Demokrat Zafer

FİNLANDİYA’DAN JAPONYA’YA EĞİTİMDE DÜNYA DEVLERİNİN BAŞARI SIRLARI, LUCY CREHAN’IN “DÂHİLER ÜLKESİ” KİTABINDA!

Öğretmen, eğitim araştırmacısı ve uluslararası eğitim danışmanı Lucy Crehan’ın büyük bir atılım niteliğindeki kitabı Dâhiler Ülkesi: Finlandiya’dan Japonya’ya Eğitimde Dünya Devlerinin Başarı Sırları, Epsilon logosuyla raflarda yerini aldı. Eğitim ve kültürün birlikte nasıl etkili bir şekilde çalıştığının en iyi örneklerini keşfetmek için dünya çapında yaptığı yolculuğunu kaleme alan Crehan, okul sistemlerinin uluslararası kıyaslamasına insan hikâyelerini de dahil ederek dikkat çekici ve özgün bir çalışmaya imza atıyor. Dâhiler Ülkesi, eğitimin nasıl iyileştirilebileceğiyle ilgilenen herkesin okuması gereken bir kitap…

The Economist dergisinin Crehan’dan üstün bir eser… Diğer ülkelerin nasıl öğrendiklerinden çıkarılacak çok şey olduğu fikrinin güçlü bir savunması,” değerlendirmesini yaptığı Dâhiler Ülkesi, Türkiye’de Epsilon logosu ve Yeşim Öksüzoğlu’nun çevirisiyle yayımlandı.

Şehir merkezindeki bir okulda öğretmen olan Lucy Crehan, “en iyi performans gösteren” eğitim sistemlerinden alındığı iddia edilen ancak sürekli değişen hükümet politikalarından bıkmıştı. Dünyada ilk sıralarda yer alan ülkelerin sınıflarında gerçekten neler olup bittiğini öğrenmeye karar verdi. Bu konuda daha da derine inmeye kararlı olan Crehan, Finlandiya, Japonya, Singapur, Şanghay ve Kanada’da kişisel bir eğitim yolculuğuna çıktı. Okullarda öğretmenlik yapıp kendini onların çok farklı kültürlerine kaptırdı. Okul hayatıyla ilgili çizelgelerde ve grafiklerde yer almayan şaşırtıcı gerçekleri keşfetti.

Dâhiler Ülkesi, Lucy Crehan’ın dünya çapındaki yolculuğunu belgeliyor; deneyimlerini politika, tarih, psikoloji ve kültür araştırmalarıyla bir araya getirerek bu ülkelerden neler öğrenebileceğimize dair kapsamlı yeni bilgiler sunuyor. Crehan, dikkat çekici kitabında “Bu ülkeler yüksek puanlara nasıl ulaşıyor? Başkaları onlardan ne öğrenebilir? Ve bu başarının bedeli nedir?” gibi sorulara yanıt arıyor.

Lucy Crehan’ın Dâhiler Ülkesi: Finlandiya’dan Japonya’ya Eğitimde Dünya Devlerinin Başarı Sırları adlı kitabı, Epsilon logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde!

Bilgi için:         epsilonyayinevi.com

instagram.com/epsilonyayinevi

facebook.com/EpsilonYayinevi

twitter.com/epsilonYayinevi

youtube.com/channel

LUCY CREHAN HAKKINDA

Lucy Crehan nitelikli bir öğretmen, eğitim araştırmacısı ve uluslararası bir eğitim danışmanıdır. Bakışlarını araştırma ve politikaya çevirmeden ve Cambridge Üniversitesi’nde Siyaset, Kalkınma ve Demokratik Eğitim alanında yüksek lisansını tamamlamadan önce, Londra’daki bir ortaokulda üç yıl boyunca bilim ve psikoloji dersleri verdi. Dünyanın “en iyi performans gösteren” eğitim sistemlerinde çığır açan gezisinden döndüğünden beri, IIEP UNESCO için öğretmen kariyer yapıları hakkında bir rapor yayımladı, İngiltere hükümetine öğretmen iş yükü konusunda bir çalışma grubunun parçası olarak tavsiyelerde bulundu ve İngiltere, ABD ve İsveç’te konferanslarda çalışmaları hakkında konuştu. Şimdi bağımsız bir eğitim danışmanı ve araştırmacı olarak çalışıyor. Lucy, kocası Mark ile Surrey’de yaşıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ