Demokrat Zafer

ARTER’DE YENİ ÇOCUK ATÖLYELERİNDE BULUŞALIM!

Arter Öğrenme Programı’nın farklı yaş gruplarından çocuklara yönelik düzenlediği etkinlikler, iki yeni atölyeyle devam ediyor. Herkesin yaratıcı sürecin parçası olabileceği bir ortamı mümkün kılmayı amaçlayan çocuk atölyeleri, 19 Şubat Cumartesi günü 11:00’de “Mimari Düşler”; 26 Şubat Cumartesi günü 11:00’de ise “Ben, Sen, Biz” başlığıyla düzenlenecek. Sevgi Gönül Oditoryumu’nda sınırlı sayıda katılımcı ve gerekli sağlık önlemleriyle gerçekleşecek atölyelerin biletleri Arter’den temin edilebilir; 0212 708 58 01 numaralı telefondan veya biletler@arter.org.tr adresi üzerinden rezervasyon yaptırılabilir.

Ziyaretçilerini gerekli sağlık önlemleriyle ağırlayan Arter, farklı yaş gruplarından katılımcılara yönelik çocuk atölyelerini hem çevrimiçi hem de fiziksel ortamda düzenlemeyi sürdürüyor. Çocukları, çağdaş sanatı keşfedip yorumlamaya ve yaratıcı süreçleri deneyimlemeye davet eden atölyeler, Arter’in güncel sergilerinden hareketle şekilleniyor ve her çocuğun kendi bakış açısını paylaşmasına özen gösteriyor.

7–11 yaş aralığındaki çocuklara yönelik “Mimari Düşler” başlıklı atölye, 19 Şubat Cumartesi günü saat 11:00’de Sevgi Gönül Oditoryumu’nda gerçekleşecek. Canan Tolon’un Arter’de sergilenen Tedbir başlıklı yerleştirmesinden yola çıkan atölye, çocukları Tolon’un sanat pratiğinde sıklıkla yer bulan “inşa” ve “yıkım” kavramları üzerine düşünmeye davet ediyor. Yarım kalan mimari yapıların hayal gücüyle tamamlanmasını temel alan atölye çalışmasında, çocuklar kurdukları düşleri çeşitli tekniklerle renklendirecekler.

“Ben, Sen, Biz” başlıklı atölye ise 26 Şubat Cumartesi günü 11:00’de müze eğitimcileri Aslı Ersoy ve Elif Üngör’ün kurduğu atölyepikolo tarafından Sevgi Gönül Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek. “Ben, Sen, Biz” başlıklı atölye, 6–9 yaş aralığındaki çocukları Candeğer Furtun’un, insanın biricikliğini çoğulluk üzerinden ele alan seramik eserlerini yakından incelemeye davet ediyor. Furtun’un Arter’de sergilenen yapıtlarından yola çıkarak birey, toplum ve topluluk kavramları üzerine sohbet eden çocuklar, ardından farklı malzemeleri boyama, katlama, yırtma, delme gibi çeşitli teknikler ve hayal güçleriyle dönüştürüp bir yapboz tasarlayacaklar.

Katılımın, her etkinlik için 12 çocukla sınırlı olduğu atölyelerin biletleri Arter’den temin edilebilir; 0212 708 58 01 numaralı telefondan veya biletler@arter.org.tr adresi üzerinden rezervasyon yaptırılabilir. Atölyeye katılan çocukların birer yetişkin eşlikçisi ise, etkinlik gününde Arter sergilerini gün boyu ücretsiz ziyaret edebilir; 13:00 ve 15:00’te düzenlenen rehberli turlar için giriş katındaki gişeden bilet satın alabilir.

Arter’in güncel programlarına ilişkin daha detaylı bilgiye www.arter.org.tr adresinden erişilebilir. Arter Pazartesi hariç her gün açık. Kurumsal Sponsor Tüpraş’ın değerli desteğiyle, tüm sergilere giriş 24 yaş altı izleyiciler için her gün; Perşembe günleri ise her yaştan izleyici için ücretsiz. Arter Beraber üyeleri ise sergileri yıl boyunca ücretsiz ziyaret etmenin yanı sıra farklı ayrıcalıklardan faydalanıyor. Arter binasının Kütüphane, Kitabevi, Bistro by Divan, arka bahçe alanlarına ve Galeri 0’da yer alan sergiye giriş için bilet gerekmiyor. Ulaşım Sponsorları Ford Otosan ve Otokar’ın desteği sayesinde Taksim’den ve Tepebaşı’ndan ücretsiz servis araçlarıyla Arter’e ulaşılabiliyor.

Bilgi için:                              arter.org.tr

Adres:                   Irmak Cad. No: 13 Dolapdere Beyoğlu 34435 İstanbul

Tel:                        0212 708 58 00

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ