Demokrat Zafer

GÜRSU BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE DOSTU PROJE

Gürsu Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlanan Sıfır Atık Projesi kapsamında son kullanma tarihi geçmiş ve kullanılmayan atık ilaçları ilçe genelindeki eczaneler yardımıyla toplayacak.

Gürsu Belediyesi ve Bursa Eczası Odası Gürsu İlçe Temsilciliği’yle birlikte tarihi geçmiş ve kullanılmayan ilaçların çöpe atılmasını ya da lavaboya dökülmesini engellemek için başlatılan proje kapsamında ilçe genelindeki gönüllü 27 eczaneye ‘Evsel Atık Toplama Kutusu’ teslim etti. Gürsu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, haftalık gönüllü eczaneleri dolaşarak toplanan atık ilaçları alıp, bertaraf işlemini gerçekleştirecek.

Toplum ve çevre sağlığını korumak için önemli projeler hayata geçiren Gürsu Belediyesi, kullanılmayan ya da son kullanma tarihini tamamlayan ilaçların toplanması için başlattığı proje ilaçların çevreye zarar vermeden imha edilmesini amaçlıyor.

Toprağımız ve suyumuzu korumalıyız.

Ülkemizde her yıl 300 ton ilacın atık olduğuna dikkat çeken Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık; ‘İlaçlar da birer kimyasal madde. Lavaboya dökülen ya da çöpe atılan ilaçlar toprağımızı ve suyumuzu kirletiyor. Toprağımız ve suyumuzu korumalıyız. Biz bu projeyle bunun önüne geçmeye çalışıyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ