Demokrat Zafer

“Biz sonucun kati şekilde beraatla sonuçlanacağına inanıyoruz”

Vatan Partisi Bursa İl Başkanı Dilek Çınar, Kafes 46 şüphelisi olarak Gemlik’te göz altına alınan Osman Deliçay’ın tutuklu yargılanma süreci ile alakalı şüphelinin avukatları ile birlikte basın açıklaması düzenledi. Vatan Partisi Bursa İl Başkanı Dilek Çınar, partinin il binasında Kafes 46 şüphelisi olarak Gemlik’te gözaltına alınan Osman Deliçay’ın tutuklu yargılanma süreci ile alakalı basın açıklaması gerçekleştirdi. Çınar’ın basın açıklamasına Deliçay’ın avukatı Özgür Abatay ve Vatan Partisi Bursa İl Başkanlığı Hukuk Danışmanı Abdulvahap Tatlı eşlik etti.

Vatan Partisi Bursa İl Başkanı Dilek Çınar konuyla ilgili şunları söyledi:

“24 Şubat 2024 tarihinde İçişleri Bakanlığınca Kafes-46 adında bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyonun Gemlik ayağı olarak Vatan Partisi üyesi Osman Deliçay, suç örgütü lideri olmakla suçlanarak gözaltına alınmıştır. Osman Deliçay ne suç örgütü lideridir ne de ortada bir suç vardır. Belirttiğimiz tarihte gözaltına alınan ve şu an tutuklu yargılanan Osman Deliçay Vatan Partisi üyesidir. Namuslu, halkın sorununu kendi sorunu bilen, bulunduğu Gemlik ilçesinde kanaat önderi olan tertemiz bir adamdır.”

Açıklamasının devamında Dilek Çınar; ”

24 Şubat 2024 tarihinde İçişleri Bakanlığınca Kafes-46 adında bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyonun Gemlik ayağı olarak Vatan Partisi üyesi Osman Deliçay, suç örgütü lideri olmakla suçlanarak gözaltına alınmıştır. Osman Deliçay ne suç örgütü lideridir ne de ortada bir suç vardır. Suç yok, kanıt yok peki ne var? Ortada rant çetelerini korumak için tertip var. Bu tertibin arkasında rantçılar var.

Belirttiğimiz tarihte gözaltına alınan ve şu an tutuklu yargılanan Osman Deliçay Vatan Partisi üyesidir. Namuslu, halkın sorununu kendi sorunu bilen, bulunduğu Gemlik ilçesinde kanaat önderi olan tertemiz bir adamdır.

Kolluktaki ifade tutanaklarında suça dair tek bir soru yoktur. Osman Deliçay’ın itibarının sebebi sorulmaktadır. Bir insanın itibarlı olması, ağırlığının olması, sevilen bir insan olması suç mudur? Nerede suç? Suç var evet. İktidarın suçu var. Baskısı var, tertibi var.

İçişleri Bakanlığı sosyal medya hesaplarından adını ve soyadını vererek suç örgütü çökertildi diye duyurular yaptı. Soruyoruz kendisine: Osman Deliçay henüz gözaltına bile alınmadan nasıl adını vererek sosyal medya hesabınızdan paylaşım yapabiliyorsunuz? Osman Deliçay’a yönelik bir itibar suikasti yapılmaktadır. Burada masumiyet karinesinin açık ihlali var. Osman Deliçay’ın evine gelen kombi tamircisi bile gözaltına alındı. Böyle bir soruşturma olabilir mi? Hukuk ayaklar altına alınmıştır.

Bu tertibin arkasında AK Parti merkezindeki bazı yetkililer olduğunu biliyoruz. İsim isim bu tertibin arkasındakileri saptıyoruz. AK Parti yönetimi rantçıların güvenli limanı olamaz.

Adli makamlar baskı altındadır. Yargı baskı altındadır. Kolluk baskı altındadır.

Adli makamlarından, yargı mensuplarından, kolluk kuvvetlerinden talebimiz, hukukun uygulanmasıdır. Siyasi baskılara boyun eğmeyin.

Osman Deliçay ve beraberinde tutuklu yargılanan 6 kişiyi 24 gündür tecritte tutuyorlardı. Dün sabah 6 kişiyi 4 farklı ilde 6 farklı hapishaneye naklettirdiler. Bu tertip değil de nedir?

Tertibin seçim öncesi yapılması anlamlıdır. Seçimlere AK Parti eliyle müdahale edilmektedir.

Büyük rantı koruma peşinde olanların karşısında adliyelerimiz, yargımız, mahkemelerimiz, savcılarımız güçlü durmalıdır.

Osman Deliçay rant çetelerinin karşısında durmuştur, suçsuzdur.

KANIT yoktur. TERTİP vardır.

Tertibi planlayan, uygulayan, arkasında duran herkesi bir bir araştırıyoruz ve saptıyoruz.

Vatan Partisi, hakikat işçisidir. Peşine düştüğü işi bırakmaz. Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek de konunun yakından takipçisidir. Bu bilgileri Genel Başkanımızın talimatıyla kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bu tertibin peşini bırakmayacağız.” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ