Demokrat Zafer

Metin Yıldırım, İstiklal Marşı’nın Kabulünü Kutladı

Bursa Bağımsız Belediye Başkan Adayı Metin Yıldırım, bir mesaj yayınlayarak 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünü kutlarken İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u da andı.

Metin Yıldırım mesajında şunları söyledi :

“Milletimizin vatan ve bayrak sevgisinin, özgür yaşama tutkusunun, haksızlıklara karşı duruşunun simgesi olan İstiklal Marşımız, Anadolu’da birçok şehrin işgal altında olduğu bir dönemde maddi ve manevi zorluklar içerisinde bulunan ecdadımızın var olma mücadelesini ölümsüzleştiren en kıymetli değerimizdir.

Bağımsızlığımızın en önemli simgelerinden olan İstiklal Marşı, yurttaşlarımızı ortak düşünce ve duygularda buluşturmakta, birlik ve dayanışmamızı güçlendirmektedir. Bugün hepimize düşen en büyük görev, geçmişte gösterilen çabaların anlam ve öneminin bilincine vararak, Cumhuriyetimizi tüm kazanımlarıyla sonsuza değin korumak ve yaşatmaktır. İstiklâl Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ulusal marş olarak kabul edilişinin 103. yıl dönümünde, başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, Birinci Meclis üyelerini ve değerli şair Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla anıyoruz”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ