Demokrat Zafer

ZAFER BURSA; Zafer Partisi vatanın her çakıl taşına kanının son damlasına kadar sahip çıkmaya devam edecektir!

Zafer Partisinin Kültürpark’ta yapmış olduğu basın açıklamasında Kültürpark’ta Türk gençlerinin 3 saat boyunca Suriyeli 30 sığınmacı tarafından şiddete uğraması protesto etti.

Açıklamaya GİK Üyesi Bayram Kazancı. GİK Üyesi ve Bölge Sorumlusu Mahmut Kara, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri katıldı.

GİK Üyesi Kazancı; “2012 de misafir olarak ülkemize gelen Suriyeliler bugün arkamdaki Çarşamba Altıparmak hattında 40 dükkanın 38 ine hakim olmuş, Bursa’mızda 300 bin nüfusa ulaşmıştır. Hiç bir gerekçe olmadan Türk gençlerine saldırılması kabul edilemez. Zafer Partisi dışında sığınmacılar noktasında sesini çıkartacak hiçbir partinin olmaması ise çok düşündürücüdür. Sığınmacılardan niye bu kadar korkuyorsunuz! Zafer Partisi vatanın her çakıl taşına kanının son damlasına kadar sahip çıkmaya devam edecektir.” Dedi.

Parti adına İl Başkan Yardımcısı Volkan Ergene; ” Kiymetli Bursalı hemşerilerim, değerli basın mensupları, Ülkemize gelen geçici koruma statüsündeki sığınmacıların yaklaşık 600bini Bursamız da bulunmaktadır. Bu sığınmacıların sebep olduğu asayiş olayları her geçen gün artmaktadır. Son yaşadığımız deprem felaketinde de kamuoyunun gözü önünde cereyan eden yağma olaylarına sebebiyet verenlerin birçoğunun sığınmacı ve kaçaklardan oluştuğu görülmüştür.

Hatta bu olaylar artık organize şekilde çeteleşerek yapılmaya başlanmıştır. 25 Şubat 2023 Cumartesi günü Bursa’nın göbeği Reşat Oyal Kültür Parkında en az 30 kişi olan ve Suriyelilerden oluşan çete, aynı gün içerisinde arkadaşlarıyla gezinti yapan Türk gençlerine saat 17:00 ila 22:00 arasında tam 5 saat boyunca 4-5 farklı noktada “SALDIRI”, “GASP” ve “YARALAMA” olayları gerçekleştirmiştir. Olayların hepsinin gerçekleşmesi aynı şekilde olmuştur.

Önce Türk gençlerine durduk yere “Türk müsün, Suriyeli mi” diye sorulmuş, sonrasında da cevabın “Türküm olmasıyla beraber topluca saldırıya geçilmiş bıçak, sopa, silah ve zincir gibi suç aletleriyle gençlerimiz önce darp edilmiş sonrasında da üzerlerinde bulunan para ve telefonları alınmış, hatta birisinin ayağındaki kramponları dahi gasp edilmiştir.

Geldiğimiz noktada kendi çocuklarımızın güvenliği şehrin en merkezi yerinde bile sağlanamamaktadır. Insanlar artık nefes alabilecekleri şehrin tek merkezi yeşil alanı olan Kütür Park’a gidememektedir. Yıllardır Türk Milletinin sergilediği misafirperverliğin ödülü bu olmamalıydı. Cumhur ittifakının kurduğu hükümetin Türk Milletinin evlatlarının böyle ezilmesine, can güvenliklerinin tehlikeye atılmasına göz yummalarının bir iç çatışmayı tetiklemesinden endişe etmekteyiz.

AKP iktidarına uyarımız yıllardır uyguladığı hatalı sığınmacı politikasına bir an evvel son vermesi ve ülkemize kontrolsüz bir şekilde doldurduğu milyonlarca kaçak ve sığınmacıyı ülkelerine geri göndermesidir. Zafer Partisi olarak Türk Halkından bu kışkırtmalara karşı sabırlı olup sağduyulu davranmalarını, bu tip kışkırtmalara pirim vermemelerini ve yapılan bu çirkin muameleye tepkilerini sandıkta göstermelerini istiyoruz.

Bu olayda Zafer Partisi Bursa II Başkanlığı olarak mağdur gençlerimize ve ailelerine her türlü hukuki desteği sağlayacağız. Türk Halki unutmamalıdır ki Zafer Partisi her zaman Büyük Türk Milletinin yanında ve hizmetindedir.” Dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ