Demokrat Zafer

Areda Survey Araştırdı Türk Döneri mi, Alman Döneri mi?

Areda Survey tarafından Türkiye ve Almanya’da eşzamanlı olarak 1.188 Türk vatandaşının katılımıyla gerçekleştirilen Almancılar araştırması gündemi meşgul ederek Türk döneri mi Alman döneri mi tartışmasını başlatmıştı. Vedat Milor’un “Alman dönerinin bizdeki dönerden daha iyi olma ihtimali paralel evren dahil sıfır” açıklamasıyla tartışma bir gastronomi savaşına döndü.

Araştırmaya göre Almancıların yüzde 65,8’i Türk dönerini tercih ederek Vedat Milor’un tarafında. Peki, Alman dönerini tercih eden yüzde 34,2’lik kesimin tarafında hangi gastronomi üstadı yer alıyor?

Almancıların yurda girişiyle aile ve akraba ziyaretlerinin vazgeçilmez tartışmalarından biri olan döner tercihi tüm Türkiye’nin gündemine oturdu. Alman döneri mi daha lezzetli yoksa Türk döneri mi? Araştırmaya göre Almancıların yüzde 65,8’i Türk döneri tercih ederken, yüzde 34,2’si Alman dönerini tercih ediyor.

Metodoloji

Bu çalışma, Türkiye ve Almanya’da yaşayan 1.188 Türk vatandaşının katılımıyla 9 -14 Ağustos 2023 tarihleri arasında kantitatif araştırma yönteminde CAWI tekniği ile ‘Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli’ kullanılarak gerçekleştirilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ