Demokrat Zafer

İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’ndan Nalbantoğlu’nun İddialarına Sert Yanıt

İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu, bir süre önce İzmir Çağdaş Grup Yürütme Kurulu Başkanı Rıfat Turuntay Nalbantoğlu’nun oda yönetimine ilişkin dile getirdiği iddialara yayımladığı bir basın açıklamasıyla yanıt verdi.

Yönetim Kurulu adına Başkan Ertuğrul Davudoğlu imzasıyla kamuoyuna yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bilindiği gibi Mayıs 2022’de gerçekleştirilen 24. Dönem Olağan Genel Kurulu’nun akabinde İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda 32 yıldır süren iktidarın yerine 4 ayrı grubun demokratik birlikteliğine dayanan bir koalisyon kurulmuştur.

Odamız bu ahenkle bir yılı aşan bir süredir mesleğimizin ve meslektaşımızın faydasını gözeterek faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası olarak eşi görülmemiş bir demokratik katılım düzey ve nitelikle meslek odamızı hep beraber yönetmekteyiz. Ancak gelinen aşamada koalisyon protokolümüzde imzası bulunan gruplardan Meslekte Birlik Grubu temsilcisi Şerif Yıldız’ın Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmesi sonucunda Yönetim Kurulumuzun icracı üyeliklerinden birisi boşalmış bulunmaktadır.

Bu süreçte ben ve Yönetim Kurulumuz görevimizin başında olup, odamız gerek rutin günlük faaliyetlerine gerekse stratejik planlamalarına devam etmektedir. Bizler İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu olarak odamızı kişisel çıkar, kaygı ve her türlü beklentinin üzerinde gördüğümüz gibi meslektaşın en üst düzey iradesi olan Genel Kurul’dan aldığımız bu şerefli emaneti korumasını biliriz. Aynı zamanda odamızın kurumsal kimliğinin devamlılık esasına dayalı olduğunu da buradan tüm unsurlara hatırlatırız.

KURUMSAL KİŞİLİĞE SALDIRI

Basın açıklamamızın asıl nedeni ise; 32 yıl sonra muhalefet konumuna düşen İzmir Çağdaş Grup Yürütme Kurulu Başkanı ve İzmir Milletvekili Rıfat Turuntay Nalbantoğlu’nun odamızın kurumsal kişiliğine dönük en hafif ifadeyle saldırılarıdır.

09.07.2023 tarihli Egemenlik Gazetesi’nde Levent Hamurcuoğlu imzasıyla çıkan haberde Rıfat Turuntay Nalbantoğlu’nun ifadeleriyle odamız eski Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı’nın istifa ettiğinden bahisle sözde, ‘yaşanan bu krize’ seyirci kalmamak adına toplanan İzmir Çağdaş Grup Meclisinin gelişen olaylar karşısında fikir alışverişinde bulunduğu yazılmıştır.

Haberde, İzmir Çağdaş Grup Yürütme Kurulu Başkanı Rıfat Turuntay Nalbantoğlu’nun konuşmasından satır başlarına yer verilmiştir. Konuşmanın tamamına sirayet eden düşmanlık dil ve ötekileştiren bakış açısı bir yana oda Başkanımız Sn. Ertuğrul Davudoğlu ve Oda Yönetim Kurulu Sekreterimiz Sn. Mehmet Doğan’ın bulundukları görevler hedef alınarak odamıza saldırılmasını kabul etmek mümkün değildir.

Haberde Rıfat Turuntay Nalbantoğlu’nun Çağdaş Grup Meclisinde şu sözleri sarf ettiği yazılıdır; “İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda Çağdaş Grup dışındaki grupların tarif edilmiş, adı konmuş daha önceden yapılmış bir protokolü var. Bugüne kadar beraber bir yol yürüdüler. Şimdi bazı işleri nisanlara anlatmaya çalışırken, konuşmaya çalışırken tarifiniz yetmeyebilir. Arkadaşlar daha önce br protokol yaparak br araya gelmişler. Biri başkan taklidi yapıyor, biri oda sekreteri taklidi yapıyor, birileri de bir şey yapıyor ama olmuyor. Aralarında yönetemediklerini fark edemeyen ve söyleyemeyen bir tek kişi yok. Bugüne kadar yaptıkları işlerin farkında değiller, hakikaten fark etmiyorlar, hatta bu taklidi iyi yaptıklarını falan düşünüyorlar. Oda üyelerine bunları anlatamazsınız bunu ancak yaşadıkları zaman öğrenecekler. Böyle bir süreci yaşıyorlar”

TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA EŞİT MESAFEDEYİZ

İzmir Çağdaş Grubu ve Başkanı 32 senelik iktidardan sonra oluşan demokratik yönetim tarzını sindirememiştir. Çünkü bahse konu anlayışın, Çağdaş Grup yönetim anlayışında ve Rıfat Turuntay Nalbantoğlu’nun yöneticilik anlayışında demokrasi yoktur. İzmir Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu olarak göreve geldiğimiz günden beri grup ayrımı gözetmeksizin tüm meslektaşlarımıza eşit mesafede olduk ve olmaya da devam edeceğiz.

Çağdaş Grup Başkanı Rıfat Turuntay Nalbantoğlu’nun, Odamızın hukuk olarak temsilcisi bulunan ve 9 bin meslektaşı temsil eden Oda Başkanımız Sn. Ertuğrul Davudoğlu ve Oda Yönetim Kurulu Sekreterimiz Sn. Mehmet Doğan’a dönük , ‘ ….. Biri başkan taklidi yapıyor, biri oda sekreteri taklidi yapıyor, ’ şeklindeki ifadeleri 9 bini aşkın üyesi bulunan İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyesi meslektaşlarımıza yönelik talihsiz sözlerdir. Kendisinin, bu dilin cevabını 2022 yılı Genel Kurulu’ndan daha güçlü bir şekilde mesleki kamuoyundan alacağı konusunda şüphe duymamalıdır.

Bu sözlerin Çağdaş Grup’a gönül vermiş meslektaşlarımızı bağlamadığını biliyor ve her türlü mesleki ve siyasi edepten, ahlaktan yoksun bu sözleri Çağdaş Grup Yürütme Kurulu Başkanı Rıfat Turuntay Nalbantoğlu’na iade ediyor ve kendisini bu ötekileştirici ve saygı sınırlarını aşan dilinden dolayı kınıyoruz. Bu bağlamda konuyu başta İzmir olmak üzere; tüm ülkede yoğun emekle mesleğini icra eden meslektaşlarımıza ve demokratik kamuoyuna havale ediyoruz”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ