Demokrat Zafer

ANTAKYA MEDENİYETLER KOROSU, MKSF 2023 KAPSAMINDA VERDİĞİ KONSERLE MARMARİS’İN KALBİNDE İZ BIRAKTI!

Medeniyetler arasında bir köprü oluşturmayı amaçlayan ve üç semavi dine mensup kişilerden oluşan Antakya Medeniyetler Korosu, Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 2023 kapsamında verdiği konserle dinleyenleri büyüledi! 7 üyesini kaybettiği 6 Şubat depreminden etkilenen bölgenin kültür-sanat alanında önemli bir temsilcisi olan ve festivale onur konuğu olarak davet edilen Antakya Medeniyetler Korosu, Anadolu’nun farklı ezgilerini Marmarislilerle buluşturdu. Koro, 8 Haziran Perşembe akşamı Marmaris Açıkhava Tiyatrosu’nda seslendirdiği ezgilerle kulaklara, verdiği mesajlarla ise kalplere hitap etti.

Marmaris Kültür ve Sanat Derneği (MAKSAD) tarafından Marmaris Belediyesi işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, zengin programı kapsamında Türkiye’den ve dünyadan çok sayıda önemli müzisyeni ağırlıyor. “Marmaris’i sanatla yeşerteceğiz” sloganıyla yola çıkan Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, Marmarislilerin ve Marmaris’i ziyaret edenlere sanat dolu günler yaşatırken yaraları da yine sanatla sarmaya devam ediyor.

Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 2023, ülkemizi derinden yaralayan Kahramanmaraşlı merkezli depremlerde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu’nu, festivalin onur konuğu olarak ağırlıyor.

Depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’ın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla, 2007 yılında kurulan Antakya Medeniyetler Korosu, insanlığı doğruya ve güzelliğe çekip medeniyetler arasında köprü oluşturarak evrensel bir dil olan müzikle bir arada tutmayı ilke olarak benimsiyor. Müziğin dolaysız anlatım olanakları yardımıyla insana insan sevgisi aşılamak ve ötekileştirmeye karşı gösterilecek duruşa katkı sağlamayı prensip edinen koro, toplumsal barış ve kardeşlik mesajını birbirinden güzel ezgilerle dünyanın tüm coğrafyalarına taşımak isteğinin heyecanını duyuyor. Kökü bizim topraklarımızda olan değerleri, birbirinden güzel ezgileri tüm yalınlığıyla sunan Antakya Medeniyetler Korosu, farklı kültürlere ait ilahiler, halk şarkıları ve türkülerle Türkiye medeniyetini yansıtan bir ayna görevi görüyor. Etnik önyargıların aşılmasında büyük gücü ve rolü olan müziği en iyi şekilde kullanarak, insanların önce kalbine dokunan, hissettiren koro kurulduğu günden bugüne büyük bir tutkuyla yoluna devam ediyor.

MARMARİS ULUSLARARASI KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ

“Marmaris’i sanatla yeşerteceğiz” sloganıyla yola çıkan Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali (MKSF), heyecan verici ve nitelikli etkinliklerle Marmaris’e kültür-sanat ağırlıklı, uluslararası, kaliteli ve kalıcı bir kimlik kazandırmayı, Marmaris’in kent kimliğine sanatla değer katmayı hedefliyor. Marmarislilerin ve Marmaris’i ziyaret edenlerin sanat ve kültürle dolu günler geçirmelerini sağlayan festival, dünya çapındaki sanatçıları Marmarisli sanatseverlerle buluşturmayı ve yerel değerlerimizi de uluslararası düzeyde tanıtmayı amaçlıyor.

Her yıl Marmaris sınırları dahilindeki 14 antik kentten birini öne çıkarmayı hedefleyen MKSF, ikinci yılında odağına Amos Antik Kenti’ni alıyor. Tarım için çok elverişli olmayan bir coğrafyada, günümüzde hâlâ geçerli ve çevreye duyarlı yöntemleri kullanarak elde ettikleri zengin ürünler sayesinde sanatsal bir talebin yükseldiği kültürel bir gelişimi de sağlayan kentten ilham alan Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 2023’ün teması, “Toprağın Gücünden Sanatın Büyüsüne” olarak belirlendi.

MAKSAD’ın, Marmaris Belediyesi işbirliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin büyük katkılarıyla düzenlediği festivalin bu yıl ana sponsoru Türkiye İş Bankası. MKSF 2023’ün platin sponsorları kategorisinde Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB), ETİ Gıda San. ve Tic. A.Ş., ve NUUP yer alıyor. Netsel Marmaris Marina, Marmaris Ticaret Odası, YDA Dalaman Havalimanı, Mey|Diageo, Koral Travel, LORYMA Resort Hotel ve Kapurcuk Marmaris’in, festivaldeki farklı etkinliklere destek sağlayarak etkinlik sponsorluğunu üstlendiği festivalin ayrıca çok sayıda kişisel ve kurumsal, yerel ve ulusal destekçisi bulunuyor.

MAKSAD HAKKINDA

1999 yılında kurulan Marmaris Kültür ve Sanat Derneği (MAKSAD), demokratik, katılımcı, üretken bir sivil toplum örgütü olarak, tüm toplumsal sorumluluk sahibi sanatsever kişi ve kurumların katkısıyla Marmaris’e kültür ve sanat ağırlıklı, kaliteli ve kalıcı bir kimlik kazandırmayı amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda üye ve konuk sanatçılardan oluşan MAKSAD Oda Orkestrası tarafından 100’ün üzerinde konser verilmiş; yedi kez Marmaris Ulusal Bale Günleri düzenlenmiş; üç kez Ulusal Cahit Koparal Flüt Yarışması düzenlenmiş; çeşitli ulusal ve uluslararası klasik müzik ve koro konserlerine ev sahipliği yapılmış; çocuk ve gençlere müzik ve bale eğitimleri verilmiştir.

2019 yılında göreve gelen yönetim kurulunca alınan bir kararla Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali düzenlenmesine karar verilmiş ancak tüm hazırlıklara karşın pandemi dolayısıyla 2020 ve 2021 yıllarında festival gerçekleştirilememiştir. İlki 10 – 30 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen festival 32 etkinlikte 200’e yakın sanat insanını, 20.000’nin üzerinde seyirciyle buluşturmuştur.

Bilgi için:     maksad.org

instagram.com/mksf_2023

youtube.com/@MarmarisKulturveSanatDernegi

facebook.com/maksad

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ