Demokrat Zafer

ÜSTÜN YETENEKLİ ÖĞRENCİLER, SANAL GERÇEKLİK EVRENLERİ ÜZERİNE MEHMET ACAR İLE TEVİTÖL’DE BEYİN FIRTINASI GERÇEKLEŞTİRDİ!

MEHMET ACAR İLE

TÜRK EĞİTİM VAKFI İNANÇ TÜRKEŞ ÖZEL LİSESİ’NDE

BEYİN FIRTINASI GERÇEKLEŞTİRDİ!

ÜSTÜN YETENEKLİ ÖĞRENCİLER

SANAL GERÇEKLİK EVRENLERİ ÜZERİNE

MEHMET ACAR İLE

TÜRK EĞİTİM VAKFI İNANÇ TÜRKEŞ ÖZEL LİSESİ’NDE

BEYİN FIRTINASI GERÇEKLEŞTİRDİ!

Türkiye’nin özel yetenekli öğrencilere eğitim veren ilk lisesi Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi(TEVİTÖL), her çarşamba günü düzenlediği TEVİTalks söyleşileri kapsamında, Metaverse teknolojileri alanında yaratıcı projeler üretip uygulayan ve danışmanlık hizmeti veren Verse İstanbul’un kurucusu ve CEO’su Mehmet Acar’ı ağırladı! Dünyada sanal gerçeklik evrenleri tasarlayan ilk isimlerden biri olan ve henüz Metaverse kavramı ortaya çıkmadan önce yaptığı çalışmalarla Türkiye’de de bu alandaki ilk isim olarak kabul edilen Acar, öğrencilerle Metaverse’ün geleceği nasıl değiştireceği, avantajları ve barındırdığı riskler üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Aynı zamanda dünya çapında Metaverse alanında ortak standartlar belirlemek için çalışan Metaverse Standards Forum’un kurucu asil üyesi olan Mehmet Acar, TEVİTÖL öğrencilerinin konuya dair sorularını da yanıtladı.

Benzersiz öğrencilerin benzersiz okulu TEVİTÖL, 2023-2024 eğitim yılında, öğrencilerini alanında uzman isimlerle, ilham kaynağı rol modellerle buluşturmak ve ufuk açan sohbetlere ev sahipliği yapmak amacıyla her çarşamba günü düzenlenen TEVİTalks söyleşilerini hayata geçirdi.

TEVİTalks’un geçtiğimiz günlerdeki konuğu, son birkaç yıldır hayatımızın merkezinde yer etmeye başlamasından çok önce meta evrenler üzerinde çalışmaya başlayan Mehmet Acar oldu. 2010 yılından bu yana sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik projeleri üreten Acar, Metaverse’ün geleceği nasıl şekillendireceği üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Bugüne kadar büyük markalar için tasarladığı iletişim, iş güvenliği, eğitim, tanıtım temalı sanal dünyaları da anlatan Acar, söyleşi sonunda öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Türkiye’nin dört bir yanından üstün başarılı, akademik potansiyeli yüksek öğrencileri seçen Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL), öğrencilerine üst düzey bir eğitim veriyor. Öğrencilerine kazandırdığı çağdaş akademik ve kültürel birikimle onları hem Türkiye’nin ve dünyanın en iyi üniversitelerine hazırlamayı hem de geleceği parlak dünya vatandaşları ve sosyal etki yaratan öncüler olarak yetiştirmeyi hedefleyen TEVİTÖL, bunu gerçekleştirirken maddi imkânı olmayan öğrenciler için de fırsat eşitliği yaratmayı amaçlıyor. TEVİTÖL’ün öğrencileri, daha küçük yaşlarında hem dünyada hem de ülkemizde eşine az rastlanır başarılara imza atarak isimlerini duyuruyor ve dünyanın en prestijli üniversitelerinin de dikkatini çekiyorlar.

40’tan fazla kulüp ve etkinlikle öğrencilere, kendi ilgi alanlarına göre ders dışı aktivitelerde yer alma imkânı da sunan TEVİTÖL, aynı zamanda öğrencilerin bilimsel anlayışı tanımalarına, kültürel ve sanatsal faaliyetler konusunda bilinçli birer katılımcı olmalarına olanak sağlayan etkinlikler gerçekleştiriyor.

TEVİTÖL HAKKINDA

Türkiye’nin ilk özel yetenekli lisesi TEVİTÖL, öğrencilerinin kendisini keşfetmesine, gerçekleştirmesine ve potansiyelini ortaya koymasına zaman ve imkân yaratır. 1993 yılında merhume İnanç Türkeş’in anısını yaşatmak amacıyla STFA’nın kurucusu ve İnanç Türkeş’in eşi merhum Sezai Türkeş tarafından kurulan TEVİTÖL, ilk mezunlarını 2000 yılında vermiştir. Mali sıkıntılar nedeniyle 2001yılında Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından devralınan okul, o günden bugüne Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim ve öğretim hayatına devam etmektedir. TEVİTÖL, Türkiye’nin dört bir yanından gelen akademik potansiyeli yüksek olan çok yönlü öğrencilere, odaklı bir eğitim programıyla,21. yüzyıl becerileri ile çağdaş akademik ve kültürel birikim kazandırarak onları hedefledikleri en iyi üniversitelere hazırlamayı, sosyal etki yaratan öncüler olarak yetiştirmeyi ve bunu gerçekleştirirken maddi imkanı olmayan öğrenciler için fırsat eşitliği yaratmayı amaçlar.

Bilgi için:     tevitol.k12.tr

instagram.com/tevitol

facebook.com/TEVITOL

twitter.com/tevitol

youtube.com/@tevinanclisesi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ