Demokrat Zafer

Bursa’da zam eylemi!

Bursa Tüketiciler Derneği, elektrikten doğalgaza, gıdadan giyime, temel yaşam ihtiyaçlarına yapılan zamları protesto etti. TÜKDER protesto öncesi Başkan Sıtkı Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Asker Karataş üyelerine kahvaltılı bir toplantı düzenledi. 

Yıkılan Atatürk Stadı’nın yerine inşa edilen Bursa Millet Bahçesi’nde gerçekleşen protestoda tüketicinin süründüğü vurgusu tiyatral olarak da sahnelendi.

Çalışanların ve emeklilerin ücretlerine yapılan zamlar karşısında doğalgazdan elektriğe, giyimden gıdaya kadar hayat pahalılığının tavan yaptığını dile getiren tüketiciler Bursa’da dikkat çeken bir protestoya imza attı.

Yapılan eylemde vergi ve zam yükü nedeniyle tüketicinin ayağa kalkamayacak durumda olduğu vurgusu tiyatral olarak da sahnelendi.

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, şöyle konuştu:

“Tüketici yerde sürünüyor”

“Bu son 2-3 yılda, özellikle pandemi döneminde öylesine peş peşe zamlar geldi ki bunlara tepki göstermeye mecalimiz kalmadı. Zamlara ve ağır vergilere karşı tepki göstermek yerine somut bir durum tespiti yapmaya çalıştık. Bu vergileri asgari ücret düzeyinde gelir sahibi olanların sırtına vurduğunuzda gördüğünüz gibi yerde sürünür durumda. Vergi ve zam yükü altında eziliyor.”

“Önümüz kış, tüketici bu yükü kaldıramaz”

“Çarşı pazarda, market ve mağazalarda girdi maliyetine bağlı olmadan yapılan zamlarla ilgili bakanlık yönetmelik çıkardı. Fahiş fiyat uygulayanlar hakkında Ticaret İl Müdürlüğüne başvurulabilir. Keyfi zamlarla karşı karşıya kalan tüketici eziliyor. Önümüz kış. Elektrik zamları tüketiciyi çarpmış durumdadır. Yeni yıl zamları, akaryakıt zamları ve doğalgaz zamları nedeniyle tüketiciler kışı çok ağır bir yük altında geçirecekler. Kışın tüketici yeni gelecek bir zammı kaldıramaz.

“Bazı ürünler 1 ayda 3 kez zam görüyor”

“Yetkililere açık çağrımız var. Vatandaşın buzdolaplarına bakın. İhtiyaçlarını alamadıklarını göreceksiniz. Bazı ürünler 1 ayda 3 kez zam görüyor. Piyasayı sistemli olarak denetleyiniz. Üretim politikası üzerinde serbest rekabet dönemini açacak bir politika ile tüketicinin yaşam standartını yükseltin. Yurtaşlarımızın insanca yaşama hakkı var. Avrupalılar emekli maaşları ile ülkemizde turist olarak gezerken biz şehirden şehire gidemiyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ