Demokrat Zafer

Osmangazi’de böyle bir göreve seçilmek çok daha önemlidir, onurlu bir görevdir

Osmangazi Belediye Başkanı seçilen Erkan Aydın’ın devir teslim töreni gerçekleşti.

Osmangazi Belediye Başkanı Aydın, görevini devraldı

MERVE DENİZ EKİCİ – MAHMUT VURAL / BURSADA BUGÜN

31 Mart yerel seçimleri sonucunda seçilen yeni dönem Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın dün gerçekleştirilen törenle mazbatasını aldı.

Aydın, Osmangazi Belediyesi‘nde gerçekleşen devir teslim töreniyle görevini bir önceki dönem Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’dan devralıyor. Gerçekleşen devir teslim törenine Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Osmangazi CHP İlçe Başkanı Cengiz Çelikten katılım gösterdi.

“BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZOR BİR GÖREVDİR”

Önceki dönem Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, herkesi selamlayarak konuşmasına başladı. Dündar, “2 aylık bir seçim süreci geçirdik, yoğun bir süreçti; güzeldi. Biz Erkan Başkan’ımla 3. Defa karşılaşıyoruz. 3 kere çok güzel süreç yaşadık. Kamuoyu bizi teşekkür ve takdirle karşıladı. Seçimdi, sandığa gidiyorsunuz vatandaş karar veriyor. Kamuoyu hep garanti gözüyle bize baktı. Sandık ne diyorsa başımızın üstüne. Belediye başkanlığı zor bir görev. Halkla iç içesin, bütünleşiyorsun, ailenin parçası oluyorsun. O şekilde halk seni kabullenir. Derdini dinlersin olursun olamazsın gayretindir. Onun ötesinde Osmangazi’de böyle bir göreve seçilmek çok daha önemlidir, onurlu bir görevdir. Bursa bir tarih şehridir. Osmangazi sorumlu bir iştir. 15 yıl sonra görevi devrediyoruz. Bu bahsetmiş olduğumuz özelliklerden dolayı büyük işler yaptık. Panorama çok eleştirildi fakat şu an dünyadan çok turist alıyor, çok ziyaretçi geldi. Sosyal belediyecilikte iyiydik” açıklamalarıyla gerçekleştirdiği projelerinden bahsetti.

“OSMANGAZİ BELEDİYESİ GÜÇLÜ VE BÜYÜK BİR AİLE”

Dündar, “Bursa bir turizm şehri. Hanlar Bölgesi’nden Tarihi İpek Yolu, Hisar hepsine bütün baktığımızda tarihi yönü çıkmış oluyor. En son yaptığımız Osmangazi Meydanı, başlı başına bir iş. Şehir dinamik, sen de buna uymak zorundasın. Burası gerçek kentsel dönüşüm projesi. Birinci etabı bitti, ikinci etabı inşallah sizden gelecek. Biz 2009’dan bu yana 75.000 bağımsız konut ürettik, depreme yönelik uzun süreli hazırlıklar yaptık. Belediyenin işleri yoğun, görevleri ağır. Bütçeyi akıllı bir şekilde kullandığımızda bu işler ortaya çıkıyor. Osmangazi Belediyesi güçlü ve büyük bir aile. İyi yönetildiğinde iyi iş olmadı diye bir şey yok. Ben her zaman arkanızdayım” sözleriyle Erkan Aydın’a desteklerini dile getirdi.

“OSMANGAZİ BURSA’NIN KALBİ”

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Mustafa Dündar’la ilişkimiz her zaman abi kardeş ilişkisi gibi oldu. Her zaman telefonlarımızı açtı, hep istişare içinde olduk. 15 yıl Osmangazi’ye değerli hizmetleri oldu. Gerektiğinde onu arayacağız, fikrini ve bilgilerini alacağız” açıklamalarıyla Mustafa Dündar hakkında görüşlerini dile getirdi. Aydın sözlerine, “Allah bize de güzel eserler bırakmayı nasip etsin. Hizmet etme aşkınız varsa kalıcı eserler bırakabilirsiniz. Ben şu saatten sonra çalışmıyorum, hafta sonu tatil yapayım diyemezsiniz. Çok seçimlerde bulunduk. Hep şunu söyledim; siyasi yaşantımda kaybederken kazandım. Bir kere kaybedince bir sonrakinde kazandım. Buna inanarak mücadele ettik. Bütün ekibimizle birlikte güzel hizmetler yapacağız. Osmangazi, Bursa’nın kalbi, hak ettiği değeri alması gerekiyor. Biz de eserler koyup canla başla çalışacağız. Osmangazi’de yaşayanların mutlu olması için çaba göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Mustafa Dündar, Erkan Aydın’a belediyenin mührünü takdim etti ve birbirlerine hediye olarak çiçek verdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ