Demokrat Zafer

Esma Müjgan Çelikkol yazdı; BAYRAM

İslam âleminin Ramazan ayı oruç ayıdır. Ülkemizde oruç tutanlar seçim nedeniyle de verilen iftar sofralarında doydular. Seçim bitti, kazananların iftar yemekleriyle de bayrama ulaştılar. Ancak bayram ülkenin yoksul ve açları için bayram olamadı. Emekliler halâ 10.000 ₺ gelirleri ile açlığa mahkumlar. Onlar zaten Ramazan ayı bitse de oruca devam ediyorlar. Onların ki bu gidişle ölünceye kadar oruç.

Gençlerin işi yok! Zar zor iş bulanlar acaba maaşımı alabilecek miyim korkusu ile kabuslu geceler geçirirlerken bir SMS ile işten çıkarılabiliyorlar.
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin talimatıyla gece yarısı gelen SMS ile işten çıkarıldıklarını öğrenen işçiler eylemlerini sürdürüyor.
Temizlik İşleri’nde çalışan bir işçimiz ise sözlerinin arasında şunları söyledi: ………..
“2013 yılından beri ben iktidar partisine üyeyim. Ama çok pişman oldum” ……

(Onbir yıldır üye….)
Çok merak ettim, iktidara 2002 de gelenlerin ülkemize ve insanlarına ne kötülükler yaptığını daha önce hiç fark etmedi mi? Fakire vergi, zengine teşvik verildiğini, Rejimin bile değiştirildiğini, hukuk devletinin , adaletin yok olduğunu, ülkenin kara para aklama merkezi haline geldiğini, paramızın yabancı paraların yanında değerinin sıfıra indiğini, eskiden geliri ile üç-beş altın alabiliyorken şimdi kredi kartlarının sayısının arttığını, icraların, boşanmaların, cinayetlerin çoğaldığını, eğitim ve sağlık sisteminin çöktüğünü, çocukların cami imamının , hocasının eğitimine bırakıldığını, sağlığın kendi doktorlarımızı kaçırdığımız için özel hastanelerde tıfıl yabancı hekimlerin eline bırakıldığını, en önemlisi de çağdaş bilime dayalı üreten Türkiye yerine şeriat isteriz diye bağıranların hasretle beklediği üretmeyen , tüketen araplaşmış bir Türkiyeye doğru gidildiğini hiç mi farketmediniz? Hadi Arapların petrolü var parası var, satın alır yer, bizde sata sata ne fabrika kaldı, ne liman, ne dağ, ne taş, ne dere …..
Şimdi ne olacak, hazine boş, aynı zamanda borçlu, kapı kapı dolaşıp para arıyoruz, matbaa sürekli para basıyor. Paramızın değeri düşüyor…. ?
Bugün bayram alışverişini yapamayanlar, çocuklarına, torunlarına bayramlık alamayanlar, harçlık veremeyenler, yol parası olmadığı için yakınlarını ziyarete gidemeyenler, hatta evden dışarı çıkamayanlar mutlu bayram yaşıyorlar mı?
Bu insanları bu hale kim getirdi? Kurumlarıyla organize (TÜİK) enflasyonu düşük göstererek, akla gelmeyecek kötülük formüllerini uygulayacak yasalar çıkararak (5510 ve vergi yasaları…) çalışanın ve emeklinin cebinden parasını çalmadı mı? Parasızlık ayrı, enflasyon ayrı işçiyi, köylüyü esnafı perişan etmedi mi?
Halâ iktidar da ise ve bu kadar kötülüğe rağmen oyların çoğunu alıp iktidar olmuşsa, körü körüne cellâtına aşık olanlar yüzünden değil midir?

Ah iktidara yangın olan, gözü reisden başka kimseyi görmeyen genç ve yaşlı kardeşlerim….
Bugün kendi canın yanınca mı fark ettin olanları?
Herhalde o yıllarda sadaka gibi verilenler; çuvallar ile kömürler, koliler ile erzak, ……yeterli oluyordu.
Haklarının verilenlerden daha fazla olması gerektiğini şimdi ancak fark ettin.
Diyorsun ki;
“Alacakları bir canımız kaldı. İstiyorlarsa onu da alsınlar. Haklarımızı almadan buradan geri adım atmayacağız!”

Niçin işler bu hale gelmeden, önceki yıllarda oylarınızı verip, yanlış yapan iktidarın devamını istediniz?
Biraz geç olmadı mı? Hiç olmazsa geçen yıl 2023 seçimlerinde uyanabilseydiniz daha iyi olmaz mıydı?
Felâketin geliyor olduğu uzmanlarca hep söylendi. Bir yıl sonra konu anlaşıldı ve 2024 yerel seçimlerinde iktidardakine ders verildi. Ne çare felaket geldi ve o halâ iktidarda …
Emeklilerin istekleri halâ mecliste AKP VE MHP oyları ile red edilecek.

Bekleyelim görelim neler olacak? demiyelim…. Kurtuluş için umut ve çaba gerekli…. Bir çıkış yolu bulunmalı….
Hepinize iyi bayramlar….
Esma Müjgan Çelikkol/ 11.04.2024

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ