımımız şimdi ikinci ligde ve orada da zor günler geçiriyor. Dünyada örneği çok az. Hızlı bir şekilde şehrin ileri gelenleri bir araya gelmeli ve sinerji oluşturmalı. Bursa bir metropol, bir sanayi kenti. Aşılmayacak bir sıkıntı yok. Bu paralar Bursa şehri için çok büyük paralar değil. Ben çözüleceğine inanıyorum. O zinciri kurmak gerekiyor ve Bursa halkının bu takıma sahip çıkması gerekiyor.

*****İrfan Başkanım tabii yavaş yavaş da röportajımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız.Son olarak buradan Bursa’da yaşayan, yurt genelinde yaşayan insanlarımıza ne gibi mesajlar vermek istersiniz ?Neler söylemek istersiniz?

—Kaidef olarak ülke  yararına  olabilecek güzel projeler içerisinde yer alma hedefimiz bundan sonra da devam edecek.Bunu vurgulayarak söylemek isterim.Tabii en başta da söylemiş olduğumuz gibi son olarak ben tekrardan başta Bursa’da, Kars’ta, Ardahan’da, Iğdır’da yaşayan bütün insanlarımız olmak üzere yurt genelinde yaşayan 86 milyonluk halkımızın yaklaşmakta olan Ramazan Bayramlarını kutluyor sağlık, sıhhat, afiyet ve mutluluklar diliyorum.Diyerek sözlerini tamamladı.

HER ŞEHRE BİR İRFAN KOÇ LAZIM..!!

Nerede ihtiyaç gerekiyorsa anında orada olmasını bilen bu anlamda Bursa’mızın ve hatta ülkemizin en aktif STK başkalarından olan Kaidef  Genel Başkanı İrfan Koç’un Stk başkanıyken yaptıkları Bursa’da yaşayan herkesin gönlünde özel bir yeri olan İrfan Koç Başkanımıza bu anlamda bizlerde bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ