Demokrat Zafer

2024 Yılında Tükettiği Enerjiyi Üretecek Mutfak Mobilya Sektöründe Sürdürülebilirlik Yükseliyor

Artan nüfus, azalan doğal kaynaklar nedeniyle sıklıkla duymaya başladığımız sürdürülebilirlik konusu mutfak mobilya sektörünün de gündem maddelerinden biri oluyor. 2024 yılında sürdürülebilir marka olma vizyonuyla kendi enerjisini üreten şirketlerden olacaklarını belirten Bodrum Mutfak Mobilya Kurucusu Mustafa Güneri, “Geçtiğimiz yıl mağaza ve üretim tesisimize kurduğumuz güneş enerji panelleri ile tükettiğimiz enerjinin çoğunluğunu üretir hale geldik. Bu yıl yenilenebilir enerji konularında yatırımlarımıza devam edip, doğal kaynakların korunması amacıyla sürdürülebilir tasarıma ve geri dönüştürülebilir ürünlere odaklanacağız” dedi.

Her geçen gün öneminin daha da anlaşıldığı sürdürülebilirlik konusu mutfak mobilya sektöründe de çeşitli farkındalıklara yol açıyor. Bu konudaki artan farkındalık, çevresel etkilerin azaltılması, doğal kaynakların korunması ve daha sürdürülebilir ürünlerin talep edilmesi gibi faktörlerden kaynaklanıyor.

Yaptıkları önemli yatırımlarla beraber sürdürülebilir tasarıma da ağırlık verdiklerini belirten Bodrum Mutfak Mobilya Kurucusu Mustafa Güneri, “Mutfak mobilyasının sürdürülebilirlik kazanması son yıllarda birçok alanda olduğu gibi projelerimizin de ayrılmaz bir parçası haline geldi. Son derece teknolojik yenilikler ve malzeme çeşitliliği sayesinde tarzınız ne olursa olsun verdiğiniz bilinçli kararların uygulanması artık düşünüldüğü kadar zor değil. Çevre dostu mutfak tasarımları çok yönlü sürdürülebilir malzemeler kullanmaktan, kimyasal olmayan boyalar kullanmaya kadar geniş bir skalayı içermekte. Yüzey kaplamalarda çevre dostu ve su bazlı boyalar kullanmak çevresel etkiyi azaltacaktır. Her geçen gün artan sürdürülebilirlik konusundaki küresel eğilimleri göz önüne aldığımızda, bu alandaki çalışmalarımızın ne denli kritik olduğunu biliyoruz. Doğal kaynakların minimum seviyede tüketimiyle maksimum üretimi sağlamak adına, optimizasyon çalışmaları ve proseslerin daha verimli hale gelerek firenin azaltılması için iyileştirme çalışmalarımız sürüyor. Çevresel etkimizi en aza indirme ve doğal kaynakları daha verimli kullanma kapsamında kurduğumuz güneş enerji panelleri ile tükettiğimiz enerjinin de çoğunluğunu karşılar hale geldik” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ