Demokrat Zafer

CHP BUGÜN YAPACAĞI MYK SEÇİMİNDE DOĞRU KARAR VERMELİDİR.

Geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday makalesinde;

Aylardır hatta yılardır CHP’nin MYK’sındaki yetersizlikleri, bazı üyelerin kirli hesaplarını, parti ve ülke sorunlarına çözüm aramak yerine kendilerinin ikbali için örgütleri işlevsiz ve yetersiz kıldıklarını şahsen ben yazdım ve sürekli uyardım.
Bu sorunları en çok yaşayan illerden biride kendi ilim Bursa CHP olduğunu her seçimde aldığımız sonuçlar bizlere kanıtlamıştır.
Çünkü inanılmaz hatalar yapıldı.
Hatta yüzümüzü yere düşüren olaylar yaşandı ve ulusal basına malzeme olduk ama ne çözüm arandı nede örgütler yenilendi.
Ülke karanlığa gömülmüş, yolsuzluk ve yağma düzeni halkları açlığa ve geleceksizliğe mahkûm etmiş ve Laik sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti yok edilmek için Taliban kafalı tarikat ve cemaatler tüm kurumları ele geçirmişken bile başaramadık.
Demokrasi askıya alınmış, anayasa bakkal defteri kadar kıymet ihtiva etmezken ve Saray Rejimi halkları bölmüş ama en çokta kadınları yok sayan, hata hiçleştiren sapkın partilerle (!) bir olup korku salmışken Millet İttifakı olarak seçimleri kaybetmek canımızı çok yaktı.
Cumhur ittifakının devlet gücüyle, her türlü hile ve tertiple, haksız medya ve kuralsızlıkla, yalan, iftira ve tehditle başarılı olduğunu biliyoruz.
Ancak ne olursa olsun Cumhuriyeti kuran ve ülkenin temel taşı olan CHP, halklar bölünmüş, aç, yoksul, korumasız ve geleceksiz bırakıldığı bu atmosferde kazanmayı da her koşulda başarabilecek bir konumdaydı.
Ne yazık ki yetersiz ve kişisel beklentileri olan CHP Genel Merkezi onların kuklası olan il ve ilçe yöneticileri de yapılan onlarca hatta yüzlerce hataya ortak olup veya onaylayıp bu sonuçlara sebep oldular.
Tüm CHP’li Dostlar, eli kalem tutan tüm üyeler, fanatizmden ve hizip mantığından uzak bu süreci ve gerçekleri yazıp ciddi rapor haline getirilmelidir.
Şahsen bende bu konuda elimden geleni en samimi ve gerçeklerden sapmadan yazıp paylaşamaya çalışacağım.
Günlerce emek verip yazıp paylaştığımda; çok okunan ama çok umursanmayan olsa da ben elimden geleni bir kez daha yapacağım.
CHP, dün ve bugün bekleneni değil ama kısmi bir yenilenmeye gitti ve bugün yeni MYK’yı belirleyecek.
Şahsen dün yapılan seçimleri eldeki imkânlar ölçeğinde ben şahsen onayladım.
Çünkü MYK’daki ihtiraslı görevliler, örgütü kişisel beklentileri için ideolojisinden koparıp, geleneklerini yok sayıp örgütleri işlevsiz kılarak inanılmaz kötü, haksız ve hiçbir yerde karşılığı olmayan listeler yaptılar.
Dün yapılan seçimlerde bu hatanın baş aktörlerinin etkisi olmadığını görüp mutlu oldum.
Bu gün ise her türlü kararın alınabildiği hatta CHP’nin geleceğini belirleyecek MYK’nın Genel Başkan tarafından seçileceğini biliyoruz.
İşte bunun için bugüne kadar Bursa’ya yapılan haksızlıkların giderilmesi amacıyla MYK’da mutlaka hak eden, çalışan ve halklarda karşılığı olduğu için, en zor bölgede ve en zor koşullarda oy artırıp bir fazla vekil çıkarılması mutlaka değerlendirilmelidir.
Çünkü örgütlere yeniden umut vermek için çalışanların, emek verenlerin, örgütten gelenlerin ve kimse ile kirli pazarlık yapmayan insanları temsilen hakkı ile kazanan vekilimizin bugün hakkının verilmesini şahsen ben temenni ederim.
Sayın Genel Başkan, bu günkü seçeceği MYK’da kendi isteğine sessiz kalacak ve tüm uygulamalarına koşulsuz onay verecek vekiller yerine, CHP’nin ve Ülkenin yararına karar verecek bilinçli ve hak eden vekilleri seçmelidir.
Çünkü CHP’nin yeni yol haritasını ve kurultay kararını verme yetkisi PM tarafından yeni oluşacak MYK’ya verilmiştir.
Ben sol/sosyal demokrasiye hiç ihanet etmemiş, kişisel beklentileri olmadan partimde başarıyı isteyen bir yurttaş olarak düşüncemi ve talebimi yazdım.
Umarım beklentim ve isteğim gerçek olur.
Sevgiyle, saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile özgür bir yaşam ve hakça paylaşılan bir düzende yaşayalım ve yaşatalım.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ