Demokrat Zafer

BEDENİN GÜÇLÜ DİLİ

BHA Medya Grubu olarak Türkiye’nin yakından tanıdığı akademisyen, aktivist ve başarılı isimlerle röportaj yapmaya devam ediyoruz.
Bu haftaki konuğumuz sayısız unvanı ve akademisyen Fatma Sibel Jagoda. Kendisiyle keyifli bir röportaj yaptık.

SİZİ TANIYABİLİR MİYİZ?
Ben Fatma Sibel Jagoda, İstanbul’da doğdum. İşletme Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Opera Ana sanat Dalı’ndan yüksek onur derecesi ile mezun oldum. Akademik kariyerime ve çalışmalarıma devam ettim. Avusturya’da Viyana’da W. A. Mozart eserlerin yorumu üzerine çalışmalar yaptım. ‘94 yılında Polonya’da, Wrocław – Karol Lipiński Müzik Akademisi Opera Bölümüne kabul edildim, doktora programını tamamladım ve doktora derecesi aldım. Hem yurtiçi hem de yurtdışında çok sayıda konserin performansın, kayıtlarım ve araştırmalarım vardır. Ses terapisi ve opera konusunda uzmanlaştım.
2012 de Doçent, 2017 de Profesör ünvanı aldım. Şan Anabilim Dalı başkanlığını sürdürdüm. Araştırma ve konserlerime devam ettim.
Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü’nde Profesör Dr. olarak görev yapmaktayım yurt içi ve yurt dışında birçok başarılı öğrenciler yetiştirdim, araştırma ve konserlerime devam etmekteyim.
Ses ve opera terapisi alanında birçok enerji sistemleri ile birlikte çalışıyorum. Access The Bars eğitmeni Facelift Eğitmeniyim. Thetahealing Master Eğitmen Jean Adrienne “Arınma Sistemi Eğitmeni”, Jean Adrienne” Spirituel Dawsing Eğitmeni” ve Reiki Master Eğitmeniyim.
ACCESS ENERJETİK FACELİFT NEDİR?
Access Conciousness’un bir beden prosesidir. Botox enjeksiyonları, akupunktur iğneleri veya bedeninizde başka travmalar yaratmadan daha genç görünmek ve hissetmek mümkün mü? Evet.
Access Enerjetik Facelift yüzdeki yaşlanma görüntüsünü tersine çevirebilen ve bedenin tamamında benzer etkiler yaratabilen muhteşem bir prosestir. En az 20 defa yapılırsa etkisinin kalıcı olduğu görülmüştür. Ya bedeninizi nezaket ve kolaylıkla değiştirseniz nasıl olurdu?
Access Enerjetik Facelift dünya çapında profesyonel olarak spa’larda, masaj uygulamalarında, yaşlanmayı önleme merkezlerinde, plastik cerrahların ofislerinde ve sağlık merkezlerinde sunulmaktadır.
Bedeninizle ilişki kurma şeklinizi değiştirmeye başladığınızda, hayatınızdaki her şeyle ilişki kurma şeklini değiştirmeye başlarsınız. Bedenin kendi becerileri, hediyeleri ve yetenekleri vardır. Bunu fark ederek kabul etmek bize onunla farklı bir ilişkiye sahip olma izni verir. Alıp kabul etme herhangi bir yargı olmaksızın olan her şeyin farkında olma yeteneğidir.
Yaşantılarımız yalnızca zihinde depolanmaz. Duyularımızın duygularımızın bedensel yansımaları da vardır. Her biri bedende kodlanır ve böylece beden kendi belleğini oluşturur, daha derinde olan bedensel bellek geniş bir hatırlama ve hatırlatma kapasitesine sahiptir.
Bedeniniz duyusal ve algısal bir organizmadır. Siz ve bedeniniz her şeyin içten gelen farkındalığı içerisindesinizdir. Bedeniniz, sizi çevreleyen dünyanın enerjisinin farkındalığını vermek üzere tasarlanmıştır.
Bedenlerin kendilerinin nasıl bir hediye olduklarını bilmelerine izin verin ve onlar size hediye olacaklardır.
Bedeninizin sadece sizin projecte ettiğiniz yargılar gibi göründüğünü fark ettiniz mi? Bedeninize şu olduğu haliyle hayranlık duyduğunuzda onu tüm sınırlamaları dâhil olarak yaratırsınız?
Düşündüğümüz, hissettiğimiz, inandığımız, yargıladığımız veya karar verdiğimiz her şeyin yalnızca bir ilginç bakış açısı olduğunu kendimize hatırlatarak kendimizi özgürleştirmeye başlayabiliriz.

ACCESS CONCİOUSNESS NEDİR?
Access Concıousness herkes için daha fazla bilinci kolaylaştırmak adına tasarlanmış olan bir prosesler ve araçlar setidir.
Access’in amacı bizi, yaşamda var olan travmayı dramayı ve delilikleri değiştirme olasılığınızı arttırabilmemiz için kendimizde değişim yaratacak kadar bilinçli olduğumuz noktaya götürmektir.
Bilinç her şeyi ve herkesi içerir ve hiçbir şeyi ve hiç kimseyi yargılamaz.
Bilinç kendinizi veya başka birisini yargılamadan hayatınızda her an mevcut olma yeteneğidir o her şeyi alıp kabul etme hiçbir şeyi reddetme ve hayatta arzu ettiğiniz her şeyi yaratma yeteneğidir.
Access’in daveti kendinizi gerçekte olduğunuz sonsuz varlık olarak fark ederek kabul etmenizi ve olduğunuzu düşündüğünüz kendinizin ötesinde bir hayat oluşturmaya adım atmanıza yardımcı olmaktır.
Kutupluluk bizim bu realitenin travması ve dramı üzüntüsü ve entrika açısından işlev göstermemizi sürdürür, tutukluluğa olan bağımlılığımız var olan en güçlü bağımlılıklardan biridir.
Tutukluluktan izin vererek çıkabiliriz. İzin verme her şeyin sadece ilginç bir bakış açısı olduğu yerdir. İzin verme hayatımızda herhangi bir bakış açısı, düşünce, duygu, his, inanç, yargı, sonuçlandırma, değerlendirme ile hemfikir olup kabul ettiğimiz veya direnip tepki gösterdiğimiz tüm alanların farkına varmamızı sağlar.
Düşündüğümüz, hissettiğimiz, inandığımız, yargıladığımız veya karar verdiğimiz her şeyin yalnızca ilginç bir bakış açısı olduğunu kendinize hatırlatarak kendimizi özgürleştirmeye başlayabiliriz.
ACCESS BARS NEDİR?
Access Bars, Access Consciousness’ ın temel tekniği ve sınıfıdır.
Access Bars, değiştiremediğimiz yerlerin kilidini açmanıza yardımcı olmak için tasarlanmış elle uygulamalı dinamik bir beden projesidir.
Access Bars nazikçe elle dokunarak uygulanan zihni susturan bir tekniktir. İnsanların hiçbir şey yapmak zorunda olmadan arkalarına yaslanıp sadece alıp kabul etmelerine izin verir. Bars’lar başımızın üzerinde bulunan nazikçe dokunulduğunda zahmetsizce ve kolaylıkla alıp kabul etmemize izin vermeyen her şeyi serbest bırakan 32 noktadır Bu 32 nokta şunlardır: güç bandı, implant bandı, para bandı ve kontrol bandı, yaratıcılık, bağlantılar yaratmak ve yaşam formları yaratmak, yaşlanma önleyici, umutlar ve hayaller, form ve yapı, farkındalık köprü barı, hüzün ve neşe, şifa, beden ve cinsellik, nezaket, şükran, huzur ve dinginlik, zaman ve alan, yeniden aktivasyon ve yeniden yaratım, yeniden yapılandırılması, tezahür çemberi, zaman ve alan tünelleri, mister tacı.
Evren bitmek tükenmek bilmeyen bolluktur ve size hediye etmeyi arzu eder. Aslında mevcut olanın muhteşemliğini, güzelliğini ve sihrini alıp kabul etmemek için bariyerler yaratırız. Access Bars bu duvarları ve bariyerleri yıkar. Access Bars binlerce insanın bedenlerinin ve hayatlarının bir çok yönünü, sağlık, uyku , kilo, ilişkiler, endişe, stres dahil şifalandırmış ve çok daha fazlasında binlerce insana bedenlerini ve hayatlarını bir çok açıdan değiştirmelerine yardımcı olmuştur. Bars’ların çalıştırılması çocuklara daha fazla eğlence, mutluluk ve kolaylık, evde ve okulda daha az stres, dert, daha iyi uyku, daha az öfke ve sosyal, ekonomik ve duygusal durumlarda daha kolay zaman geçirmede çok yardımcı olmuştur.
ACCESS THE BARS NASIL ETKİ EDER?
Bir günlük bir eğitimdir uluslararası sertifika alırsınız. Uygulayıcı olursunuz hem kendinize hem başkalarına uygulayabilirsiniz.
16 yılı aşkın süredir bir nörobilimadamı olarak çalışan Dr. Jeffrey L. Fannin, 3 farklı ölçüm yöntemi ile, Bars uygulaması öncesi ve sonrası, beynin Duyusal bölgesini yöneten PZ (Parafacial) bölgesinin ve tüm beynin ölçümlerini yapıp, bunun sonrasındaki verileri paylaşmıştır.
Tespit edilen ilk bulgu, Bars’ın, beyin dalgalarının çalışma frekansını değiştirdiğini anlatmaktadır ve, teknik ölçümlemelerde, PZ(Parafacial) alanında görülen yoğun dalgaların, Bars sonrası kaybolduğu tespit edilmiştir.
Dr. Fannin’in, uygulamasının sonucu Access Bars hakkında yaptığı, beynin işlevsel ve duyusal çalışımına ait bulgu ve yorumları ise şunlardır,
Bedenimizle bağlantılı bu 32 nokta, herhangi bir zamanda yarattığımız veya aldığımız; düşünce, fikir, inanç ve görüşleri saklar. Bu noktalar; sözel proseslerle ele aldığımız, kaynak olarak tanımladığımız bilgilere dayalıdır.
Bars noktaları; bedeninizle doğrudan bağlantılıdır. Bars’ların çalışmaya başlamasını takip eden zaman içinde; düşüncelerin, duyguların, hislerin ve enerjilerin hücreler üzerinde yarattığı etkileri de serbest bırakır.
Bilimsel bir dille anlatmak istersek, Access Bars; baştaki 32 noktaya dokunarak hayatınızın o alanını sınırladığımız düşüncelerin elektriksel donanımını temizlemeyi içeren, dinamik değişime yönelik, uygulamalı bir protokol uygulamasıdır.
ACCESS’İN MANTRASI NEDİR?
Hayatın tümü bana kolaylık, neşe ve ihtişamla gelir. İhtişam yaşamın coşkun ifadesi ve bolluğudur. Sabahları 10 kez ve akşamları 10 kez söylemek hayatınızı değiştirebilir.
Birçok aile her şeyin tamamıyla yeni ve harika bir şekilde çalışmaya başladığını belirtmişlerdir. Bars’lara dokunmak düşünceleri, duyguları ve hisleri yerinde tutan elektromanyetik yüklerin dağılmasına izin verir. Bu da hayatımızı, bedenimizi ve ilişkilerimizi berraklık ve kolaylıkla algılamamıza izin verir. Access Bar, Access Consciousness’ ın temel tekniği ve sınıfıdır. Access Consciousness arzu ettiğiniz yaşamı yaratmanız için sizi güçlendirmek için tasarlanmış, yaşam değiştiren bir dizi teknikler, araçlar ve prosesler setidir. Pratik dinamik ve pragmatiktir, alıp kabul etmenize engel olan sizin koymuş olduğunuz bariyerleri ortadan kaldırmayı ve günlük yaşamda daha bilinçli olmanızı kolaylaştırmak için, adım adım prosesler sağlar.
ACCESS BARS ARAÇLARINDAN BAZILARI?
Araç 1) Sorular güçlendirir cevaplar sınırlandırır. Soru sorduğumuzda, yeni olasılıklara ve seçimlere kapı açarız. Soruları farkındalık kazanmak için kullanın, cevaplar için değil. SORULAR bir durumun enerjisini değiştirir. Endişelenmek yerine bir soru sorun. Soruda yaşayın, soru olun ve hayatınızdaki değişimleri görerek eğlenin.
Başlangıç Soruları; Bundan daha iyi nasıl olur?
Bunu sorduğunuzda evrendeki sonsuz olasılıklara kapı açarsınız: Başka neler mümkün? Bununla/Benimle ilgili doğru olan anlamadığım şey nedir? Bu soruları sorduğunuzda evrendeki sonsuz olasılıklara kapı açarsınız. Eğer bir sonuca varıyorsanız soruda değilsinizdir, varsayımda bulunuyorsunuzdur. Evren cevabı en iyi en yüce şekilde gönderecektir.
Araç2 Hayatın tümü bana kolaylık neşe ve ihtişamla gelir Access Consciousness’un mantrasıdır. Bu Mantrayı sabahları on defa akşamları on defa sesli veya içinizden söyleyebilirsiniz. Bunu söylemek bile sadece sizin hayatınızı değiştirebilir, onunla oynayın ve ortaya neler çıktığını görün
Araç 3 Bars’larınızı çalıştırmak, bilgisayarınızı yavaşlatan dosyaları ve yüklemeleri silmeye benzer. Geçmiş geleceğini belirlemeyi durdurur otopilottan işlemleme yerine mevcut olabilir ve seçimden işleyebilirsiniz. Bars’larınızı çalıştırmış olmak, farkındalık hediyesini verir ve zihninizdeki gevezeliği susturur.
Bilinç ne demektir? Bilinç her şeyi içerir ve hiçbir şeyi yargılamaz. Kişiler sahip olmaya gönüllü oldukları bilinç seviyesini seçerler ve çoğu kişi: “benim gözlerim açık öyleyse bilinçliyim fikrine sahiptir”? Hayır bu uyanık olmaktır. Bilinç, etrafınızda olup biten her şeyle gerçekten mevcut ve etkileşime geçmiş olduğunuz yer. Bununla ilgili hiç yargınız yoktur ve orada hiç sınırlama da bulunmaz. Bilinç, Access in olduğu şeydir. Bilinç her şeyi içerir ve hiçbir şeyi yargılamaz Yargı her zaman bir azalma ve daralmadır. Farkındalık her zaman bir genişlemedir. Yargı yaptığımızda hayatımızı ve yaratmayı arzu ettiğimiz her şeyi yıkarız.
Araç 4
Kendinizi yargılamak kendinize yapabileceğiniz en büyük kabalıktır. Yargıyı satın almadığınızda(sizi seven birisinden gelse bile) her zaman dünyayı daha iyiye değiştirirsiniz.
Araç 5
Gerçek olan şey size daha hafif hissettirir. Yalan size daha ağır hissettirir.
NELER YAPARAK RAHATLARIM?
Bir kadın olarak özgürlüğe sahip olmayı seçiyorum ve bunun için şunları yapıyorum.
Soruda yaşarım cevap olarak değil. Bu realitede sorunun panzehir ve bağışıklık olduğuma inanıyorum. Her şey sadece bir ilginç bakış açısıdır. Eğer böyle düşünürseniz asla doğru ve yanlışın içinde sıkışmazsınız ve başkalarının realitelerini satın almak zorunda kalmazsınız.
Eğer hiçbir şeyi önemli kılmazsanız, hiçbir şey sizi kontrol edemez veya sahip olamaz. Rekabet rasyoneldir ve aslında işe yaramaz. Birisinin sizden daha iyi bildiği veya sizden daha iyisine sahip olduğu veya sizden daha iyi yapabileceği fikridir sadece. Sorarım; Bugün nasıl, dün olduğundan daha büyük olabilirim? Tüm sonsuzluk boyunca kendi yaratımımı nasıl aşarım?
KIZGINLIK ÖFKE, HİDDET VE NEFRETTEN HER ZAMAN UZAK DURURUM.
Bu durumda insanların sizi kontrol etmesi çok zordur. Eğer öfke ve kızgınlığa tutunursanız o zaman insanlarla sorun yaşamak için bir sebebiniz olur.
Her zaman şükran duyarım. Siz hayatınızda daha fazla şükran duyduğunuzda hayatınız daha fazla büyür. Hayatınızdaki her şey için ve hayatınızdaki herkes için şükran duyun ve hayatınız daha da büyür.
YARATIMIN DÖRT ÖĞESİ VARDIR; SEÇİM, SORU, OLASILIK VE KATKI.
Yaratım bir seçimdir, soru bir şeyi nasıl gerçekleştirebileceğinizi elde etmenin bir yoludur ve ardından olasılıklar, onun gerçekleşmesi için meydana gelebilecek farklı yönlerin sayısıdır. Evrenin katkısını alıp kabul etmeye gönüllü olduğumuz noktaya gelirsek o zaman istediğimiz hayatı yaratabiliriz.
Cömertlik ruhuna çok inanırım. Cömertlik her şeye farklı bir bakış açısında baktığımız yerdir. Cömertliğin hediyesi, olduğunuz enerji ve birisinin hayatına ve birisinin dünyasına katkı olmanın hediyesidir.
KULLANDIĞIM KELİMELERE HER ZAMAN DİKKAT EDERİM.
Kelimeler belli enerjiler yaratırlar. Genellikle şu kelimeleri kullanmamayı seçerim?
Neden, genellikle neden diye sormaya devam ederseniz bir çemberin içine girersiniz.
Denemek, denemem, ya yaparım ya da yapmam.
İhtiyaç; muhtaçlıktır genellikle ihtiyacım var demem. Sahip olduğumuz her bir ihtiyaç sahip olduğunuz bir bakış açısını haklı çıkarmak için yarattığımız bir icattır. İstemek, eksiklik demektir genellikle arzu ederim derim.
“Ama” kelimesini kullanmam “ama” dediğinizde o anda söylediğiniz her şeyi iptal ediyorsunuz.
“Asla” kelimesini kullanmam. Bu kelime mevcut değildir demektir, “asla” bir sonuca varma ve bir yargıdır. Bu kelimeleri hayatımda kullanmamaya dikkat ederim, çünkü kelimelerin enerjisinin hayatımı yarattığını düşünürüm
Access Consciousness’un hedefi bizi hayatta mevcut olan dramları, travmaları, deliliği değiştirebilme olasılığını arttırabilelim diye kendimizde değişim yaratmak için yeterince bilinçli olabileceğimiz bir noktaya getirmektir. Access in amacı, neleri değiştirebileceğimizi nasıl farkında olabileceğimizin farkında olmaktır.


Düşündüğümüz, hissettiğimiz, inandığımız, yargıladığımız veya karar verdiğimiz her şeyin yalnızca bir ilginç bakış açısı olduğunu kendimize hatırlatarak kendimizi özgürleştirmeye başlayabiliriz. Sevgi ve Işıkla…

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ