Demokrat Zafer

DANET’ten Güvenle Tüketebileceğiniz Glutensiz Sucuklar

Ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca sofraya misafir olan et ve et ürünleri sektörünün köklü markası DANET’in, sucuk ürünleri gluten içermiyor. DANET, ürün gamı içerisinde glutensiz ürünlerin yaygınlaştırılması yönünde çalışmalarını sürdürüyor.

Kurulduğu 1975 yılından bu yana gıda sektöründe güçlü bir konum elde eden; ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca sofraya misafir olan et ve et ürünleri sektörünün köklü markası DANET, glutensiz beslenmesi gereken ya da glutensiz diyeti tercih eden tüketicilerine, güvenle tüketebilecekleri glutensiz sucuk ürünleri sunuyor.

DANET’in 2020 yılında coğrafi işaretli olarak tescillenen ve Güvenilir Ürün Platformu Feed the Future Ödüllerinde, Coğrafi İşaretli Ürünler kategorisinde birincilik kazanan Afyon Sucuğu ve diğer sucuk ürünleri, gluten içermiyor.

Diğer kategorilerde de glutensiz ürünler için çalışmaların sürdüğünü belirten Kurumsal Gelişim, İletişim ve Stratejik Planlama Direktörü Gülnur Uluğ, “Tüketicilerimize her zaman en iyisini sunabilmek, DANET kurum kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır. Coğrafi tescilli Afyon Sucuğumuz ve diğer sucuk ürünlerimiz, gluten içermiyor. Ürün gamımız içerisinde daha farklı glutensiz ürünler için çalışmalarımız sürüyor. Benzer şekilde, farklı tüketici beklenti ve tercihlerine yönelik yeni ürünler için de Ar-Ge çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki dönemde fonksiyonel ürünleri, sporcular ve aktif yaşam tarzını benimseyenler için yağ oranı düşük, protein oranı yüksek ürünleri, çocuk kategorisi için benzersiz özel ürünleri tüketicilerimizle buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Belirli tahıllarda bulunan doğal bir yapısal protein olan gluten, ağırlıklı olarak arpa, buğday veya çavdar gibi ürünleri içeren gıdalarda ve bazı işlenmiş gıda ürünlerinde bulunuyor. Çölyak hastalığı ya da gluten hassasiyeti olan kişilerin gluten tüketmemeleri gerekiyor. Aynı zamanda sağlıklı bireyler de beslenme tercihleri kapsamında glutensiz beslenmeyi benimseyebiliyor.

DANET sucuk ürünleri, üretimden tüketici sofrasına tüm süreçlere gösterilen özen sayesinde glutensiz beslenmesi gereken ya da glutensiz diyeti tercih eden tüketicilere değer üretiyor.

Helal sertifikalı üretim yapan ve Türkiye pazarındaki güçlü konumunun yanı sıra 20’ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştiren DANET’in ürün portföyünde 80’nin üzerinde lezzet seçeneği ve taze et ürünleri de yer alıyor. Tüketicilerine coğrafi işaretli Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması’nın yanı sıra, taze et ürünleri, sucuk, pastırma, kavurma, jambon, sosis, salam ve füme ürünleriyle, hindi ve piliç ürün seçenekleri de sunan DANET, eve teslim kurban satışı da gerçekleştiriyor.

DANET ürünleri seçkin kasapların ve önde gelen perakende markalarının yanı sıra, firmanın kendi markasıyla oluşturduğu kasap ve şarküteri mağazalarında ve DANET’in online satış sitesinde tüketicilerle buluşuyor.

DANET Hakkında

1975 yılında Afyonkarahisar’da hayata geçen ve kuruluşundan bu yana sofraları sağlıklı, lezzetli, kaliteli et ve et ürünleri ile buluşturan DANET, uzmanlaştığı hayvan seçiminden et ürünleri üretimi, dağıtımı ve perakende satışına uzanan değer zincirinde tüm süreçleri titizlikle denetliyor. DANET’in üretimdeki temel et ihtiyacını sağladığı Afyonkarahisar’daki seçilmiş besi çiftliklerinde yetiştirilen ve Türkiye’nin en iyi büyükbaş hayvan cinsi olarak kabul edilen büyükbaş hayvanlar, veteriner hekim kontrolünde ve İslami usullere uygun olarak kesiliyor. Önde gelen perakende markalarının yanı sıra, firmanın kendi markasıyla oluşturduğu kasap ve şarküteri mağazalarında tüketicilerle buluşan DANET ürünleri, Afyonkarahisar’da 10 bin metrekare alana yayılan üretim tesislerinde helal sertifikalı olarak, en yüksek gıda güvenliği ve hijyen standartlarında üretiliyor. Büyüme performansını kurumsallaşma ivmesiyle pekiştiren DANET, Türkiye pazarındaki güçlü konumunun yanı sıra 20’ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Helal sertifikalı üretim yapan DANET’in ürün portföyünde, 2020 yılında Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile imzalanan protokol çerçevesinde coğrafi işaretli olarak tescillenen ve Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması’nın yanı sıra, farklı kırmızı ve beyaz et ürünleri yer alıyor. 80’nin üzerinde lezzet seçeneğiyle tüketicilere, taze et ürünlerinin yanı sıra sucuk, pastırma, kavurma, jambon, sosis, salam ve füme ürünleriyle, hindi ve piliç ürün seçenekleri de sunan DANET, eve teslim kurban satışı da gerçekleştiriyor. Coğrafi tescilli DANET Afyon Sucuğu Güvenilir Ürün Platformu Feed the Future Ödüllerinde, Coğrafi İşaretli Ürünler kategorisinde Birincilik Ödülü’ne layık görülen DANET, yaklaşık 400 kişiye istihdam sağlıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ