Demokrat Zafer

ZEYNEP DÜNGER GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR..!!

İhsaniye Mahallesi’nde Gönüllü olarak birçok kişiye dokunmuş olan,geçtiğimiz yılki büyük depremlerde deprem bölgesinde 18 gün kalarak yardım anlamında büyük organizasyonlara yön veren bunun haricinde yine birçok iyilik hareketinin de içerisinde olan şimdi de İhsaniye Mahallemizde Muhtar adaylığını açıklayan değerli Hanımefendi Zeynep Dünger ile birçok konuyu ele aldığımız okuyucularımızdan gelen sorulara da cevaplar bulduğumuz kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

**** Öncelikle Zeynep Hanım bizleri, ekibimizi İhsaniye Mahallesi’nde konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum.Sosyal medyadan almış olduğumuz sorulara baktığımızda gerçekten İhsaniye Mahallesi’nde de birçok eksikliğin adeta sahipsiz kaldığını anlamış olduk.Sorularınıza geçmeden kısaca sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım isterseniz.

4.KUŞAKTIR İHSANİYELİYİM..!!

—- Bana böylesine güzel bir fırsat tanımış ve sayfalarınızı açmış olmanızdan dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum.Ben Zeynep Dünger, dördüncü kuşak İhsaniye yerlisiyim.Dedelerimiz buraya 1896 yılında Rus harbi zamanda gelmişler ve İhsaniye’ye yerleşmişler. O zamanlar burada İhsan Bey varmış buraları kuran  olarak, sonrasında gelenlere yer vesaire verince İhsaniye diye anılmaya başlanmış. Bursa Ticaret Lisesi’nden 1981 yılında mezun oldum.Daha sonra muhasebe hocamız  vardı Necmi Tunca hocam vasıtasıyla  muhasebe anlamında Galeri Metin’de çalışmaya başladım. İlerleyen süreçte sağlık sektöründe çalışmalar yürüttüm. Eczacı bir bayan arkadaşım vardı onunla birlikte eczane açtık bana eczanede olan bütün ilaçları anlattık eczanenin yanında da eşinin muayenehanesi vardı. Bu anlamda sağlık yönünden çok çok tecrübelerim olmaya başladı. Eczaneden ayrılıp Bursa’ya geldikten sonra çeşitli Network firmalarında vitamin eğitimi aldım. 24 yıllık vitamin geçmişim var, Vitaminle tedavi Vitoterapi Uzmanlığım bulunmakta.Tam pandemi zamanıydı eczacılıktan emekli oldum.O zamanlarda boş duramazdım. Yaşam koçluğu, aile danışmanlığı manevi danışmanlık ve rehberlik adı altında çeşitli sertifikalar aldım. Ayrıca Manevi Danışmanlık ve rehberlik sertifikalarını İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nden aldım.

*** Zeynep Hanım şimdi de gelelim isterseniz İhsaniye Mahallesi’ndeki muhtar adaylığı sürecine , bu süreç nasıl gelişti nasıl karar verdiniz? Bunlardan bize kısaca bahseder misiniz?

BÜTÜN SORUNLARI ,EKSİKLİKLERİ BİLİYORUM

—- 2 yıldır muhtar adayı olmayı düşünüyorum. Ben İhsaniye’nin yerlisiyim. Dedikleri gibi İhsaniye çok atıl kaldı. Hemen yanımızdaki Esentepe Mahallesi bizden ayrılma ,yine Fethiye Mahallesi’nin Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nın olduğu sokaklar  İhsaniye’ye aitti, Beşevler İhsaniye’ye aitti, Karaman Köy İhsaniye’ye aitti, hepsi İhsaniye’den ayrıldı köyümüzün meydanında bir cami var. Ben  çocukken bizim dedelerimiz yapmış o camiyi o cami vardı hala daha o cami var başka büyük bir cami yok. Her şey çok yetersiz.İnsanlarımız başka mahallelere gitmek zorunda kalıyorlar.

*** Zeynep Hanım şimdi de isterseniz gelen sorulara bir bakalım. Merve hanım yazmış Mahalle kendi haline bırakılmış durumda rutin çöp toplanması vesaire gibi hizmetlerden başka bir şey yok demiş, diğer yine Mehmet Ali Bey İhsaniye Nilüfer’in göbeğinde Bursa’nın göbeğinde olmasına rağmen eskiden gördüğü ilgiyi artık   göremiyor  diye eklemiş.Yine Salih bey yazmış sokak ortasındaki kocaman göllenme durumunu bir türlü gideremedik en sonunda kendim gittim Belediyeye dilekçe verdim demiş, yine Ayşegül hanım yazmış İhsaniye’den insanlar başka mahallelere taşınmaya başladılar demiş. Yine diğer bir okuyucu eskiden gözde tercih edilen bir mahalleyken o durumunu o halini kaybetti diye eklemiş. Siz bu konularla ilgili neler söylersiniz ilk 3 projenizde neler var mesela Zeynep Hanım?

İLK PROJEM;KADINLAR İÇİN DAYANIŞMA DERNEĞİ AÇMAK İSTİYORUM.

—-İlk  projem kadınlar için dayanışma derneği açmak istiyorum. Bayanları  oraya toplayıp hem manevi yönden hem de maddi yönden ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olmalarını istiyorum İhsaniye Mahallesi’nde yaşayan kadınlarımızın birlik olmasını istiyorum. Birlik olmadığımız için İhsaniye atıl kaldı. Birlik yok daha değişik insanlar da artık İhsaniye’yi tercih etmeli.Nilüfer’in en büyük Mahallesi halen daha İhsaniye ama hak ettiği değeri göremiyor.

AİLELERE FARKINDALIK EĞİTİMİ ŞART..!!

Ben eczanede çalışırken en çok gençlerle ilgilenirdim ,madde kullananlarla ilgili İhsaniye’nin en büyük sorunlarından biri de bu ,madde kullanan gençler.Ben bayanları toplayıp onlara farkındalık eğitimi yaparsam çocuklarına da itinayla bağlanacaklarına İnanıyorum. Ya da etrafındaki insanlara, çocuklarına, arkadaşlarına, apartmanlarında yaşayanlara daha dikkat edecekler. Artık kimse çocuklarını bahçeye çıkartıp oyun oynatamıyorum. Allah nasip ederse muhtar olunca sitelerin toplantıları olduğunda o toplantılara katılacağım. Benim yapmam gereken şeyler var elbette ama sitelerde oturan apartman sakinlerinin de yapması gerekenler var. En azından sitenin hepsini tanımalarını istemiyorum ama apartmanlarında kimin oturduğu ile ilgili farkındalık ortaya koymamız gerekiyor. Belki onun gibi alt kattaki de sıkıntıyı çekiyordur çocuğunu  dışarıya çıkartmakta. Diyordur ben güvenmiyorum ,o güvenmiyor, bu güvenmiyor, diğeri güvenmiyor Bizim sonumuz ne olacak böyle. Onun için hem ailelere farkındalık Eğitimi yapmak istiyorum hem de çocuklara. Biz çocukken yerli malı haftalarında muhtarı tanırdık o zamanlar ihtiyar heyeti derlerdi şimdi aza diyorlar hepsini tanırdık, bunları gezerdik dolaşırdık, öğrenirdik. Şimdiki Çocuklar muhtarın kim olduğunu dahi bilmiyor muhtarın görevlerini muhtar ne yapar ne eder onları bile bilmiyorlar.

GENÇLERE SPOR KOMPLEKSİ..!!

Gençlere de Spor Kompleksi yapmak istiyorum.spor yapan genç  madde kullanmaz.Bu çok önemli kötü alışkanlıklara gitmez.Folklor, Spor, halk dansları, Okçuluk ve benzeri Spor dallarını hayata geçirebiliriz. Bunun yanı sıra istek şikayet kutuları koyarak insanların neye ihtiyacı olduklarını öğrenerek çözüm odaklı çalışacağız. Çünkü dediğiniz gibi çok terk edildi artık çözüm odaklı insanları memnun etmemiz lazım önüme çıkan seçmenlerimize broşür verirken hiç kimseye oy atmayacağız diye söylüyorlar. Çünkü ben  ne muhtar gördüm ne hizmet gördüm hiçbir şey görmedim kimseye oy atmayacağım diyorlar.

ÇOCUKLARIMIZA VATAN,BAYRAK ,MİLLET VE DEĞER KAVRAMLARINI ÖĞRETECEĞİZ

Bundan öncekiler hiçbir şeyle ilgilenmedilerse benim suçum ne diye söylüyorum ben de onlara.Onların desteğini beklediğimi iletiyorum o zaman da güzel dönüşler alıyoruz kendilerinden.Spor kompleksimizin içerisinde orada bir eğitim yerimiz olacak çocuklar için onlar ne isterse ister parklarda ister kuracağımız komplekste çocuklarımıza da eğitim vermek istiyorum.Çocuklarımız maalesef vatan ,millet, bayrak değerini sevgisini bilmiyorlar.Maalesef çocuklarımız değer yargısını kaybetti, çocuklarımıza değer yargısını kazandırmamız lazım. Mutlaka bunları öğrenmeleri lazım. Bunları öğrenmeleri yönünde de güzel çalışmalar ortaya koyacağız.

İHSANİYE’DE BUSMEK BİLE YOK

Bugüne kadar İhsaniye belediyeye çalıştı bundan sonra belediye ihsaniye’ye çalışacak.Çünkü İhsaniye’nin bütün toprakları Belediyede. Vergi Dairesi yaptılar şu anda Atıl vaziyette yıkılacak en sonda onun yerinin ne olacağını düşünüyorum.Oraya Spor Kompleksi yapmak istiyorum. Ben mahallemde İhsaniye Kreşi olsun isterim, ana kucağı olsun isterim, İhsaniye Mahallesi Gençlik Spor Tesisi olsun isterim.Hepsi benim mahallemde olsun benim mahallemin ismini taşısın isterim. Mahallemizde BUSMEK bile yok Busmek’e gitmek isteyenler  Karaman köye ve Beşevler’e gitmek zorunda kalıyorlar. Mahallemizde BUSMEK bile yok 30.000 kişilik nüfus var ama BUSMEK bile yok.

SOSYAL YARDIMLARDA VE  HER ZAMAN HERKESE EŞİT MESAFEDE OLACAĞIZ..!!

Bunun yanı sıra tabii hiçbir zaman ayrım gözetmeyeceğiz göreve geldiğimizde herkese eşit muamele yapacağız kimseye ayrımcılık yapmayacağız. Gezilerde olsun sosyal etkinliklerde olsun sosyal yardımların dağıtımı konusunda olsun kim hak ediyorsa kimin İhtiyacı varsa onlara yönelik çalışmalarımız olacak. Onlara yönelik bu yardımlarımızı devam ettireceğiz.

****Zeynep Hanım gelen sorulara baktığımızda sosyal anlamda da birçok insana dokunmuşsunuz gibime geliyor?

— Aslında sosyal anlamda yapmış olduğumuz bu çalışmalar İhsaniye mahallemiz çapında değil Bursa genelinde yurt dışında da yapılıyor. Şu anda mesela Uganda’da bir yardım organizasyonu yapıyoruz.Yine geçtiğimiz yılki büyük depremlerde deprem bölgesine gittim 18 gün orada kaldım, Adana-Kadirli’de. Yine birçok organizasyon sağladım kendi imkanlarımla araç sağladıktan sonra tabii Afad’da Kadirli’nin Ortaokulu’nun spor salonunu bize depo yaptı. İstanbul’dan arkadaşlardan tırlar gönderttirdim, Çok güzel bir organizasyon oldu gerçekten elimizden geldiğince 18 gün boyunca Adıyaman’a, Malatya’ya ,Hatay’a bütün illere ilçelerine kadar heryeri  gezdim oralarda 18 gün boyunca dolu dolu bir çalışma ortaya koyduk.

YARDIMLARDA TAM BİR KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRECEĞİZ

İhtiyaç sahibi aileler mahallemizde bulunmakta yardımlar iki yönlü biliyorsunuz.Birincisi belediyelerden gelen yardımlar. İkincisi de insanlarımızdan gönüllü yardım etmek isteyen Insanlarımız var biz bu anlamda her ikisinde de ihtiyaç sahipleri arasında köprü olmak istiyoruz.Ben Muhtar olduktan sonra insanlardan gelenleri zekat sadaka olarak toplayıp yine İhsaniye halkına, eğer İhsaniye halkının ihtiyacı yoksa birinci derece akrabalarına, hani sadaka öyle gider onun ihtiyacı yoksa onların istedikleri bir yerlere aktaracağız. Belediyeden gelenleri yine ihtiyaç sahibi ailelere dağıtacağız bu çok önemli bunun organizasyonunu güzel bir şekilde yapacağız, yardım etmek isteyenlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprüyü bağı çok güzel bir şekilde kurarak esas hak eden ailelere bunların dağıtımını sağlayacağız.Bence bu çok önemli ve bunu mutlaka ama mutlaka hayata geçireceğiz.

**** İhsaniye Mahallesi’nde 30 bine yakın insan yaşıyor ve 26.000’de seçmen var bu seçmenlere neler söylersiniz Sonuçta  31 Mart’ta karar verici onlar.?

İHSANİYE’DE DEĞİŞİMİN ZAMANI GELDİ.

— İhsaniye Mahallesi’nin artık sahipsizliği sona ersin, bu anlamda burada yaşayan herkesten bütün seçmenlerimizden destek bekliyorum.Çok geç olmadan mutlaka İhsaniye’ye kadın elinin  değmesi lazım ve mutlaka mahallemizin bundan sonra atıl durumdan kurtulması lazım.İhsaniye sahipsiz değil, İhsaniye bu halinde kalmamalı,İhsaniye bu durumu hak etmiyor, daha güzel bir İhsaniye daha yaşanılabilir bir İhsaniye için İhsaniye’de yaşayan insanlarımızdan Mahalle sakinlerimizden 31 Mart’ta desteklerini bekliyorum.Son olarak başta İhsaniye’de yaşayan 30 bine yakın insanımıza selamlarımı gönderiyorum sağlık, sıhhat, afiyetler diliyorum. Diyerek konuşmasını tamamladı.

HER MAHALLEYE BİR ZEYNEP DÜNGER LAZIM

Muhtar olmadan gönüllü olarak  birçok organizasyon içerisinde bulunarak İhsaniye’de neredeyse dokunmadık insan bırakmayan İhsaniye Mahallesi Muhtar Adayı Zeynep Dünger’in  ben muhtar da olması durumunda,yetkiyi eline alması durumunda  neler yapabileceğini ,nelere imza atabileceğini, ne gibi projeleri hayata geçirebileceğini inanın düşünemiyorum. Bu anlamda karar elbette İhsaniye Mahallesi’nde yaşayan insanlarımızın,seçmenlerimizin ama gerçekten gönüllü anlamında bunları yapabilen bir hanımefendinin muhtarlıkta da neler yapabileceğini görmek adına biz de her zaman Zeynep Dünger hanımefendinin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum ve ona haftaya pazar günü yapılacak muhtarlık seçimlerinde başarılar diliyoruz.

 

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ