Demokrat Zafer

EN YÜKSEK OYLA OSMANGAZİ’MİZİ CUMHURBAŞKANIMIZA,AK PARTİ’MİZE ARMAĞAN EDECEĞİZ..!!

Bursa’mızın ve ülkemizin tanınmış siyasetçilerinden, değerli insan AK Parti’den Osmangazi Belediyesi Başkan Aday Adaylığını açıklamış olan  Ali Yılmaz ile Osmangazi’de yaşayan insanlarımızın sorularını  yönelttiğimiz, birçok merak edilen soruya  cevap bulduğumuz ,detaylı bir röportaj gerçekleştirdik.

**** Öncelikle Ali Başkanım  bizleri ,ekibimizi  konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Ak Parti’den Osmangazi Belediyesi  Başkan  aday adayı Ali Yılmaz’a konuk olacağımızı sosyal medya üzerinden  paylaştığımızda  birçok ama birçok soru geldi.Kısaca sizi tanıyalım İsterseniz sonrasında da gelen sorularımıza geçelim.

BURADA DOĞDUM,BÜYÜDÜM.BURADA YAŞIYORUZ..!!

—- Bana böylesine güzel bir fırsat tanımış olduğunuz için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum.1969 Bursa doğumluyum Osmangazi -Alacahırka’da doğup, Alacahırka’da büyüdüm. Osmangazi’de doğup büyüyüp şu anda Osmangazi’de yaşıyoruz. İş yerimizde yine Akpınar Mahallesi’nde. Ben ilk ve orta tahsilimi  Orhaneli’de tamamladım.Liseyi Tophane Meslek Lisesinde makine bölümünde teknik lisede tamamladım. Sonrasında üniversite yıllarımız başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Petrol ve Doğalgaz mühendisliğini o zaman Petrol mühendisliğiydi kazandım.Lisans eğitimi mi orada yaptım. Yüksek Lisans eğitimimizi de yine İstanbul Teknik Üniversitesi’nde işletme mühendisliği bölümünde gerçekleştirdik. Yüksek lisanstan sonra doktora çalışmasına başladık endüstri mühendisliğinde .Üniversitede kısa bir süre hocalık yaptık, sonra ayrıldık.

İSTANBUL B.BELEDİYE’SİNDE 10 YIL KADAR ÇEŞİTLİ KADEMELERDE GÖREV ALDIM..!!

1994 yılında sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesini kazanmasıyla belediyede görev aldım. 10 yıl kadar orada değişik kademelerde görev aldım. Sonrasında ayrıldım. Kendi şirketimi ilk olarak İstanbul’da kurdum, sonrasında Bursa’ya geldik. Bursa’da 20 yıldır  enerji üzerine şirketimiz kurulu onun emanetçiliğini yapmaktayız.

STK anlamında ciddi çalışmalarım oldu.O zamanlar milli Gençlik Vakfı ile tanışmamız oldu. Üniversitede Milli Gençlik Vakfı’nın sorumluluğunu yaptım. Üniversitenin son yıllarında artık Refah Partisi Gençlik Kollarında görev aldım İstanbul’da. Kağıthane ilçemizde ana kademede görev aldık Refah Partimizde. Parti kapatıldıktan sonra Fazilet Partisi kurucuları arasında  yer aldım Kartal ilçemizde. O da kapandıktan sonra AK Parti kuruluşunda önce İstanbul’da Bursa’ya döndükten sonra da AK Parti’de İl başkanlığında değişik kademelerde görev yaptık. Ar-ge biliminde ,halkla ilişkiler biriminde ve yerel yönetimler biriminde.Sonra da 2014 yılında yapılan kongrede Osmangazi İlçe Başkanlığına getirildik. 2018’e kadar Osmangazi İlçe Başkanlığı görevimiz oldu. Sonra 2019’da  aday adaylığı için görevi bıraktık. O gün tekrar mevcut başkanımıza devam kararı alındı tabii biz siyasetten hiç kopmadık. Bugün de yine AK Parti Osmangazi Belediye Başkanlığı aday adaylığımız  söz konusu. Hakkımızda hayırlısı, İnşallah.

**** Osmangazi ülkemizin en büyük ilçelerinden biri.Bu anlamda  birçok soru geldi gerçekten de Osmangazi ile ilgili ne gibi plan ve projeleriniz olduğu ile ilgili.

OSMANGAZİ ÇOK BÜYÜK VE DE GÖÇ ALAN BİR İLÇE..!!

—- Şimdi tabii aday adayı olduğumuz asabi ile Osmangazi ile ilgili proje açıklamak aslında pek doğru olmaz ama kabaca neler yapacağız hangi projelerle ilgileneceğiz kısaca onlardan bahsedelim isterseniz,başlıklar halinde. Şöyle söyleyeyim; Osmangazi 56-57 ilden büyük ve ortalama olarak da 3 ya da 4. büyük ilçe Türkiye genelinde.O yüzden büyük bir ilçeyiz. Aynı zamanda göç alan bir ilçeyiz. Türkiye’nin dört bir yanından göç alıyor. Aynı zamanda göçmen hemşerilerimizin de yoğun olduğu bir ilçemiz.Yaklaşık 900 bine yakın bir nüfusumuz var.

KENTSEL YENİLEME DEĞİL,KENTSEL DÖNÜŞÜM..!!

Tabii bunun getirmiş olduğu bir sıkıntı mevcut.Bu sıkıntıların en başında çarpık yapılaşma geliyor.Aslında bu bizim 60-70 yıllık bir problemimiz.Sadece Osmangazi’nin değil aslında Bursa’nın problemi. Bu nedenle bu çarpık yapılaşmanın önüne geçecek tek şey de kentsel dönüşüm. Bakın kentsel yenileme demiyorum kentsel dönüşüm diyorum.

Şu anda bunu Osmangazi Belediyemiz Bursa’da başlattı çok da güzel bir başlangıç oldu Soğanlı ile  beraber, şimdi yine devam ediyor. O bölgelerde sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Başkanımızın projelendirmesi ile çalışmaları ile İstanbul Yolu üzerinde başladı. Bu atarak devam ediyor.Yıldırım’da da  devam eden kentsel projeler  var. Biz de inşallah bu yapılan güzel çalışmalara daha da hız vereceğiz. Ne yapacağız?  Kentsel dönüşüm deyince. Biliyorsunuz 6 Şubat’ta Türkiye’de çok büyük bir deprem oldu 6-7 ilimiz bundan etkilendi.Bu İstanbul’da da, Bursa’da da kaçınılmaz,zaten deprem kuşağındayız.Benim mesleğim gereği aynı zamanda zemin etüdünü  zemini iyi bilen biriyim.

DÖNÜŞÜM BİR ÇOK SIKINTIYI DA SONA ERDİRECEK..!!

Çünkü biz de doğalgaz borularını döşerken Petrol borularını döşerken fayın uzaklığından uzak güvenli  bölgelerden geçiriyoruz ki herhangi bir deprem anında borumuz zarar görmesin ya da en az zarar görsün.İnsanlara da bunun zararı dokunmasın diye. Binalarla ilgili de güvenli binalar riskten arındırılmış Depreme dayanıklı binalar yapma ilk hedefimiz. Yani insan canını muhafaza altına almak. Onun sonrasında da yeşil alanların bol olduğu, otoparkların bol olduğu, yürüyüş yollarının ,bisiklet yollarının bol olduğu altyapı problemlerini tamamen giderilmiş olduğu ve geniş Cadde ve sokakların olduğu bir dönüşüm.Bakın bir dönüşüm yaptığınızda  birçok problemi de çözmüş olduk.Otopark,Yeşil alan çocuk oyun alanları problemini yürüyüş yolları ve trafik problemini bir nebze olsun rahatlatmış olduk Yani 4 Ana problemi dönüşümle beraber halletmiş olduk. Bir de binaların güvenli hale gelmesi ile birlikte 5 problemi gidermiş olduk. o Osmangazi’ye gidermiş olduk önlemini almış olduk. Bizim yeşil alanlarımız gayet büyük ,Gayet modern olacak ailelerin  hep birlikte geleceği oynayacakları güzel alanlar olacak. Bunu yaparken de o yöredeki o mahalle sakinlerine sorarak  bunu yapacağız.Çünkü biz komşuluk ilişkilerini de sosyal statünün de sosyal yapının da bozulmasını istemiyoruz.İnsanlar çıktığı zaman Fatma Teyze ,Komşu anne, Ali Amca ,Hüseyin Amca diyebileceği mekanları bozmayacağız.Oraları yıkıp yerine lüks binalar yapıp başkalarının oturacağı konumda değil ,gerçekten orada yaşayan insanların da orada oturabileceği mekanları vatandaşlarımıza kavuşturmak hedefimiz.

**** Birçok soru  gelmiş mesela başkanım Demirtaş’ta bazen hava kirliliği olabiliyor diye, okul ve eğitim kurumlarının yetersizliği ile ilgili yine Çukurca, Mehmet Akif Mahallesi’nde toplu ulaşımın yetersizliği ile ilgili sorular gelmiş.Bunun yanı sıra tarihi doku ile de ilgili güzel çalışmalar oldu bundan sonra da devam edecek mi? diye bir  soru gelmiş.En yoğun şekilde Bursasporluların yaşadığı ilçe Osmangazi ilçemiz. Bursasporun durumu ile ilgili birçok soru gelmiş. Bunlarla da ilgili görüşlerini alırsak başkanım seviniriz.

ELİMİZİ DEĞİL ,GÖVDEMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAKTAN ÇEKİNMEYECEĞİZ..!!

*** Biliyorsunuz Osmangazi’de Ovaakça,Emek ve Demirtaş beldemiz vardı önceleri  belediye idi daha sonra Büyükşehir olunca belediyemize Osmangazi’mize katıldı. İnşallah biz Aday olursak ki aday olursak açık farkla kazanacağız ,kazanacağımıza inanıyorum. Kazandığımızda bu 3 beldede yerinden yönetimi İnşallah devam ettirmeye çalışacağız.Sebebi şu insanlar kalkıp da merkeze gelmeden problemlerini anlatabileceği orada sorumlu arkadaşlar tayin edeceğiz. Gittiğim gördüğüm her yerde Ovaakça’da ,Emek’te ,Demirtaş beldemizde orada yaşayan vatandaşlarımın sorduğu sorulardan biri bu, oralara mutlaka bir  elden ulaşabilecekleri bir birim oluşturacağız .2. mevzu şu; Demirtaş’ta ,Ovaakça’da ve diğer bütün her yerde okul ihtiyacı vesaire gibi eksiklikler varsa Milli Eğitim Bakanlığımızla, Milli Eğitim Müdürlüğümüzle görüşerek Büyükşehirle beraber ,Valilikle beraber görüşerek bunları zaten şu anda yapmaya gayret ediyoruz bakın Demirtaş’ta 2-3 tane okul başlattık hayırseverlerimiz bu anlamda ciddi manada elini  taşın altına koydular bu artarak devam edecek inşallah. Demirtaş’ta belki 2-3 tane, Ovaakça’da ihtiyaç varsa oraya,Emek’te  ihtiyaç varsa mutlaka bu okul ihtiyaçlarını  gidermek için elimizden geleni yapacağız. Osmangazi olarak bize ne görev düşerse kurumlarla beraber istişare ederek çözmenin gayreti içerisinde olacağız .Tabii ki biz Belediye Başkanı olduğumuzda bu sorunlar bize gelecek biz de bu sorunları gidermek için ilgili kurumlara baskı yaparak İnşallah Elimizi değil Belki de gövdelerimizi Taşın Altına koyarak bu problemleri çözeceğiz.

İkincisi otobüs problemleri, her mahallede bu tür sıkıntılar yok. Büyükşehir Belediyemiz gerçekten çok ciddi manada çalışmalarını sürdürüyor. Belki böyle noktasal anlamda ihtiyaçlar varsa Burulaş genel müdürümüz çok değerli bir dostumuzdur, arkadaşımızdır. Oradan yardım alarak etütler yapılarak nerelerde ihtiyaç varmış hangi mahallelerde sıkıntılar varmış onları da gidermenin gayreti içerisinde olacağız. Biz şu anda en uzak yerlerimize  bile Mürseller köyüne,Tuzaklı’ya kadar her yere belediye otobüsleri gidiyor. Vatandaşlarımızın mağduriyeti gideriliyor.Bu anlamda gerçekten bir ihtiyaç varsa elimizden geleni yapacağız.

TARİHSEL YAPIYI MEYDANA ÇIKARTMAK BİZİM GÖREVİMİZ

Tarihi kültürel yapının ortaya çıkartılması ile ilgili Osmangazi Belediyemiz çok güzel çalışmalar yaptı.Balıbey Han’ın orada Tophane sırtlarında. Şimdi mesela tarihi Hanlar bölgesinde Büyükşehir Belediye başkanlığımız yıktı etrafını çok güzel bir şekilde yaptı.Oradaki  tarihi silüet  meydana çıkartıldı.Çarşı içerisinde 7-8 tane hanımız var biliyorsunuz Bu hanların da etraflarının açmakla ilgili büyükşehir belediyemizin de çalışması var bizim de Osmangazi olarak bu konuda katkımız olacak. Bu tür tarihi kültürel yapının ortaya çıkması ile ilgili şimdiye dek yapılmış bütün çalışmalara İnşallah bizim de göreve gelmemiz durumunda bunlar  artarak devam edecek.Tarihi anlamda turistlerin daha çok teveccüh göstereceği yerlerin Osmangazi’de olması için elimizden geleni yapacağız.Tarihsel yapıyı ortaya çıkartmak zaten bizim görevimiz. 20 yıllık iktidarımızda önce Recep başkan’la başlayan sonrası Mustafa Başkan’a devam eden İnşallah bundan sonraki adayımız kim olursa olsun biz yada  herhangi bir arkadaşımız bu yapıları ortaya çıkartmak için elinden geleni yapacaktır.Çünkü Osmangazi2de  bu tarihi yapılar  fazlasıyla var.

VATANDAŞI İKNA ETMEDEN DÖNÜŞÜM OLMAZ..!!

Çarşamba -Altıparmak’la ilgili biliyorsunuz. Aslında  Büyükşehir Belediyemiz orada  vatandaşlarımızla görüşmeye başladı. Vatandaşlarımızı ikna etmeden herhangi bir şekilde kentsel bir dönüşüm yapıldığı zaman orası kadük oluyor.. Tabii bu orada o çalışmaların  tam nereye geldiğini bilmemekle beraber inşallah Osmangazi’de  biz aday olursak bu çalışmanın içerisinde biz de  olmak isteriz.Eskiden biliyorsunuz Altıparmak’ta Dükkan kiralamak için esnaflar birbirine girerdi, hava paraları vesaire vardı. Orada güzel markalar vardı ,alışverişe hep oraya giderdik orası farklı bir konsept oldu.O bölgenin tekrardan cazibe bölgesi olması lazım.

CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK ALANLARIMIZ VAR

Bizim Osmangazi’de kentsel dönüşüm yaparken birkaç tane Cazibe merkezi haline gelecek alanlarımız var.bunlardan bir tanesi Çelebi Mehmet Bulvarı, bir diğeri Kükürtlü Caddesi, Altıpamak’tan Çekirge’ye bağlanan yol buraları Cazibe merkezi   haline getirerek buralarda  kentsel dönüşüm yaparken bu dönüşümü gençlerin oturabileceği kahvesini yudumlayabileceği ,çayını içebileceği, kitabını okuyabileceği, belki işinden evine giderken yorgunluğunu atabileceği, huzur bulabileceği, mekanları İnşallah burada inşa etmeye gayret edeceğiz.

BURSASPOR BİZİM DEĞERİMİZ..!!

Bursaspor bizim bir değerimiz. Bizim çocukluğumuzun öncesinde kurulmuş sonrasında gelmiş Süper Lig’de şampiyon olmuş, şampiyonluktan sonra da bazı sıkıntılar yaşanmış.Bu sıkıntılar Atlatılamayacak sıkıntılar değil.El birliği ile tüm belediye başkanlarımızla tüm Bursa’daki aktörlerin bütün siyasi partilerin, bakanlarımızın, BTSO’nun, milletvekillerimizin aslında aktör dediğimiz bunlar.Bir araya geldiği, geldiğinde çözülebilecek bir mesele.Kesinlikle çözülemeyecek bir mesele değil.Benim oğlum da çok iyi bir Bursasporlu. 13 yaşında  altyapısında oynuyor.Her seferinde sorar bana. Eğer biz aday olur seçimİde kazanırsak ki kazanacağız. Diğer belediye başkanlarımızı ve diğer aktörleri bir araya getirerek Büyükşehir Belediye başkanımızı özellikle Bursaspor’un bu içinde bulunduğu         durumdan çıkması için ne gerekiyorsa yapmak için hazırım.

BÜTÜN AKTÖRLER MUTLAKA BİR ARAYA GELMELİ

Ben şahsım olarak söylüyorum,  Ali Yılmaz olarak çünkü Bursaspor farklı bir değer. Bursaspor’un eskisinden bile daha iyi hale getirmek için ne gerekiyorsa yapılacak .Dediğim gibi buna bütün aktörlerin  dahil olması lazım.Sadece Osmangazi Belediyesi’nin, Yıldırım Belediyesinin ya da Büyükşehir Belediyesi’nin tek başına yapabileceği bir şey değil bu. Bütün Bursa’daki aktörler bir araya gelerek Bursaspor’umuzu kurtarmak için yapılması gereken ne varsa bize katkı anlamında ne düşecekse yapmaya hazırız.

*** Başkanım Tabii birçok soru gelmiş yine sizi birçok yerel platformda gören bir hanımefendi sormuş seçilme şansınız nedir diye ve son olarak da bizim sormayı unuttuğumuz sizin eklemek istediklerinizi alarak tamamlayalım isterseniz.

OSMANGAZİ’Yİ HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ..!!

—- Şimdi 14 tane aday adayımız var. Her biri birbirinden çok kıymetli her biri Osmangazi’mize değer katacak arkadaşlarımız.Biz hangi arkadaşımız aday olursa bundan önce olduğu gibi bundan sonra da İnşallah o arkadaşın yanında AK Parti’mizin Osmangazi’de en yüksek oyu alması için gereken çalışma neyse nefer olarak bugüne kadar ,bundan sonra daha fazlasını  yapacağız. İnşallah Rabbim bize nasip eder dediğim gibi hakkımızda hayırlı ise nasip ederse, biz de inşallah diğer aday adayı arkadaşlarımızla beraber Osmangazimize neler yapabileceğiz kuruluşundan bugüne kadar Osmangazi’de görev almış bütün ağabeylerimizi, dostlarımızı, kardeşlerimizi  bu seçim atmosferinde devreye sokacağız ve onların da sahada çalışmasını isteyeceğiz ve talep edeceğiz. Zaten onlar da hazırlar bekliyorlar. Osmangazi’de İnşallah bugüne kadar aldığımız oyun daha fazlasını almak için canla  başla çalışacağız. Bugüne kadar en yüksek oyu, ne aldıysak onu daha da yükseltmek için elimizden gelen gayreti  göstereceğiz.Çalışma süresi iki  ay mıdır, iki buçuk ay mıdır bunu son zamanlardaki takvim belirleyecek. Gerekirse 24 saat hiç uyumadan hiç yatmadan.Hatta bir saat daha ilave etme imkanımız varsa çalışarak Osmangazi’mizi  Ak Partimizin en yüksek oyunu  alarak Cumhurbaşkanımıza ,Ak Parti’mize armağan edeceğiz diyorum.

MAHALLE MECLİSLERİ KURACAĞIZ..!!

Son olarak şunu söylemek isterim; Osmangazi’yi ortak akılla yöneteceğiz. Osmangazi’de biliyorsunuz Hamitler Mahallesi en büyük mahalle yaklaşık 65 bin nüfusu var şu an İçinde bulunduğumuz Bağlarbaşı Mahallesinin  58 bin  nüfusu var.Bu büyük mahallelerimizde ayrı ayrı, diğer küçük mahallelerde 3-5 mahalleyi bir araya getirerek Nüfusuna göre Mahalle meclisleri kuracağız.Mahalle meclisinde kimler olacak.Muhtarlarımız olacak , siyasi partilerimizin temsilcileri olacak.Bütün siyasi partilerin temsilcileri orada olacak niye diyorum bunu. Çünkü biz aday olup seçildikten sonra artık rozetimızı çıkartacağız.Artık bütün orada yaşayan bütün hemşerilerimizin Osmangazili  hemşerilerimizin Belediye Başkanı olmuş olacağız. O nedenle onlar olacak.Sivil Toplum örgütlerinden orada var olan başkanlarımız ya da onların görevlendirdiği temsilciler olacak.Kadınlarımız olacak gençlerden bir üye olacak.Akil Adamlardan bir üye olacak ve akademik odalardan varsa orada bir arkadaşımız olacak.Başına bir tane  Belediye Başkan Yardımcısı arkadaşımızı atayacağız. Bunlar 15 günde bir mi olur ayda bir  mi olur kendileri belirleyecekler toplantılar yapacaklar mahallelerinde neler eksikse neye ihtiyaç varsa öncelik sırasına göre belirleyecekler.

SEN BEN YOK ,BİZ VAR..!!

Sonra onlar bize gelecek ekibimizle beraber bunları değerlendireceğiz ve projeler yapacağız. Önce diyelim ki bir  öncelik diyelim Pazar alanı, Pazar alanı projesini yapacağız götüreceğiz yine diyeceğiz ki böyle bir pazar  alanı projelendirdik sizin önerileriniz varsa onların da önerilerini ilave ederek kazma vuracağız.Çünkü o mahallenin kabul etmediği o mahallenin sahiplenmediği proje kadük  doğar, ölür.Sahiplenilen bir proje de yaşar.Sahiplenilir , zarar verilmez oranın korunması için çok önemlidir. O yüzden biz bütün aktörleri yönetimimize dahil ederek yaptığımız tüm projelere iştirak etmelerini sağlayarak şunu yapacağız. Vatandaş şunu bilecek evet Belediye Başkanı bize değer verdi ,önemsedi bizim fikirlerimizle bir proje yapmaya çalıştı, Allah  razı olsun diyecek ve bize katkı sunacak. Biz bu anlamda tüm aktörleri yönetime dahil etmek İstiyoruz.

Yani sen ben yok biz var’ız diyerek. Sen yaptın ,ben yaptım değil, biz yaptık biz projelendirdik diyerek sahip çıkarak bu şekilde Osmangazi’yi ortak akılla yönetmeyi hedefliyoruz.

Ben buradan son olarak Osmangazi’deki hemşehrilerim  başta olmak üzere Bursa’da yaşayan tüm hemşerilerime  ve yurt genelinde yaşayan herkese Bursa’dan Osmangazi ilçemizden selamlarımı gönderiyorum ,esenlikler diliyorum.Diyerek sözlerini tamamladı .

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ