Demokrat Zafer

Saadet Yıldırım; ” Esnaf tezgahı ile döviz kuru ekranı arasına sıkışmış.”

Saadet Partisi Yıldırım İlçe Teşkilatından Esnaf ziyareti. ” Esnaf tezgahı ile döviz kuru ekranı arasına sıkışmış.”

Saadet Partisi Yıldırım İlçe Teşkilatı esnaf ziyaretlerini sürdürüyor. Yıldırım İlçe Başkanı Av. Abdullah Kocamaz,  ilçe başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyet Karlıdağ Caddesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Saadet Partisi Yıldırım İlçe Başkanı Av. Abdullah Kocamaz, “Ekonomik durumumuzun en canlı şahidi esnafımız. Kimle konuşsak, tekstilde lokomotif ilçesi olunmasına rağmen vatandaşın nakit sıkıntısı yaşadığını, artan maliyetler sebebiyle alım gücünün düştüğü ve adı konmayan bir ekonomik kriz içinde bir belirsizlik yaşandığını söylüyor. Ne yazık ki meseleye bugünden bakmak yanlış olur. Günümüze bakarsak, evet tekstil ilçesi Yıldırım döviz kurunun sürekli inişli-çıkışlı olması ve yüksek kur nedeni ile durma aşamasına geldi. Tekstilde kullanılan araç gereç, parça ve birçok hammadde yurtdışından gelmekte, kurdaki durmayan oynaklık esnafın fiyatları sürekli güncellemek durumunda kaldıklarını, bu da ticareti olumsuz yönde etkilenmektedir. Yanlış ekonomi politikalar tekstil firmalarını zora sokmaktadır. Çünkü güçlüye göre değil, millete göre politikalar oluşturmak gerekir.” dedi.

Esnafın kalkınabilmesi, vatandaşın geçinebilmesi, gençlerin refah dolu bir gelecek yaşayabilmesi için sözde değil özde milli politikalar uygulanması gerektiğini belirten İlçe Başkanı Kocamaz ise, “Bugün emeklilerimiz umudunu banka promosyonlarına, gençlerimiz yurt dışı hayallerine, esnafımız ise kredilere bağlamış durumda. Bu durumda elbette ki insanımızı bir karamsarlık kaplayacaktır. Fakat bizler elimizden gelen gayreti göstermek mecburiyetindeyiz. Genel Merkezimizde kısa, orta ve uzun vadeli, değişimlere uyarlanabilecek kalkınma modelleri hazırlandı. Üretim odaklı teşvik programları da hazır. Saadet Partisi olarak biz ekonomiyi de, çürümeye yüz tutmuş düzeni de iyileştirmeye talibiz. Biz de bu vatanın iyiliği için bir şeyler yapmak istiyoruz diyen herkes için kapımızı açık tutuyoruz. Kutuplaşmayacağız, ülkemiz için millet olarak birlik olacağız.” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ