Demokrat Zafer

15 kamu denetim derneğinden ortak açıklama

Kamu denetim elemanları olan müfettiş, kontrolör, denetçi ve iç denetçi unvanlı yaklaşık 20 bin meslek mensubunu temsil eden 15 kamu denetim elemanları derneği, maaşlar arasındaki farka dikkat çekmek için açıklama yaptı. Toplantıya İstanbul’dan katılan Vergi Müfettişleri Derneği (VMD) İstanbul Şube Başkanı Bilal Yüksel, “Meslektaşlarımızın özlük haklarında en azından diğer müfettiş ve denetçilerin özlük haklarına yükseltilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

15 dernekten ortak açıklama

Ankara’da bir otelde düzenlenen toplantıya da iki yüzden fazla müfettiş, denetçi, kontrolör katıldı. Kamu denetim elemanları olan müfettiş, kontrolör, denetçi ve iç denetçi unvanlı yaklaşık 20 bin meslek mensubunu temsil eden 15 kamu denetim elemanları derneği, maaşlar arasındaki farka dikkat çekmek için açıklama yaptı.

Kamu Denetim Dernekleri Platformu Genel Başkan Vekili Kadir Kemaloğlu, “Günümüz koşullarında kamu denetim hizmetlerinde çalışan meslektaşlarımızın motivasyonlarının yüksek tutulması, çalışma koşul ve şartlarının özendirici olmasıyla doğrudan orantılıdır. Devlete ve millete hizmet etmeyi kendisine düstur edinen, ülkenin her köşesinde her koşulda cansiparane şekilde çalışan kamu denetim elemanlarının özlük hakları konusunda kamu vicdanını yaralayacak şekilde haksızlığa maruz kaldığını üzülerek görmekteyiz” şeklinde konuştu.

Yüksel: Meslektaşlarımızın özlük haklarının yükseltilmesi gerektiğini düşünüyoruz

Toplantıya İstanbul’dan katılan Vergi Müfettişleri Derneği İstanbul Şube Başkanı Bilal Yüksel, vergi müfettişlerinin zorlu eğitim süreçlerine dikkat çekti.

Yüksel, “Vergi Müfettişleri mesleğe başladıktan sonra 3 ila 5 yıl süren zorlu eğitimler ve sınavlardan geçiyor. Dolayısıyla mevzuat, denetim ve liyakat olmak üzere her anlamda devletin en önemli ve en yetkin denetim gücünü de temsil ediyorlar” dedi.

Yüksel şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından özveriyle kurulan Vergi Denetim Kurulu bünyesinde görev icra eden vergi müfettişleri, terörün finansmanı ve vergi kaçırma gibi doğmamış yetimin dahi hakkını çalmaya çalışanlara engel olmaktadır. Vergi müfettişlerinin devletimiz için ne denli öneme haiz oldukları ortadadır. Meslektaşlarımızın özlük haklarında en azından diğer müfettiş ve denetçilerin özlük haklarına yükseltilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Başta maaş, tazminat ve ek gösterge olmak üzere Vergi müfettişlerinin özlük hakları en azından Adalet Müfettişleri, Mülkiye Müfettişleri veya Sayıştay denetçileri gibi denetim birimlerinin özlük haklarına eşit olmalıdır.”


ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ