Demokrat Zafer

Alinur Bey, görev süresinin sonuna kadar herhalde bu sanal tiyatroyu devam ettirecek gibi gözüküyor

DEVA Partisi Bursa İl Başkanlığı’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen İl Başkanı Serkan Özgöz, güncel sorunlara değindiği konuşmasında Türk halkının çok ayaz gördüğünü vurgulayarak, “Türk halkı artık gözlerini kapatmıyor” dedi.

gazeteabc.com
DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz:
DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz, partisinin il başkanlığında basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı. Kahvaltı sonrası sohbet havasında geçen toplantıda, belirli aralıklarla basının görüşünü almak için bu toplantıları düzenlediklerini belirten Özgöz, önemli açıklamalarda bulundu.

DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz’den önemli açıklamalar

Belli periyotlarla gerçekleşen bu toplantıların, basın mensuplarının görüşlerini almak ve gündemi değerlendirmek adına önemli olduğunu belirten Serkan Özgöz, konuşmasına şu ifadelerle başladı: “Bu salonda görüşmemizden sonra bir üç dört ay kadar süre geçti. Dolayısıyla DEVA Partisi’nin içerisinde birtakım gelişmeler oluyor. Dışarıda beraber yaşadığımız toplumun içinde değişiklikler oluyor. Siyasette de genel ve yerel siyasette değişiklikler oluyor. Bizim bu toplantılardaki amacımız bir genel değerlendirme yapmak.  Çünkü basın bu anlamda çok ciddi gözlemlere sahip.”

“KENDİ VATANDAŞINA KAZIK ATAN BİR EKONOMİ YÖNETİMİ…”

“Geçen sene son derece kötü giden sıkışan bir piyasa ekonomisinde aralık ayında bir anda dolar kurunu 18’den 12’lere indiren, bir gece yarısı piyasada kendi vatandaşına kazık atan bir ekonomi yönetimi… Kendini yenilmeye alıştırmış ya da başarısızlığı kendini şiar etmiş, ekonomik çevrelerinin birçoğu, siyasi çevrelerde de işte gördünüz mü, şapkadan tavşan çıktı, bir gecede hallettiler her şeyi. Süper oldu falan dediler. Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan başta olmak üzere bütün DEVAnın katıldığı görüş şudur, “Bubir geçici önlem.” Bu işin Şubat, Mart gibi kokusunun çıkacağını ifade ettik o günlerde. O arada Sayın Bakan Nebati’nin “Gözlerinizi kapatın, altı ay sonra süper bir ülkede uyanacaksınız” ifadesi üzerine şükür ki kimse gözlerini kapatmadı. Çünkü kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz. Türk halkı da bu arkadaşlardan çokça ayaz yediği için gözlerini kapatmadı. İyi ki de kapatmadı. Çünkü daha nisan, mayıs aylarına geldiğimiz anda iş dünyasında belki üye olmuşsunuzdur LinkedIn diye bir sosyal ortam, iş dünyasından markalar büyük firmalar art arda enflasyon konusunda çalışanlarımıza destek olacağız mesajları yayınlamaya başladılar. Finansal olarak dar güçlü firmalar nakit para ödedi.

“GERÇEK ENFLASYON FARKLI”

“Bu arada bir başarı hikayesi gibi sunuldu.. Çok uzun yıllardır Türkiye’de üretim yapan Gebze’deki Honda şirketi koca fabrikayı satıp Türkiye’den çekilme kararı aldı. Artık Türkiye’de üretim yapmayacağını söyledi. İnsanlara 24 maaş, 40 maaş ödeyerek üretimi durdurdu. Mart Nisan aylarında gördük ki gerçek enflasyon farklı. Hayatımızda gerçekleri söylemeyen bir TÜİK var. Enag’a göre bugün enflasyon rakamlarında yüzde 180’lere geldik.
Bu sene bir ilki daha yaşadık. İlk defa faiz ödemesi, iç borçları geçti. Yani bir şirket düşünün ki yüz lira borcu var. Ama yüz elli lira faiz ödüyor. Çok uzun yıllar makro göstergelerde iyi giden bir rakam bugün itibariyle yüzde 70’leri geçti.
Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan üç kez, sadece bu konuyla ilgili, Türkiye devletine “Lütfen acil önlem alın” diye basın toplantısı düzenledi.”https://www.youtube.com/watch?v=aSU5_ixOdF0

BURSA’DA ŞEHİR PLANLAMA

Bursa gündemine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Başkan Özgöz, “Bursa’da ağustos ayında Alinur Bey aniden şehir planlamaya karar verip bir planlama ofisi oluşturdu. Şehir plancılarını bir araya getirdi. Bekliyoruz Aralık ayında bitireceklerini söylüyorlar. Ama ben çok bir şey çıkacağını zannetmiyorum.
Bursa’da çok şey oluyor ama Bursa’nın hiçbir sorunu çözülmüyor. İkinci gördüğüm önemli nokta da sürekli rahatlatıyoruz, kolaylaştırıyoruz. Türkiye’nin dördüncü büyük ilinde yaşıyoruz.  Ama Bursa’da hiçbir şey değiştiremeyen bir belediye yönetimi var. Sosyal medyada faaliyet yapmış olalım. Günü kurtaralım. Yapmış olduğumuz faaliyetlerin bu memlekete hiçbir faydası maalesef ki yok. Alinur Bey, görev süresinin sonuna kadar herhalde bu sanal tiyatroyu devam ettirecek gibi gözüküyor.” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ