Demokrat Zafer

ZAFER OSMANGAZİ GENÇLİK; “Bursamızda Gençlerin Sesiyiz!”

Zafer Partisi Bursa İl Başkanlığı ve İlçe Başkanlıkları gençleri bir etkinlikle Bursa’nın yakın tarihini masaya yatırdı. Osmangazi İlçe Başkanlığı’nda yapılan etkinliğe Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi DR. Seyfettin Buntürk, Zafer Partisi Gençlik Kolları İl Başkanı Musa Deniz Adsoy, Gençlik Kolları Bursa İl Sekreteri Mert Dönmez, Gençlik Kolları Bursa Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Suna Yıldırım, Gençlik Kolları Bursa Eğitim Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Av. Onurhan Çetin, Gençlik Kolları Teşkilatlanmadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Kadir Eroğlu, Zafer Partisi Gençlik Kolları Osmangazi İlçe Başkanı İrfan Telci ve Yönetim Kurulu, Zafer Partisi Gençlik Kolları Nilüfer İlçe Başkanı Ali Yıldırım ve Yönetimi, Zafer Partisi Gençlik Kolları Mudanya İlçe Başkanı M. Emir Köroğlu ve Yönetimi ile partili gençler yoğun ilgi gösterdi. Gençlik Kolları adına söz alan Onurhan Çetin;

Burada, partimiz çatısı altında yeşil Bursa’mızın kurtuluşunun 100. yılında hep beraber olmaktan büyük onur duymaktayım. Her birinize  ayrı ayrı hoş geldiniz diyorum. Konuşmama kendimi tanıtarak başlamak istiyorum. Adım Onurhan ÇETİN.  Avukatlık mesleğini yürütmekte ve İl gençlik kollarımızda eğitim politikalarından sorumlu başkan yardımcılığı görevini üstlenmekteyim.  

Şimdi sizlerin değerli vaktini çok almadan günün anlam ve önemine binaen Bursa’mızın işgali ve kurtuluşundan kısaca bahsetmek istiyorum.

Hepimizin bildiği gibi şehrimiz ileride uzun yıllar cihana hükmedecek Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk başkentlerindendir. Orhan Gazi’nin fethiyle adeta altın günlerini yaşamaya başlayan Bursa, tarihin kendine yüklediği misyon gereği her zaman barışın, huzuru ve hürriyetin şehri olmuştur. Ta ki Birinci Dünya Savaşı’nın elem dolu günlerine kadar.

Birinci Dünya savaşı sonrasında Yunanistan, 1920 Yılında önce İzmir ve çevresini, ardından 2 Temmuz 1920 tarihinde Mustafakemalpaşa ve Karacabey’i işgal etti. 8 Temmuz 1920’de de barışın ve huzurun kenti Bursa Yunan askerleri tarafından işgal edildi. Ulu şehir, en büyük acıyı bu işgal ile yaşadı. Milletin manevi başkenti olan şehrimizin işgali üzerine Mustafa Kemal Paşa’nın talimatı ile gazi meclisimizdeki başkanlık kürsüsüne siyah bir örtü örtülerek Bursa’nın işgal altında olduğu her gün yas tutuldu.

30 Ağustos’ta Başkomutanlık Meydan Muharebesinde düşmanın tepesine indirilen yumruk ülkenin her yerinde hissedilmiş Türk Ordusu, kuvayi milliye hareketinin de büyük desteği ile ‘2 yıl, 2 ay, 2 gün’ süren mücadelenin ardından 11 Eylül 1922’de Yunan askerini Bursa topraklarından çıkarmıştır. Böylelikle, Bursa’nın işgali ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kürsü üzerine konulan siyah örtü kaldırılmış, 11 Eylül, Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan yolda özgürlüğün ve bağımsızlığın günü olarak tarihe destansı bir zafer olarak yazılmıştır.

Bu gün sadece Bursa’nın kurtuluşu değil aynı zamanda Kurtuluş Savaşı’nın manevi olarak kazanıldığı gündür. Ülkemiz ve Bursalılar için büyük önem taşıyan 11 Eylül; Türk Ordusunun ve Türk Kuvayi Milliye Hareketinin Anadolu topraklarında başlattığı onurlu mücadelenin önemli bir sonucudur. Ve düşman 11 Eylül’de Anadolu insanının cesaretine ve esarete asla boyun eğmeyeceğine bir kez daha şahit olmuştur.

Bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluş aşamasının önemli yapıtaşlarından biri olan Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunda rol oynayan başta Başkomutan Mustafa kemal ATATÜRK olmak üzere, silah arkadaşlarına ve tüm şehitlerimize rahmet diliyorum.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün çizgisindeki Türk milliyetçiliği görüşlerimiz ile Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılmak için Burada; bir kuvayi milliye hareketi olan partimiz çatısı altında, günümüzdeki sessiz işgale karşı aynı hislerle karşı duracağımızı da tekrar bildirmek isterim.

Her ne kadar çeşitli saikler ile vatanımız örtülü bir şekilde işgale çalışılıyor ve buna iktidar sahiplerince göz yumuluyor ise de milli mücadelenin kazanıldığı günlerin ruhu ile ve damarlarımızdaki asil Türk kanı ile kazanan yine biz olacağız.

Bu düşüncelerle Bursa’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını kutluyor ve dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ