Demokrat Zafer

Zamana ayak uydurmaya çalışıyoruz

İYİ Parti Gemlik İlçe Teşkilatı S. S. Gemlik Küçük Sanayi Sitesi yönetimini ziyaret etti. İYİ Parti heyetini Kooperatif Başkanı Semih Aşkın ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Konuklarını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Aşkın, kooperatif hakkında bilgiler de sundu “kooperatifimizin kuruluşu 1983, başlangıç 1986’dır. O günden bu güne değin sanayi esnafımız için çalışıyoruz. Esnafımızın tümü kooperatifimizin üyesidir ve kooperatifimiz işletme kooperatifi olarak hizmetine devam ediyor. Zamana ayak uydurmaya çalışıyoruz. Lakin günümüz koşullarında mevcut yerimiz dar geliyor. Daha geniş bir alanda, esnafımızın huzurlu çalışabileceği yeni projeler üretiyoruz,” dedi.

Kendilerini kabul ettikleri için Aşkın’a teşekkür eden Ertuğrul Yavuz “geçmiş dönemlerde sanayi esnafımız için iyi bir çalışma alanı olan bu site günümüz iş potansiyeli noktasında endüstrinin taleplerine cevap vermekte zorlanıyor. Bu sanayi alanı büyütülmeli, bu hali ile esnafımızın ihtiyaçlarına da yanıt vermekten uzak. Her mecrada kooperatifin ihtiyaçları gündeme getirilmeli. Bu iş ertelemeye gelmez; Gemlik sahipsiz gibi, sahiplenmeye çalışanları da devre dışı bırakıp bildiğini okuyan bir zihniyet var. Her engeli aşarız, bu yolda da biz İYİ Parti olarak üzerimize düşen her şeyi yaparız.

Gemlik’in meselelerinin ele alındığı ziyarette, TOGG’un Gemlik’e çekeceği “göç” sebebi ile oluşacak olan ulaşım ve alt yapı gibi yükün karşılanması için gerekli kurumların derhal harekete geçmesi gerekliliği konusunda fikir birliğine varıldı.

Kooperatif yönetiminin ardından site esnafını da ziyaret eden İYİ Partililer, el sıkıştıkları esnaf ile sohbet de ettiler. İşlerin azaldığından ve hayat pahalılığından dert yanan sanayi esnafı elektrik faturası, vergi yükü, SGK giderleri konusunda ödemelerini yapamadıklarını söyleyerek “sırf bu yüksek maliyetler sebebi ile eleman çalıştıramıyoruz. Dükkan giderlerini çıktıktan sonra geçimimizi zor sağlıyoruz, işin içinden çıkamıyoruz,” diyerek sorunlarını dile getirdiler. Her dokundukları esnaftan bin dert işittiklerini söyleyen Yavuz “halkımız ile bir arada iken halkımız gerekli değişimi yapmakta kararlı olduğunu görmüştük. Bugün burada şunu da gördük ki aynı kararlılık esnafımızda da var. Esnaf, emekli ve çalışanlarımızın tüm ekonomik sıkıntıları İYİ Parti iktidarında İnşallah son bulacaktır. Partimizin hazırladığı ekonomik programlar ve yetişmiş ekonomist kadroları bunun en büyük delilidir. Bizim yüce milletimize olan güvenimiz sonsuzdur; milletimiz de bizlere güveniyor, hiç bir güç bu güveni sarsamaz. Halkımızın sandıkta vereceği yetki ile Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener liderliğinde iş başına geldiğimizde ülkemiz ekonomik refaha da erecektir,” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ