Demokrat Zafer

Türkoğlu: Seçim öncesi kimlere kıyak geçildi?

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Osmangazi Belediyesi’nde, seçim öncesi ihbar ve kıdem tazminatı verilerek işten çıkarmalarla ilgili ciddi iddiaları TBMM’ye taşıdı.

İddiaların ciddi boyutta olduğundan hareketle Meclis’e soru önergesi veren Türkoğlu, “Her iki belediyede, 01.01.2024 ile 31.03.2024 tarihleri arasında idari ya da genel kadroda veya sözleşmeli olarak çalışıp da ‘tazminatlı olarak’ işten çıkarılan personelin sayısı kaçtır, bunların isim listesi nedir?” diye sordu.
Aynı tarihler arasında belediyelere hizmet veren taşeron firmalar üzerinde gözüküp de ‘tazminatlı olarak’ işten çıkarılan personel konusuna da değinen Türkoğlu’nun TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesi şöyle:

“TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorumun, Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından, Anayasa’nın 98. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü ’nün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.
Belediyeler özü ve kapsamı itibarıyla birer kamu kuruluşudur. Dolayısıyla kamu yönetiminde hizmet alan vatandaşlar adına denetim kavramının önemi yadsınamaz. Yerel iktidarların ve dahi iktidar adına yetki kullananların; gelir ve harcamalara ilişkin kamu adına büyük sorumlulukları bulunmaktadır. Bu nedenle kamu yönetimleri; saydam, demokratik ve hesap verebilir yönetim anlayışını içermelidir. Bu durum da ülkemizde, 5018 sayılı Kanunu’nun “denetim” ile ilgili maddesinde düzenlenmiş, iç denetim ve dış denetim olmak üzere de detaylandırılmıştır. Dolayısıyla belediyelerin mali yapısı, sorumluluk alanları, kamu zararı, rücu sorumluluğu, görevi kötüye kullanma ve görevi ihmal konuları da bu kanun kapsamındadır.
Buradan hareketle;
SORU 1 Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde 01.01.2024 ile 31.03.2024 tarihleri arasında idari ya da genel kadroda veya sözleşmeli olarak çalışıp da “tazminatlı olarak” işten çıkarılan personelin sayısı kaçtır, bunların isim listesi nedir?

SORU 2 Aynı tarihler arasında Bursa Büyükşehir’e hizmet veren taşeron firmalar üzerinde gözüküp de “tazminatlı olarak” işten çıkarılan personelin sayısı kaçtır, isim listesi nedir?

SORU 3 Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde bugünkü tarih itibarı ile SGK’ya kayıtlı olarak çalışan personelin sayısı “beyaz ve mavi yakalı” olarak nedir?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ