Demokrat Zafer

GÜNEŞİN KADINLARI AGORA’DA START VERDİ

Bursa Kadın Girişimci Üretim Kooperatifi adı altında, üreten kadınları çatısı altında buluşturan Güneşin Kadınları, büyük bir katılıma sahne olan açılışla kolları sıvadı.

Nilüfer Agora Çarşısı’ndaki açılışa İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Uluslararası Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan, Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sibel Yanıkömeroğlu, İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Büyükşehir Belediyesi Geçen Dönem Başkan Adayı CHP İlçe Başkanı Fırat Yılmaz ve İYİ Partililer yoğun biçimde katıldı.

Güneşin Kadınları Kooperatifi Başkanı Hüsniye Pıtırlı yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Kadın emeğinin değerlendirilmesi ve kadın istihdamının artırılması amacıyla  kurduğumuz,
“Güneşin Kadınları Girişim, Üretim ve İşletme Kooperatifi” açılış törenimize hepiniz hoşgeldiniz.
İYİ Parti Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener’in önerisi ve talimatlarıyla, Kadın  Politikaları Genel Başkan Yardımcımız  Sn. Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu’nun   önderliğinde;  Kadının her alanda güçlenmesi için  81 ilde uygulanması planlanan  bu anlamlı  projeyi, Bursa’da hayata geçirmenin  mutluluğunu yaşıyoruz.
Üretici ve emekçi  kadınlarımıza pazar alanları sağlamak, kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için destek vermek , gücüne güç katmak amacı ile kurduğumuz kooperatifimizin açılışını, bugün burada hep birlikte yapıyor olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyorum.

Türkiye genelinde başlatılan Güneşin Kadınları Kooperatifi çalışmaları, kadınların ekonomik özgürlüğünü elde etmesiyle birlikte sona erecek ekonomik şiddete, devamında cinsel, fiziksel ve psikolojik şiddete karşı da kadınların güçlenmesini sağlayacaktır. Bu bilinçle  proje, yalnızca ekonomik güçlenmeyi temeline almış olarak gözükse de, orta ve uzun vadede çeşitli sosyal getirileri olacak bir çalışma olarak planlanmıştır.

Güneşin kadınları Kooperatifi’ ni  Bursa’da hayata geçirebilmek için, gece gündüz demeden arkadaşlarımızla birlikte çalıştık.

Bu bağlamda bugüne kadar, fedakârca çalışarak kooperatifimizin hayata geçmesi için emeğini esirgemeyen tüm kadınlarımıza yürekten teşekkür ediyorum ve bize bu süreçte maddi manevi destek vererek yanımızda olan herkese bir kez daha teşekkürü bir borç biliyorum.

Ayrıca ve hususen, bize  bu yolda önderlik ederek, heyecanımızı bir azmimizi arttıran, bizleri her seferinde motive ederek, başaracağımıza olan inancımızı tazeleyen,  kadın politikaları genel başkan yardımcımız Sn. Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu’na  ve Kooperatiflerden sorumlu başkan yardımcımız  Sn. Şebnem Bababalim Yağcı’ya  en kalbi  teşekkürlerimi sunuyorum.   Kooperatifimizin kuruluş aşamasında bize tüm imkanları sağlayarak, yolumuzu açan il başkanımız Sayın Selçuk Türkoğlu’na da ayrıca teşekkürü bir borç biliyorum.

Kadın sabırdır…
Kadın emektir…
Kadın kollayan, kadın üretendir.
Kadın hayatın her alanında sorumluluğu, yükü omuzlayan, ancak bu çağda bile hakkı-hukuku hala tartışılabilen insandır…
Bu duygu ve düşüncelerle katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, Güneşin Kadınları Kooperatifimizin Bursa’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ