Demokrat Zafer

Türk Diyanet Vakıf-Sen güçlü bir demokratik kitle örgütüdür.

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN YALOVA İL TEMSİLCİLİĞİ “BİZ BİN YIL SONRASINA HİTAP EDİYORUZ” TEMALI KAHVALTILI ÜYELERLE KAHVALTILI TOPLANTI DÜZENLEDİ
Türk Diyanet Vakıf-Sen Yalova İl Temsilciliğinin “BİZ BİN YIL SONRASINA HİTAP EDİYORUZ” temasıyla düzenlediği kahvaltıya; Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcıları Hilmi Şanlı, Arif Gürsoy ve Kadir Şahin’in yanı sıra Türkiye Kamu-Sen Yalova İl Temsilcisi Mustafa Deviren, TÜRKAV Başkanı Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları ve Türk Diyanet Vakıf-Sen temsilci ve üyeleri katıldı. Program, Şehitlerimiz ve Filistin için Altınova Tavşanlı Beldesi Nuh Paksoy Camii Müezzin Kayyımı Muhammet Salih Memduhoğlu’ nun okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı.

Yalova İl Temsilcisi Emrah Sağlam yaptığı açılış konuşmasında; Yalova’da birlik ve beraberliğin adresi olduklarını , göreve geldikleri günden itibaren aralıksız her gönüle dokunmaya çalıştıklarını ve Türk Diyanet Vakıf-Sen bayrağını Yalova’ da en iyi yerlere taşımanın gayretinde olduklarını söyledi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genle Başkan Yardımcısı Kadir Şahin de yaptığı konuşmasında; Türk Diyanet Vakıf-Sen’in kuruluş ilkesini, ülkenin milleti ve devleti ile bölünmez bütünlüğü olarak belirlemesi, bu kurumun dünya ve ülke gerçeklerini ve milletimizi yok etmek isteyenlerin oyunlarını, kurulduğu günlerde gördüğünün ifadesidir. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Diyanet Vakıf-Sen yalnızca ücret sendikacılığı yapmayıp, aynı zamanda toplumun ve çalışanlarımızın bütün sıkıntılarıyla yakından ilgilenmektedir. Türk Diyanet Vakıf-Sen güçlü bir demokratik kitle örgütüdür. Türk Diyanet Vakıf-Sen, Türkiye sevdalılarının bir araya geldiği “bizim ilkemiz önce ülkemiz” prensibini ön plana çıkaran, “çalışan, üreten, yol gösteren, hak eden ve hak ettiğini mutlaka alan” bir sendikacılık anlayışıyla hizmet vermektedir. Başlangıçtaki hedefleriniz, geleceğinizi belirler. Büyük olmak, sonradan kazanılan bir özellik değildir. Türk Diyanet Vakıf- Sen, kurulduğu an itibarı ile büyük bir oluşumdur. Çünkü Türk Diyanet Vakıf- Sen, temellerini büyük Türk Milleti’nden alan, büyük idealleri, önemli ilkeleri olan bir Federasyondur” dedi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Arif Gürsoy ise yaptığı Konuşmasında; TÜİK Kasım ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre Kasım ayında da enflasyondaki yükseliş devam etti. Bir aylık enflasyon %3,28 olarak gerçekleşti. Haziran-Temmuz arasında enflasyon %33,65 olurken yıllık olarak da %61,98’e ulaştı.

Temmuz ayında memur maaşlarına enflasyon farkı hariç %6 zam yapılmıştı. Hal böyle olunca gerçekleşen enflasyon, memurlara maaş zammı olarak yapılan artışın 4,5 katına ulaşmış ve 27,65 puan erimiş oldu.

Ortalama memur maaşı sosyal yardımlar da dâhil edildiğinde 25 bin 500 TL düzeyinde bulunuyor. Buna göre memur maaşları geride kalan 5 ayda aylık 7 bin 50 TL eridi. Memurlarımızın alım güçlerinin haziran ayı seviyesine getirilmesi için bile en az 7 bin 50 TL artması gerekiyor.

TÜİK’in rakamları bile ne kamu çalışanlarının ne de emeklilerimizin çarşı, pazarda karşılaştığı bu zamlara dayanacak gücünün kalmadığını söylemektedir. Yetkilileri bu gerçeğe göre hareket etmeye ve ocak ayında kamu çalışanlarına refah payını da içeren bir artış yapmaya çağırıyoruz.” Dedi.

Son olarak Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi ŞANLI mikrofona gelerek şunları söyledi;

Konuşmasının başında;  Filistin Halkının yanlarında olduklarını söyledi. Katil Devlet İsrail Mallarına Boykotu ve 5 vakit namazdan sonra da İmam-Hatiplerden cemaatle birlikte dua yapılmasını istedi.

Şanlı sözlerine söyle devam etti;

Filistin halkının onlarca yıldır maruz kaldığı işgal ve soykırım, son bir aydır insani tüm vasıflarını yitiren İsrail güçlerinin vahşi saldırıları ve toplu katliamları ile çığırından çıkmış, gelinen noktada yaşanan acıların hüznü dünya kamuoyunun vicdanına sığmayıp taşmıştır.

Kendi kaderleriyle baş başa kalan Gazzeli çocukların sığınacakları bir anne kucağı dahi kalmamıştır. Kadim şehirleri, sokakları, evleri başlarına yıkılmış, şifa bulmaya gittikleri hastanelerde hiç ummadıkları yerden bombalanmışlardır. Verdikleri yaşam mücadelesi ve vatanlarına sahip çıkma uğraşı, canlarına evlatlarına mal olsa da onurlu ve imanlı duruşları, dillerinden düşmeyen elhamdülillah nidaları tüm insanlığın tahayyülünü zorlayan bir seviyeye ulaşmıştır.

Bugün tüm şiddetiyle yok etmeye programlanmış güçlerin pençesinde hala ayakta kalmaya çalışan Gazze ve Filistin halkının tüm insani ve imani bağlarla yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Türk milletinin tüm mazlum coğrafyalarda olduğu gibi Gazzeli kardeşlerimize reva görülen bu katliamda da duyduğu derin hissiyatı ve acıyı hissediyoruz. Bu vesileyle vicdan sahibi tüm insanlara boykotu devam ettirme çağrımızı yeniliyoruz. Gönül mimarlarımız olan din görevlilerimizle, başta vatanımız selameti, şehitlerimiz ve zulme uğrayan tüm insanlarla birlikte Filistinliler için her vakit duada buluşma çağrısı yapıyoruz. Soykırım gerçekleştiren, buna seyirci kalan ve dahası alkış tutan her kesimi de şiddetle kınıyor, onların bu tavırlarını insanlık adına hayretle karşılıyor, iyilik ve kötülük mücadelesinde, adalet ve zulümde, yaşatma ve öldürmede ve dahi insanlıkta tarihin yanlış tarafına yazılacaklarını açıklıkla beyan ediyoruz.

Değerli Meslektaşlarım,
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak;
Ocak ayı memur ve emekli zam oranları yeniden revize edilmesi,
Refah payı uygulamasının hayata geçirilmesi ve Memura yüzde 10 refah payı verilmesi,
Bütçe görüşmelerinde kamu görevlileri ve emekliler için ilave tedbirler alınması,
1. Dereceye gelen kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi,
Yardımcı Hizmetlilerin bir defaya mahsus GİH’e alınması,
*8 Bin 77 TL emekli aylığı hesabına dahil edilmesi,
Sözleşmeli personelin sorunları,
Bayram ikramiyesi,
Sendikalar kanunun değiştirilmesi,

MBTS’ nin kaldırılması,
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Banka ihalelerinin Başbakanlık 2007 Genelgesine göre ihale yapmasını,
Müftülüklerin personelin izni dışında dergi, kitap vb adlar altında maaşlarından izinsiz kesinti yapılmaması ,zorla dergi ve dergi satışı dayatmasına son verilmesini,
Uzman ve baş ünvanlarının sınavsız verilerek bu kadrolarda görev yapmakta olan ve atanacakların ücretlerinin en az Milli Eğitim Bakanlığındaki seviyeye yükseltilmesi,
Vaiz ve Murakıp, Din Hizmetleri uzmanı gibi kadrolarda görev yapanların durumlarının iyileştirilmesi,
Lojman sorununun TOKİ işbirliği ile çözülmesi,

Yeni alınan destek hizmetleri personelinin çalışma koşullarının belirlenmesi,
Mülakatın kaldırılması gibi bir çok başlığı masaya taşıyarak sorunların ve beklentilerin bir an önce çözüme kavuşturulması ile ilgili çalışmaları ilgili ve yetkili yerlere taşıdık ve taşımaya da devam ediyoruz.

Bizlere yetki verdiğiniz taktirde Diyanet Çalışanlarının makus talihinin yenilmesi ve 21. Yy yaraşır teşkilat kanunu, yeni personel rejimi için sizlerden yetki istiyoruz. Artık vakti gelmiştir.
Vakit Türk Diyanet Vakıf_Sen vaktidir.

Vakit Türkiye Kamu-Sen vaktidir diyerek sözlerini tamladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ