Demokrat Zafer

CAN ALGEÇ’TEN YENİ TEKLİ “OLABİLİR SANDIM”

Şarkıcı-söz yazarı-besteci-yapımcı, yürekten hissedilen bir dizi tekliyi arka arkaya yayınlamaya devam ediyor. “Olabilir sandım”, sanatçının bu yıl yayınladığı 6. tekli. Birçok dizinin müzik-ses yapımı, reklam müzikleri, beste ve düzenlemede imzası bulunan Can Algeç, 20 yılı aşan müzik kariyerinde hem sahne önünde hem de arkasında bulunduğu onlarca projede yer almış bir isim. 2015’te yayınladığı “Şarkılar” albümünün ardından hem solo teklilerle, hem de farklı isimlerle yaptığı projelerle yola devam eden, geçtiğimiz yıl Murathan Mungan’ın “2020 model” proje albümünde iki şarkıyla yer alan Algeç, çalışmalarını kendi kurduğu yapım şirketi Kaçak Nota çatısı altında sürdürüyor.

Sanatçının yeni teklisi “Olabilir sandım”, bu yılki yoğun üretiminin son halkası. Bu yıl “Bak”, “Bin yıl”, “Bu dünya nasıl bir yer”, “Sonbahar” ve “İkimiz” teklilerinin ardından 6. teklisini yayınlayan Algeç, yıl bitmeden bir şarkı daha yayınlayarak 2021’i kapatacak.

CAN ALGEÇ
1979’da İstanbul’da doğdu. Lise yıllarından itibaren birçok müzik grubunda enstrümanist olarak yer aldı. “Kurtlar Vadisi”, “Yabancı Damat”, “Haziran Gecesi” gibi çok izlenen TV dizilerinin, “Anlat İstanbul” filminin müzik yapımlarında Gökhan Kırdar’la birlikte çalıştı. 2006’da Ajda Pekkan’ın 10 yıl aradan sonra çıkardığı albüme adını veren, sözlerini Sezen Aksu’nun yazdığı “Cool Kadın”ı ve “Vitrin”i besteledi.

Birçok TV dizisinin müzik-ses yapımı, reklam müzikleri, beste ve aranjmanda imzası bulunan Can Algeç’in ilk albümü “Şarkılar”, uzun zamandır biriktirdiği beste ve sözlerle Nisan 2015’te Pasaj etiketiyle yayınlandı. 2021’de kurduğu Kaçak Nota’da yapımcılık ve aranjörlük yaptığı projelere devam ediyor.
Can Algeç, evli ve bir çocuk babası.

canalgec.com
facebook.com/canalgec
twitter.com/canalgec
Instagram / canalgec

OLABİLİR SANDIM

Kalemin ucunu kırıyor acısı

Hiçbir yere yazamıyorum

Sökülür odamın kurumuş duvarı kanıyor

Kül gibi savrul dön başa dön dur

Neyine ölmek yetmiyor

Buralara bazen güneş de doğardı

Olabilir sandım, görebilir sandım

Hiç konuşmasam da duyar sandım.

Bıraktım artık bu böyle dursun

Uçtum, düştüm yoruldum

Yalan dünya dönsün sana

Hangisi doğru, benimki yanlış

İstemiyorum bilmeyi

Dokunmayın artık hiç bana

Söz-müzik-düzenleme: Can Algeç

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ