Demokrat Zafer

“Yaşam çözülmesi gereken bir sorun değil, ancak deneyimlenmesi gereken gerçekliktir.”

“Yaşam çözülmesi gereken bir sorun değil, ancak deneyimlenmesi gereken gerçekliktir.”
Soren Kierkegaard
 
Türkiye’de yoganın gelişimine büyük katkılar sağlayan Bora Ercan, yazarlık serüveninin yeni kitabı Yoga ve Kendini Bulma Sanatı’nı Literatür Hayat etiketiyle yayımladı. Kitabın İstanbul’daki ilk sohbet ve imza etkinliği geçtiğimiz gün Galata Kumbaracı Yokuşu’ndaki Oasis Yoga’da gerçekleşti. Kitabın temel fikrinden yola çıkarak yoga ve kendini bulma yolculukları üzerine yaklaşık 1,5 saat boyunca süren etkinliğe yopu bir katılım gerçekleşti.
 
Yaşamın büyük bölümünü Datça ve İstanbul arasında geçiren Bora Ercan, Türkiye’nin birçok yerinde ve yurtdışında yapılan etkinliklere eğitmen olarak katılmaya devam ediyor.
 
wi_800.jpeg


Yoga, antik metinleriyle birlikte, kişinin kendisinden başlayıp çevresindeki tüm varlıklara doğru bir farkındalık kazanmasını sağlar. Varoluşsal ve yaşamsal zorluklara karşı başlı başına bir çözüm olanağıdır.

Kişinin, sezgilerini de kullanarak oluş ile varlık arasındaki ayrımda yerini bulması, mutlağı algılamak için kendisini gerçekleştirmesidir.

Kalbi saflaştıracak tüm teknikler bir bütün olarak zihinsel özgürleşme ve mükemmelliğe ulaşma yoludur. İşte bu sebeple yoga, kendini bulma sanatının en değerli araçlarından biridir.

Bu kitap, okuyucuları yoga pratiğinin derinliklerine götürürken yoganın bedende, zihinde ve duygularda 
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ