Demokrat Zafer

ERKAN AYDIN’DAN VAKIFLAR’A KİRA TEPKİSİ

CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın, son günlerde gelen şikayetler üzerine kapalı çarşı esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Devlet işyerlerine yapılacak kira zamlarına yüzde 53 sınırlama getirirken, bir kamu kuruluşu olan Vakıflar Genel Müdürlüğü Bursa’daki mülklerindeki kiracılarına yılbaşından geçerli olmak üzere yüzde 150-200’lere varan artışlar yaptı. Kapalı Çarşı esnafı kendilerini ziyaret eden CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın’a, “Bu adaletsiz kira artışlarının bir an önce düzeltilmesini istiyoruz” diyerek dert yandılar.
Kiracılara astronomik artışlar yapan Vakıflar’ın bu kararını eleştiren Aydın, günlerdir kapalı çarşı esnafından şikayet telefon geldiğini belirtti.

“BU DURUM BİR AN ÖNCE DÜZELTİLMELİ”

Aydın şunları söyledi:

“Enflasyon karşısında ezilen vatandaşımıza ve esnafımıza bir darbe de Kapalı Çarşı’daki dükkanların çoğunluğunun sahibi olan Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden geldi. Kapalı Çarşı’nın eski günlerine dönebilmesi için elimizden geleni yaparken ücretlere de yansıyacak bu zamlar asla kabul edilemez. Bu durum bir an önce düzeltilerek kira artışları azaltılmalı.”

Aydın ayrıca beraberinde Alt Çarşı Esnaflar Birliği Başkanı İsmail Solak’la birlikte alt çarşı esnafının da sıkıntılarını dinledi. Osmangazi Belediyesi’nin aldığı işgaliye ücretlerinin 900 TL’den bin 500 TL’lere çıktığını, yüzde 67 zam geldiğini aktaran alt çarşı esnafı, Aydın’a “İndirim istiyoruz. Hem hizmet alamıyoruz, hem de isteklerimizin cevapsız kalmasından usandık” sözleriyle dert yandılar.

Yaptığı ziyarette verilen sözlerin tutulmadığına dikkat çeken Erkan Aydın ise kapalı çarşının eski, güzel günlerine geri döneceğini belirterek 31 Mart seçimleri için desteklerini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ