Demokrat Zafer

ÇOK DEĞERLİ RÖPORTAJLAR ve HABERLERLE MİLLİYET SANAT’IN NİSAN 2024 SAYISI OKURLARINI BEKLİYOR!

Nisan 2024 sayısında, aynı zamanda iki yakın arkadaş olan ve “O Podcast” adlı podcast serisini hazırlayıp sunan Seda Artar ve Umur Çağın Taş’ın röportajı okurları bekliyor.

WIM WENDERS, WERNERHERZOG ve EKİN KOÇ RÖPORTAJLARI,

29 NİSAN DÜNYA DANS GÜNÜ,

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ,

TEKNOLOJİ ve EDEBİYAT İLİŞKİSİ,

VE ÇOK DAHA FAZLASI

MİLLİYET SANAT NİSAN 2024 SAYISINDA!

Türkiye’nin sanat hafızası Milliyet Sanat’ın Nisan 2024 sayısı okurlarla buluştu! Kapağına, 29 Nisan Dünya Dans Günü’nü taşıyan yeni sayıda yönetmen Wim Wenders’ın En İyi Uluslararası Film dalındaki beş Oscar adayından biri olan filmi “Perfect Days / Mükemmel Günler”e, Alman kültür ve sanat ikonu Werner Herzog’un ilk romanı “Dünyanın Alacakaranlığı”na dair röportajları; Ekin Koç ile Ayın Söyleşisi; 43. İstanbul Film Festivali’ne ve teknoloji ile edebiyat ilişkisi üzerine kapsamlı dosyalar gibi renkli içerikler okurları bekliyor. Türkiye’nin ve dünyanın kültür sanat gündemine ışık tutan yazıları, özel röportajları ve haberleriyle Milliyet Sanat Nisan 2024 sayısı raflarda, dijital uygulamalarda ve Getir, Trendyol, dergikapinda.com ve shopier.com ile Türkiye’nin tüm şehirlerinde!

Milliyet Sanat’ın Nisan 2024 sayısı, dansla açılıyor. 29 Nisan Dünya Dans Günü kapsamında Osmanlı Operet Kumpanyası’ndan Ses Opereti’ne, Atilla Revüsü’nden Devlet Balesi’ne Türkiye’de dansın tarihine mercek tutan yeni sayı, ülkemizde modern dansın çehresini değiştirmiş olan Beyhan Murphy’nin; İDOB bale baş koreografı Ayşem Sunal Savaşkurt’un, Moskova’da düzenlenen Umutların Büyük Ödülü Uluslararası Gençlik Bale Yarışması’nda ikinci olan Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Nilay Tahiroğlu’nun röportajları yer alıyor.

PLASTİK SANATLAR

Tate Modern’deki “Yoko Ono: Zihnin Müziği” başlıklı retrospektife dair bir yazıyla başlayan plastik sanatlar sayfaları Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin koleksiyonuna eklediği, Osman Hamdi Bey’in “Kaplumbağa Terbiyecisi” ismiyle bilinen eserinin ikinci versiyonu; Siyah Beyaz galerinin 40. yılı ve kutlama sergisi “Siyah Daha da Beyaz”; Elgiz Müzesi’nin “Bir Zamanlar Denizin Olduğu Yer Dolomitler Çağdaş Sanatı” sergisi ile devam ediyor. Guga Contemporary’deki “Eşittir” isimli karma sergiye peçetelere yaptığı çizimleriyle katılan Ercan Akyol’un ve BBprojecTT’te açacağı “Why So?: Childhood Memories” sergisini anlatan POLVO’nun röportajının yer aldığı sayıda; Ayşegül Sönmez “Sanatatak” köşesinde sanatın açıklanması ve anlatılmasına dair bir eleştiri sunarken, Birol Erdoğan ise “Dijital Sanat” köşesinde, tamamı Türk sanatçı ve yazılımcılar tarafından gerçekleştirilen “Tesla Immersive Experience” sergisini anlatıyor.

SİNEMA

Nisan 2024 sayısının sinema sayfaları, 17-28 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek 43. İstanbul Film Festivali’ne, programına ve öne çıkan filmlere geniş yer ayırıyor. Sevin Okyay’ın, En İyi Uluslararası Film dalındaki beş Oscar adayından biri olan ve bu ay MUBI’de seyirciyle buluşmaya hazırlanan “Perfect Days/Mükemmel Günler”in yönetmeni Wim Wenders ile özel bir söyleşi gerçekleştirdiği sayı, 74. Berlin Film Festivali’ne dair akılda kalan tartışma ve eleştirileri derliyor. Yine bu ay gösterime girecek “Monkey Man/Maymun Adam” vesilesiyle maskelerin önemli yer tuttuğu filmlerden bir seçki sunan sayı, “The Fall Guy/Dublör”le vesilesiyle de Hollywood’un en çok konuşulan oyuncularından Ryan Gosling’in kariyerini mercek altına alıyor. Atilla Dorsay ise “Sinemanın Hazineleri” köşesinde Michelle Pfeiffer ve Al Pacino’nun birlikte rol aldığı, aşkı derinliğine, kapsamlı, etkileyici biçimde işlemesiyle dikkat çeken “Frankie and Johnny” filmini masaya yatırıyor.

AYIN SÖYLEŞİSİ

Milliyet Sanat Nisan 2024 sayısında Ayın Söyleşisi için Asu Maro’nun konuğu, “Taş Kâğıt Makas” dizisinin avukat Umut’u Ekin Koç oluyor. Hem sinemada hem ekranda kariyerinin parlak bir noktasında olan başarılı oyuncu, hızla yükselen kariyerini ve hayatını anlatıyor.

EDEBİYAT

Alman kültür ve sanat ikonu Werner Herzog’un, ilk romanı Dünyanın Alacakaranlığı’nı anlattığı röportajla açılan edebiyat sayfaları, şairlerin dizelerinde baharı arayan zengin bir dosya ve çok önemli, koleksiyonluk, özel kitapları okurlarla buluşturan Demirören Yayınları üzerine bir içerikle devam ediyor. Afşin Kum, Meryem Gültabak, Sabri Gürses, Selim Bektaş ve Selim Erdoğan’ın, yapay zekânın ulaşabileceği nokta hakkındaki öngörüleri, yapay zekâ­nın metinlerin yaratım sürecine olumlu ya da olumsuz etkiler, yapay zekâ kullanımının yazarlık mesleğindeki karşılığı ve ondan ne şekillerde yararlandıkları üzerine görüşlerini paylaştığı sayıda, Hülya Avtan’ın “Sayfayı Çevir” köşesi ise edebiyatseverlere geniş bir öneri seçkisi sunuyor.

PODCAST

Nisan 2024 sayısında, aynı zamanda iki yakın arkadaş olan ve “O Podcast” adlı podcast serisini hazırlayıp sunan Seda Artar ve Umur Çağın Taş’ın röportajı okurları bekliyor.

MÜZİK

Yeni sayının müzik sayfalarında Kaiser Chiefs’in 8. albümü “Easy Eighth Album”ün incelemesi; Egemen Limoncuoğlu’nun Pearl Jam ve Pet Shop Boys başta olmak üzere baharda çıkacak yeni albümleri yazdığı “Müzik Kutusu” köşesi; Arter’de gerçekleşecek solo doğaçlama festivali “Show of Hands” (SoHFest) ile ilgili bir dosya ve röportajlar okurlarla buluşuyor. Naim Dilmener’in her zamanki gibi müzik gündemini değerlendirdiği sayfalarda, Kemal Küçük ise “Diapason” köşesini İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin “II. Mehmet” operasına ayırıyor.

SAHNE SANATLARI

Milliyet Sanat Nisan 2024 sayısının sahne sanatları sayfalarında ise “Override” oyununda birlikte sahne alan Ceyla Odman ve Çağlar Ertuğrul’un; Jonas Hassen Khemiri’nin yazdığı “Kardeşlerimi Arıyorum” oyununun yönetmeni Barış Gönenen’in röportajları ve Seçkin Selvi “Ve Perde…” köşesinde İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun “Çarpışma” oyununa odaklanan yazısı yer alıyor.

Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de, Trendyol’da, dergikapinda.com’da, shopier.com’da ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

 

Bilgi için: milliyetsanat.com

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ