Demokrat Zafer

Kestel Erdoğan Köylüler; Büyükşehir’e İndiler!

Bursa Kestel’e bağlı Erdoğan köyüne 300 metre uzaklıkta bulunan mera ve ormanlık alanda köylüler, yapılması planlanan çöp tesisine karşı eylem gerçekleştirdi. Bursa 3. İdare Mahkemesi’ne açılan dava karar aşamasındayken, mezarlık genişletilmesi için çöp tesisinin bulunduğu alanda ağaçların işaretlenip kesileceğini öğrenen köylüler, duruma tepki gösterdi. Köylüler Yenişehir ve Kestel ilçelerinin ortasında kalan Erdoğan köyünde kent mezarlığının genişletilmesi için işaretlenen ağaçların bugün kesilmesi amacının çöp tesisine alan açmak olduğunu savunuyor. Erdoğan köyünde yapılmak istenen çöp tesisine karşı çıkan köylüler, Bursa Büyükşehir Belediye binası önünde eylem düzenledi. Köylüler, Başkan Aktaş’ın karşılarına çıkmasını talep etti. Belediye binası önüne gelen yaklaşık 350 köylü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı bina dışına çağırarak görüşme talep etti. Güvenlik görevlerinin engel olmaya çalıştığı köylüler, başkanla görüşene kadar geri dönmeyeceklerini belirtti. Köylülere, DOĞADER üyeleri de destek verdi. Köylülerin dağılmaması üzerine, Alinur Aktaş’ın temsilen Genel Sekreter Ulaş Akhan köylülerden 4 kişi ile görüşmeyi kabul etti. Görüşme olumsuz sonuçlandı. 4 ekim salı günü köylüler tarafından engellenen ağaç kesimin tekrar başlatılacağı öğrenildi. Eylem için gelen Bursa Basını’na  Büyükşehir’in haberi görmemeleri için yoğun çaba göstermesi dikkat çekti!!!

Erdoğan köyü ağırlıkla hayvancılıkla geçimlerini sürdürüyor. Köyün en uzak yerine 300 metre mesafede, orman ve mera alanda yapılmak istenen çöp tesisine karşı açılan dava sonuçlanmış değil. Bursa 3. İdare Mahkemesi’nde devam eden dava süreci, karar aşamasında. Ancak geçen hafta tesisin yapılacağı yerde işaretlenmiş ağaçların kesimi için köye gidilmesi üzerine köylülerin öfkesi arttı. Köylüler, mahkeme sonuçlanmadan ‘acele’ edilmesine tepki gösterdi. Belediye önünde, ‘köyümüzde çöplük istemiyoruz’, ‘ağaçları kesinin kolları kırılsın’ sloganları atan köylüler, kendilerini engellemeye belediye çalışanlarına ‘sizi biz oraya getirdik’ dedi. Ayrıca belediye yetkilileri basının görüntü almasını engellemeye çalıştı. Kısa süreli tartışmanın ardından kendisini yetkili olarak tanıtan bir kişi alandan uzaklaştırıldı. ‘Başkan buraya’ diye slogan atan köylüler, “Bizim köyde oyları 200’ün altına düşmedi, şimdi gelsin karşımıza çıksın” ifadelerini kullandı. Köylüler, Erdoğan köyünün Bursa’nın çöplüğü olmaması için mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı. Belediye binası önünde söz alan DOĞADER Yönetim Kurulu Üyesi Murat Demir, Alinur Aktaş’ın köylüleri çiğnemeden meşelik alana giremeyeceğini söyledi. Demir şöyle devam etti: “Alinur Aktaş projeden ya vazgeçecek ya da vazgeçecek. Biz sonuna kadar köylülerin yanında olup onlarla birlikte hareket edeceğiz. Her şey ‘yeşil’ olarak anılan Bursa için.” dedi.

Köylülere bir destekte İYİ Parti Kestel İlçe Başkanı Emin Elüstü’nden geldi. Elüstü; Vatandaşlarımızın sorunlarını ve çözüm önerilerini bugünde olduğu gibi canlı yayınlardan ve kürsülerden haykırıyorum. Haykırmaya da devam edeceğim. Gelelim konumuza; nerede yeşil alan, verimli ve sulak arazi olduğunu gören iktidar yöneticileri oralara ya ceza evi ya hurdacılar sitesi yada çöplük ayrıştırma tesisi yapmaya çalışıyor. Bizler konunun en başında bunlara tepki gösterip karşı çıktık ve halkımızın sesi olduk. Fakat plansız ve masa başı yöneticilik yapan iktidar başkanları alternatif yer gösterilmesine rağme içinde ağaçların bulunduğu Erdoğan Köyü’müzün Çingen Konağı mevkiine göz dikerek ağaç kıyımı yaparak çöp ayrıştırma sistemi yapmayı planlamaktadırlar. Ey iktidar yöneticileri; Siz bu toprakların değerini bilmiyorsunuz. Gelin size hatırlatayım; Çöp ayrıştırma sistemi için tepki gösterdiğimiz köyümüz Erdoğan Köy eski adı ise Dinboz’dur. 1303 yılında Osman Beyin yeğeni Gündüz Alp’in oğlu Aydoğdu Bey ve Alpleri tekfurlarla çarpışarak bu topraklarda şehit olmuştur. İşte bu topraklar öyle bir topraktır ki paha biçilemez. Öyle bir topraktır ki yeşiline zarar verilemez. İşte vatanseverlik budur. Sosyal medyadan naralar atıp vatanseverlikten söz etmekle olmaz. Hizmet edin hizmet. Fakat yaptığınız tek hizmet ağaç kesip betonlaştırma hizmetidir. Sizin yaptığınız nedir? Bursa’nın 3-4 tane ilçesinin çöp ayrıştırma tesisini getir köyün en yeşil ,verimli ve ağaçlar bulunan bölgeyi katlederek buraya yap. Sizin bu yaptığınız köy halkımıza ihanettir. Sizin göreviniz halkımıza hizmettir. Yeşili korumaktır. Kestel Belediye başkanı Önder TANIR ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ buradan size sesleniyorum; Bu halk hayal kırıklığından bıktı, yoruldu. Önce hurdacılar sitesi, sonra mezarlık şimdi ne oldu da çöplük yapılacak? Bursa’nın doğusunu cezalandırmak mı bu? Sizin yönetemediğiniz makamlar halkımıza zarar vermektedir. Bir de Büyükşehir Belediyesi’ne alternatif yer gösterilmiş fakat orada elektrik yok, su yok denilmiş. Ey Alinur AKTAŞ onu da biz mi çekeceğiz. Eğer hizmet götüreceksen alt yapısını da sen hazırlayacaksın. Her projelere kestirme dalarak halkımızı mağdur edemezsiniz. Burada 5 köy halkımız var. 5 köyümüz bu çöplüğe karşı çıkmaktadır. Sizde inatla ağaç kesimine kalkışıyorsunuz. Yazıklar olsun sizlere ve işgal ettiğiniz makamlara. Her sorunu dile getirdiğimde haykırıyorum ve tekrar haykıracağım; Kestel’i YÖNETEMİYOSUNUZ Bursa’yı YÖNETEMİYOSUNUZ Türkiye”yi YÖNETEMİYOSUNUZ. Değerli hemşerilerimiz, Bunların tek bir işi vardır oda gövde gösterisi yapmaktır. İcraat olunca ortada kimse yok. Fakat hangi mahallemizde köyümüzde bir sorun olsa İYİ PARTİ Başkanlığı olarak derman olmaya çözüm bulmaya gayret ediyoruz. Her zaman halkımızın yanında olacağız. Ve şüpheniz olmasın ki bizler asla pes etmeden çalışacağız. Sorunların karşısında duvar gibi durup çözüme kavuşana kadar da takipçisi olacağız. Az kaldı güneşli günler yakında.” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ