Demokrat Zafer

GAZZE İÇİN YARDIM TIR’LARI BURSA’DAN YOLA ÇIKTI

İnsan Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) Bursa Şubesi ve Belenören Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle hazırlanan ve içerisinde gıda ile giysilerin yer aldığı yardım TIR’ları Gazze’ye ulaştırılmak üzere yola çıktı.

İnsan Vakfı, İMH Bursa Şubesi ve Belenören Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle hazırlanan ve içlerinde gıda ile giysilerin yer aldığı toplamda 3 TIR, Gazze’ye ulaştırılmak üzere BUTTİM otoparkından yolcu edildi.

Uğurlama törenine; İMH Bursa Şube Başkanı Ali Yılmaz, İnsan Vakfı Bursa Şube Başkanı Seracettin Karayağız, BİHMED Başkanı Kadir Oruç, Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Başkanı Murat Eryağan, Belenören Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve çok sayıda STK temsilcisi ile vatandaş katıldı.

“Suriye ve Gazze’ye 8 TIR’lık yardım gönderdik”

Törende konuşan İMH Bursa Şube Başkanı Ali Yılmaz, “Elimizden geldiğince ablukanın başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana bölgeye ve oradaki insanlarımıza yardımlarımız sürüyor ve sürmeye devam edecek. Bugün ikisinde kıyafet, birinde de gıdanın bulunduğu 3 adet tırımızı dualar ile yolcu ediyoruz. Burda Gazze’ye gönderdiğimiz 3 tırın yanında Suriyede ki mazlumlar için de 2 tır İnsan Vakfı Bursa olarak göndermiş oluyoruz. Bölgedeki insanlar neye ihtiyaç duyuyorsa onları göndermeye gayret ettik. İnsan Vakfı Bursa Şubemizi kurduktan bugüne 1 aylık zaman içerinde Suriye’ye ve Gazze’ye toplamda 8 TIR yardım gönderdik. Bayramlıkların temini için Vişne Ticaret Bölgesi’nden esnaflarımızın ve üyelerimizin katkıları büyük. Hepsinden Allah razı olsun. Gıdanın yer aldığı aracın hazırlanmasındaysa Belenören Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin üyelerine yürekten teşekkür ediyoruz. Rabbim, Ramazan ayının hürmetine hayırlarını kabul ve makbul eylesin” dedi.

Yılmaz’ın ardından konuşan Belenören Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Çakar, “Geçmişte buna benzer yardım çalışmalarına imza atmıştık. Bugün de Gazze’deki kardeşlerimizin önümüzdeki hafta idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı’nın bir nebze de olsa yaşayabilmesi niyetiyle bu araçlarımızı yolcu ediyoruz. Derneğimiz üyelerine ve yardım kampanyamıza destek olan herkese şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.

İnsan Vakfı Bursa Şube Başkanı Seracettin Karayağız ise yardım kampanyasına destek olanlara teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından malzemelerle dolu olan 3 TIR dualar eşliğinde yola çıktı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ