Demokrat Zafer

İSTANBUL SİZİ DANSA DAVET EDİYOR! 22 NİSAN-2 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞECEK ULUSLARARASI İSTANBUL DANS GÜNLERİ’NE SAYILI GÜNLER KALDI.

Festivalin etkinlikleri, Müze Gazhane, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Artİstanbul Feshane, Baruthane, Metrohan, Beyoğlu Sineması, Çubuklu Silolar ve Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

İSTANBUL DANSA DAVET EDİYOR!

ULUSLARARASI İSTANBUL DANS GÜNLERİ’NE

SAYILI GÜNLER KALDI.

Uluslararası İstanbul Dans Günleri ile 22 Nisan – 2 Mayıs tarihleri arasında dansın coşkusu tüm şehri saracak! Dünya Dans Günü kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı (İBB Kültür) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen festival, dünya çapında dansçıların gösterilerine ev sahipliği yapacak. Uluslararası İstanbul Dans Günleri, flamenkonun genç kraliçesi Patricia Guerrero’nun 22 Nisan Pazartesi akşamı Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda sahneleyeceği “Deliranza” adlı gösterisiyle başlayacak. Dünya danslarının en güzel örneklerinin, şehrin farklı mekânlarında sahneleneceği festival kapsamında performansların yanı sıra atölyeler, söyleşiler ve dans temalı film gösterimleri de ücretsiz olarak gerçekleşecek.

İBB Kültür’ün, 29 Nisan Dünya Dans Günü kapsamında düzenlediği Uluslararası İstanbul Dans Günleri, 22 Nisan – 2 Mayıs 2024 tarihleri arasında flamenkodan sokak dansına, baleden sirtakiye farklı dans türlerinin önemli temsilcilerini İstanbul’da ağırlayacak. Festivalin etkinlikleri, Müze Gazhane, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Artİstanbul Feshane, Baruthane, Metrohan, Beyoğlu Sineması, Çubuklu Silolar ve Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

PERFORMANSLAR

Bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Dans Günleri’nin açılışını, 22 Nisan Pazartesi akşamı saat 20.00’de CRR Konser Salonu’nda sahneleyeceği “Deliranza” adlı son koreografisiyle flamenkonun genç kraliçesi Patricia Guerrero gerçekleştirecek. Guerrero, 23 Nisan Salı akşamı aynı saatte ise Metrohan’da “Proceso Eterno” adlı gösterisini sahneleyecek. Uluslararası İstanbul Dans Günleri’nde ayrıca İtalya’nın uluslararası çağdaş dans topluluğu Komoco/Sofia Nappi’nin tüm dünyada kapalı gişe sahnelenen “Pupo” adlı gösterisi; dans sanatçısı, koreograf Bedirhan Dehmen’in “Biz” performansı ile İBB Kültür ve CRR Konser Salonu’nun destekleriyle hayata geçirilen “Köroğlu” balesi sanatseverlerle buluşacak. Pantomim sanatçısı İlker Kılıçer’in, İstanbul merkezli dans stüdyosu Swing Planet’in ve Shaman Dans Tiyatrosu’nun gösterileri sahneleyecekleri festivalde, hip hop, break dans, popping gibi her çeşit sokak danslarını buluşturan Urban Dance projesi kapsamında Kalli, Vehbione ve BBoy Junior da performanslarını sergileyecekler. Uluslararası İstanbul Dans Günleri’nin kapanışı ise 2 Mayıs Perşembe akşamı saat 20.00’de CRR Konser Salonu’nda “İBB Orkestraları İle Geleneğin İzinden” etkinliğiyle gerçekleşecek. Bu özel dans ve müzik gösterisinde İBB Orkestraları icracıları, halk oyunlarının ve oyun müziklerinin geleneksel form icracılarıyla birlikte sahne alacaklar ve 20 performans sahneleyecekler.

ATÖLYELER ve SÖYLEŞİLER

Uluslararası İstanbul Dans Günleri’nde İlker Kılıçer ile Pantomim Atölyesi ve Selim Özyol ile Zeybek Atölyesi’nin yanı sıra flamenko, yaratıcı dans, hiphop, k-pop ve sirtaki atölyeleri de gerçekleşecek. Urban Dance atölyelerinde ise Kalli Tarasidou ve Vehbione sokak dansları üzerine çalışmalar yapacaklar. Festival kapsamında ayrıca akademisyen, dansçı, koreograf ve eğitmenlerin gerçekleştireceği “Sokaklarda Dans”, “Dans Sahnesine Toplumsal Cinsiyet Perspektifiyle Bakmak” ve “Türkiye’de Çağdaş Dans” başlıklı söyleşiler İstanbullularla buluşacak.

FİLM GÖSTERİMLERİ

Uluslararası İstanbul Dans Günleri odağına dansı alan özel yapımlardan “Siyah Kuğu/Black Swan” (2010), “Özgürlük Dansı/Jimmy’s Hall” (2014) ve “Âşıklar Şehri/La La Land”(2016) filmleri ise 29 Nisan Dünya Dans Günü’nde Beyoğlu Sineması’nda gösterilecek.

22 Nisan – 2 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek Uluslararası İstanbul Dans Günleri’nin etkinlikleri için biletler İstanbul Senin ve Biletix’ten temin edilebilir.

PROGRAM

22 Nisan Pazartesi

20.00   Performans: Patricia Guerrero “Deliranza” / CRR Konser Salonu (Biletix/Ücretli)

23 Nisan Salı

15.00   Atölye: İlker Kılıçer Pantomim Atölyesi (7-12Yaş) / Baruthane (İstanbul Senin/Ücretsiz)

16.00   Atölye: Flamenko Atölyesi / CRR Konser Salonu (İstanbul Senin/Ücretsiz)

17.00   Performans: İlker Kılıçer – Pantomim / Baruthane (İstanbul Senin/Ücretsiz)

20.00   Performans: Patricia Guerrero “ProcescoEterno” / Metrohan (İstanbul Senin/Ücretsiz)

24 Nisan Çarşamba

16.00   Atölye: Urban Dance – Kalli / Müze Gazhane (İstanbul Senin/Ücretsiz)

20.00   Performans: Swing Planet Dans Grubu / Müze Gazhane (İstanbul Senin/Ücretsiz)

25 Nisan Perşembe

17.00   Söyleşi: “Sokaklarda Dans” Konuk: Prof. Dr. Belma Oğul (Müzikolog), Moderatör: Doç. Dr. Gonca Girgin / Müze Gazhane (İstanbul Senin/Ücretsiz)

17.00   Atölye: Urban Dance – Vehbione / Müze Gazhane (İstanbul Senin/Ücretsiz)

19.30   Performans: Urban Dance – Kalli, Vehbione, BBoy Junior / Müze Gazhane (İstanbul Senin/Ücretsiz)

26 Nisan Cuma

15.00   Atölye: Yaratıcı Dans Atölyesi (7-9 Yaş) / Müze Gazhane (İstanbul Senin/Ücretsiz)

17.00   Atölye: Hiphop Dans Atölyesi (14 Yaş +) / Müze Gazhane (İstanbul Senin/Ücretsiz)

27 Nisan Cumartesi                     

10.00   Atölye: Selim Özyol ile Zeybek / Artİstanbul Feshane (İstanbul Senin/Ücretsiz)

13.00   Atölye: Yaratıcı Dans Atölyesi (10-14 Yaş) /Çubuklu Silolar (İstanbul Senin/Ücretsiz)

15.00   Atölye: K-Pop Atölyesi (14 Yaş +) / Çubuklu Silolar (İstanbul Senin/Ücretsiz)

20.00   Performans: Shaman Dans Tiyatrosu /Artİstanbul Feshane (İstanbul Senin/Ücretsiz)

28 Nisan Pazar

15.00   Söyleşi: “Dans Sahnesine Toplumsal Cinsiyet Perspektifiyle Bakmak” Konuk: Dr. Berna Kurt (Akademisyen), Moderatör: Dr. Evrim Hikmet Öğüt (Etnomüzikolog) / Metrohan (İstanbul Senin/Ücretsiz)

15.00   Atölye: Sirtaki Atölyesi (Yetişkin) / Baruthane (İstanbul Senin/Ücretsiz)

20.30   Performans: “Biz” Dans / Metrohan (İstanbul Senin/Ücretsiz)

29 Nisan Pazartesi

18.30   Söyleşi: “Türkiye’de Çağdaş Dans” Konuşmacılar: Moderatör: Tuğçe Ilıgün Tuna (Dansçı, Koreograf, Akademisyen), Aslı Öztürk (Dansçı, Koreograf, Akademisyen), Melih Kıraç (Dansçı, Koreograf, Akademisyen), Emre Karaca (İDOB Modern Dans Topluluğu Direktörü), Gizem Bilgen (Dansçı, Koreograf, Akademisyen), Korhan Başaran (Dansçı, Koreograf, Eğitmen),Gizem Aksu (Dansçı, Koreograf, Eğitmen) / CRR Konser Salonu (İstanbul Senin/Ücretsiz)

20.00   Performans: Komoco “Pupo” / CRR Konser Salonu (Biletix/Ücretli)

Beyoğlu Sineması’nda Dans Günü – Film Gösterimleri:

17.00   “Âşıklar Şehri – La La Land” (2016) (İstanbul Senin/Ücretsiz)

19.30   “Özgürlük Dansı – Jimmy’s Hall” (2014) (İstanbul Senin/Ücretsiz)

21.30   “Siyah Kuğu – Black Swan” (2010), / Beyoğlu Sineması (İstanbul Senin/Ücretsiz)

30 Nisan Salı

20.00   Performans: Komoco “Pupo” / CRR Konser Salonu (Biletix/Ücretli)

20.00   Performans: “Köroğlu” Balesi / Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi (İstanbul Senin/Ücretsiz)

2 Mayıs Perşembe

20.00   Performans: İBB Orkestraları ile Geleneğin İzinden / CRR Konser Salonu (Biletix/Ücretsiz)

Bilgi için:   www.kultursanat.istanbul

instagram.com/ibb_kultur

twitter.com/ibb_kultur

facebook.com/ibbkultur

youtube.com/@IBBKulturIstanbul

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ