Demokrat Zafer

DİSK EMEKLİ SEN’DE BURSA ŞUBESİNDE KONGRE COŞKUSU

Disk Emekli Sen Bursa Şubesinin 2. Olağan Genel Kurulu 28 Mayıs 2022 Cumartesi günü Nilüfer Karaman Yerleşkesinde yapılacak. 2019 yılında örgütlenmeye başlayan ve kısa süre içinde Gemlik ve Kestel gibi ilçelerde de temsilcilik açmayı başaran Disk Emekli Sen Bursa Şubesi Kongresinde 380 delege oy kullanacak. Mevcut Başkan Sacit Çam’ın tek listeyle gireceği kongre sürecinde Disk Emekli Sen’e üye yazarların kitap stantları açılarak imza günü de düzenlenecek.


Siyasi parti il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra sivil toplum örgütleri, basın mensupları ve emekçi emeklileri kongreye davet eden Disk Emekli Sen Bursa Şube Başkanı Sacit Çam, kongre vesilesiyle emeklilerin ve emekçilerin sorunlarını bir kez daha dile getireceklerini söyledi. 28 Mayıs Cumartesi Günü Nilüfer Karaman Yerleşkesinde saat 13 00’de başlayacak kongre öncesinde açıklama yapan Disk Emekli Sen Bursa Şube Başkanı Sacit Çam, emekçi ve emeklilerin zor ekonomik şartlar altında giderek yok edilmek istendiğine dikkat çekerek, “Hayat pahalı, emek ucuz. Bu böyle gitmez. Tüm emekli emekçileri örgütlü ve haklı sendikal mücadelemize katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Disk Emekli Sen Bursa Şube Başkanı Sacit Çam, “ DİSK Emekli Sen’in Türkiye genelinde 167 şube ve 30 bine yakın üyesi olduğunu ifade ederek, “Türkiye’de 14 milyon 490 bin emekli bulunmaktadır. Yarısı 65 yaş üstündedir. Yani 7 milyon 500 bin emeklimiz 65 yaş üstüdür. Bunun yüzde 19’u yani bir buçuk milyonu yalnız başına yaşamaktadır. Türkiye yaşlanmaktadır. Ülkemde ve ilçemizde emeklilerimizin sayısı sürekli artmaktadır. Yaşlanan nüfusun sorunlarını görmezden gelemeyiz. Hep birlikte çözüm aramalıyız. Taleplerimiz dikkate alınmalıdır” dedi.


2. Olağan genel kurulun tüm coşkusuyla gerçekleşmesi adına hazırlıkları tamamladıklarını anlatan Sacit Çam, zamların geri alınması, faturalardan vergi alınmaması gibi taleplerin yanı sıra, ücretlerden alınan verginin azaltılmasını isteyeceklerini söyledi. Sacit Çam, eriyen asgari ücretin yeniden belirlenmesini de isteyerek, tüm ücretlerin de en az asgari ücret oranında artırılmasının ve en düşük emekli aylığının da asgari ücretin altında kalmamasının artık kaçınılmaz olduğunu vurguladı.


Nilüfer Karaman Yerleşkesinde organize edilecek kongre sürecinde mini kitap standı ve yazarlar imza günü düzenlenecek. Etkinlikte, Disk Emekli Sen üyeleri yazarlardan Erol Erkılınç, “Dersim Küba Hattı”, “Sürgün Çocuk” ve “Gemlik’teki Dersimliler” kitaplarını, Zeynel Öztürk’te, “Dünya Dinleri Gizli Tarihi”, “Yaratılış ve Dört Ana Sır”, “Yola Baş Verenler” ve “Diyar-ı Dersim” kitaplarını, Disk Emekli Sen Gemlik Temsilcisi Cemal Kırgız’da “Zeytine Sor” isimli romanını imzalayacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ