Demokrat Zafer

Necla Yörüklü’den Salda Gölü’ne Yapılan Asfalt Yola Tepki

“Doğaya İhanet”
Türkiye’nin doğal güzellikleri arasında yer alan Salda Gölü’ne yapılan 15 km uzunluğundaki asfalt yol, peyzaj mimarlığı uzmanı Peyzaj Yüksek Mimarı ve TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube Kurucu Başkanı Necla Yörüklü tarafından sert bir şekilde eleştirildi. Göl çevresinin korunması gerektiği konusunda daha önce NASA’nın uyarılarının dikkate alınması gerektiğini savunan Yörüklü, yapılan asfalt yolun doğaya yapılmış büyük bir hainlik olduğunu belirtti.
Salda Gölü’nün eşsiz güzelliğinin korunması ve ekosisteminin zarar görmemesi için daha önce NASA yetkilileri tarafından yapılan “ayakkabıyla bile girilmemesi” uyarısına rağmen, bu önemli turistik destinasyona yapılan asfalt yolun, doğal dengeyi bozacağına dikkat çeken Yörüklü, projenin doğaya karşı yapılmış bir ihanet olduğunu ifade etti.
Peyzaj mimarlığı alanında uzman olan Peyzaj Yüksek Mimarı ve TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube Kurucu Başkanı Yörüklü, doğal güzelliklerin korunması ve sürdürülebilir bir çevre politikasının benimsenmesi gerektiğini vurgulayarak, Salda Gölü gibi önemli bir doğal alanın ticari çıkarlar uğruna yok edilmemesi gerektiğini dile getirdi.
Yapılan asfalt yolun, sadece göl çevresindeki ekosistemi değil, aynı zamanda bölgenin doğal ve kültürel dokusunu da olumsuz yönde etkileyeceğini belirten Yörüklü, doğanın kendi dengesinde var olması gerektiğini ve insan müdahalesinin minimal düzeyde olması gerektiğini vurguladı.
Salda Gölü’nün eşsiz güzelliğinin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için, doğa dostu çözümlerin benimsenmesi gerektiğini söyleyen Yörüklü, kamuoyunu duyarlı olmaya ve doğal alanların korunması için gerekli adımları atmaya çağırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ