Demokrat Zafer

Siegwerk Türkiye Başarısını “En iyi İşveren“ Ödülü İle Taçlandırdı

Türkiye’de uzun yıllardır hizmet veren Siegwerk Türkiye, Great Place to Work Enstitüsü tarafından 30 Mart Çarşamba günü 10. kez düzenlenen ödül töreninde “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2022” araştırmasına göre 253 şirket arasında 100 ila 250 çalışan kategorisi ile 12. Türkiye’nin En İyi İşvereni unvanına sahip şirket oldu.

En Büyük Değer “İNSAN“!

Başarılı iş hayatının iyi ve mutlu çalışanlarla mümkün olduğunu vurgulayan Siegwerk EMEA Ofset Mürekkepleri Başkan Yardımcısı, Türkiye ve Orta Doğu Genel Müdürü Mustafa Güler, “Great Place to Work® Enstitüsü gibi bir küresel otorite tarafından En İyi İşverenler arasında yer almak bizim için gurur verici. Bu başarı, Siegwerk Türkiye’nin ülkemizde en çok çalışılmak istenen şirketler arasındaki yerimizi sağlamlaştırarak sektörümüzdeki gücümüzü bir kez daha ortaya koyuyor. 190 seneyi aşkın deneyimimiz 34 ülkede yaklaşık 5.000 personelimizle, dünyanın önde gelen baskı mürekkebi üreticilerinden biriyiz. Köklü geçmişimiz, deneyimlerimiz ve tecrübelerimiz, en büyük değerin “insan gücü” olduğunu bize her gün hatırlatıyor. Bizler de bu bilinç doğrultusunda; her defasında her uygulamamızda, çalışanlarımıza bu yaklaşımımızı hissettirmeye azami özen gösteriyoruz. Böylece verimliliğimizi ve iş sonuçlarımızı, hedeflerimiz doğrultusunda hep birlikte yükseltiyoruz. Özverili, karşılıklı güven esası ile çalışmalarımızın sonucunda “Türkiye’nin En İyi İşvereni” unvanına layık olmak, çalışanlarımızın memnuniyetinin ve bizlere duyduğu güvenin net bir göstergesi. Her zaman dediğimiz gibi “başarı, iyi ve mutlu çalışanlarla mümkün!” dedi.

Çalışanlarımız Hem Yol Arkadaşı Hem De Yol Göstericimiz

Başarılı iş hayatının, çalışan mutluluğu olduğunun altını bir kez daha çizen Güler, “Bizim için çalışma arkadaşlarımız hem yol arkadaşlarımız hem de yol göstericilerimiz. Şirket içerisinde gerçekleştirdiğimiz araştırma ve anket çalışmaları ile çalışma arkadaşlarımızdan gelen talep ve geri bildirimlerden bir standart oluşturduk. Kararlarımız, hep beraber süzgeçten geçirilerek istek ve ihtiyaçlara göre şekilleniyor. Her 2 yılda bir global olarak Siegwerk’in tüm lokasyonlarında, Insight Survey anket çalışmaları yürüterek aksiyon planları oluşturuluyor. Şirketimizde bu anketlere göre Türkiye’de 2021 yılı çalışan memnuniyetimiz %84’e yükseldi. Bu rakam bize çalışan mutluluğu ve bağlılığındaki önemin aşikar olduğunu ve bunun bir organizasyonun sağlığını ölçmek için en önemli göstergelerden biri olduğunu gösteriyor. Biliyoruz ki başarılı şirketler çalışan bağlılığını iyileştirme stratejilerini kurumsal hedeflerinden biri haline getirmişlerdir ve bu yaklaşımın ticari başarıyı etkilediğini görüyoruz. Bu öngörüyle iç iletişimimizde sürekli düzenlemeler yapıyoruz. Örneğin doğum günü izinleri, işe yeni girenlere, evlenenlere, bebek sahibi olanlara hediyelerin gönderilmesi, çalışanların birbirleriyle daha fazla vakit geçirerek sosyalleşebilmesi için kulüpler organize edilmesi veya çeşitli turnuvaların düzenlenmesi gibi yaklaşımlarla çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Hatta çalışanlarımızın yanı sıra onlarına ailelerine de sağladığımız destekler ile büyük bir aile olduğumuzun altını her fırsatta çiziyoruz. Düzenlediğimiz “Family Day“ etkinliklerinde çalışanlarımızın aileleri ile pikniklerin yapılması, pandemi döneminde tıbbi malzeme desteklerinin gönderilmesi, sigorta poliçesine eş ve çocukların da dahil edilmesi ve bu yıl uygulamaya geçen “Çalışan Asistan Programı“ ile hemen hemen her konuda uzmanlardan ücretsiz rehberlik sağlanması uygulamalarımızdan sadece birkaçı. Çünkü bir aile olmak iyi zamanda da, zor zamanda da birlik olmak, destek olmak anlamına geliyor. Siegwerk Türkiye’de bunu sağlamak için kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz.“ dedi.

Ana Hedef: 2025’e Kadar En Çok Tercih Edilen Mürekkep Tedarikçisi Olmak

“Siegwerk Türkiye olarak belirlediğimiz ana hedef “saygın ve güvenilir bir iş ortağı olarak ambalaj mürekkebi iş kollarında 2025 yılına kadar en çok tercih edilen mürekkep tedarikçisi olmak ”. Bu hedefimize; çalışma arkadaşlarımızı, tüm süreçlere dahil ederek ulaşabileceğimizin bilincindeyiz. Bir yandan Z jenerasyonu da yavaş yavaş iş hayatına katılmaya başladı ve onların sahip olduğu farklı yaklaşımlar da uzun zamandır gündemimizde. Değişen beklentileri dinlemek, anlamak ve çalışma hayatına ilişkin yeni yaklaşımlardan nasıl ilham alabileceğimiz üzerine düşünmek en önemli gündemlerimizden biri olarak yerini koruyor. Bu jenerasyonun ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına onlardan aldığımız ilhamla politikalarımızı geliştiriyoruz. Sektörümüzde en çok çalışılmak istenen global şirketlerden biri olarak, çalışanlarımızın mesleki ve kişisel gelişimlerini destekleyerek kendi liderlerimizi şirket içerisinde yetiştiriyoruz. Ayrıca 30’dan fazla ülkede bulunmanın avantajını kullanarak, ülkeler arası yetenek transferlerini de oldukça destekliyoruz. Bu politika hem çalışanlarımızı hem de şirketimizi besliyor.“ dedi.

Siegwerk Türkiye Hakkında

Siegwerk, 1824 yılından günümüze, 34 ülkede bulunan geniş müşteri ağına ambalaj mürekkebi alanında tedarik ve çözüm ortaklığı sağlayan bir aile şirketidir. Şirketin temelleri Almanya’nın Siegburg şehrinde atılmıştır.

190 yılı aşkın tecrübesi boyunca, müşteri ve çalışanlarına kalite, sorumluluk, açık fikirlilik ve özveri değerleriyle hizmet etmektedir. Sürdürülebilir ve döngüsel ambalaj çözümleri sunma ilkesiyle hareket eden Siegwerk, dünya çapındaki birçok baskı metodunda derin bir ürün bilgisi ve uzmanlığa sahip yaklaşık 5.000 çalışanı ile sürekli olarak yeni teknolojiler üzerinde çalışmakta ve müşterilerine dijital çözümler sunmaktadır.

Siegwerk’in ana felsefesini oluşturan “Ink, Heart & Soul” ulusal ve uluslararası müşterilerimiz ile biz çalışanlarımızı bağlayan şirket kültürümüzü ifade eder.

Great Place to Work® (GPTW) Hakkında

Great Place to Work® (GPTW) Enstitüsü tarafından seçilen “Türkiye’nin En İyi İşverenleri” 5 kıtada 65’ten fazla ülkede yer alan 7 binden fazla şirket ve 100 milyonun üzerinde çalışanla gerçekleştirilen anketlerle belirlenmektedir. GPTW global çapta güçlü bir metodoloji kullanan, organizasyonların çalışan deneyimlerini ölçen, değerlendiren ve güven kültürüne sahip yüksek performanslı şirketleri ödüllendiren tek ulusal tanıma programıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ