Demokrat Zafer

CHP Yıldırım’dan Yapılan Açıklamaya Jet Cevap! “Şahsıma Yönelik Yapılan Komplodur!”

CHP Bursa İl Örgütü’nde 20 şubatta “İlçe Seçim Kuruluna” verilen belediye meclis üyelikleri listeleri derin krizide beraberinde getirdi. Listeler oluşurken 2019-2024 döneminde meclislere damga vuran birçok isim yer almazken listelerde yer bulanlarda son sıralarda kendi isimlerini buldu. Yaşanan bu kriz sosyal medya ve haber sitelerinde de yer bulunca CHP Yıldırım İlçe Örgütü, İlçe Başkanı İlhami Gün imzalı bir açıklama yaptı.

Başkan İlhami Gün; “Değerli partili yoldaşlarım, yapmış olduğumuz ön seçim sonucunda; parti tüzüğümüz ve yönetmeliğinde belirtilen kadın kotası %30 ve gençlik kotası %20 oranlarında kota uygulaması sonucunda liste sıralamaları oluşmuştur. Partimize emek veren sokaklarda, mücadele eden, katkı koyanları takdir etmiştir. Yaymak istenen gerçeğe aykırı beyanlar inancımızı mücadele azmimizden asla geri adım atılmayacaktır. Bizim mücadelemiz asla parti içi mevki makam kavgasına dönmeyecektir. Bizim kavgamız partimizi iktidara taşıma kavgasıdır. Her partili neferinden militan gibi saltanata karşı mücadelede saf tutmaya sokaklara davet ediyorum. Çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmak için mutlaka kazanacağız. ” ifadelerine yer verildi.

Listelerin basınla paylaşıldığı gün ön seçimde 5’ci sırada olmasına rağmen 16’cı sırada kendi ismini gören CHP Yıldırım Gurup Sözcüsü Servet Çağıl, İlçe Örgütü’nden üyelere gönderilen mesaj üzerine; Değerli arkadaşlarım. CHP İlçe Başkanlığı bilgilendirme mesajı hatalı ve kasıtlıdır. Fermuar, gençlik veya kadın kotasına yönelik bir eleştirim yoktur. Ön seçimde benden sonra yer alan arkadaşımız iki sıra benim önümde yer almıştır. Bunun kotayla yönergeyle açıklanacak bir durumu yoktur. Bana yönelik yapılan bir komplodur ancak her halükarda partimizin kazanımları önemlidir bu mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz, bilginize arz ederim.” mesajıyla açıktan ilçe başkanına meydan okudu.

20 şubat akşamı Servet çağıl sosyal medyasından; “Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet ve Demokrasinin kurucusu ve bekçisi olan bir partidir. Ben de bu ilkeler doğrultusunda partimizin önseçimlerine katıldım ve partililerimizin tevecühüyle önseçimi 5.ci olarak tamamladım. Önseçimde 5.ci olmama rağmen listelerde 16.sırada yer aldığımı görmekteyim. Nevi şahsına münhasır bu demokrasi uygulaması ne anlama gelmektedir Yöneticilerimizin demokrasi anlayışı bu mudur ? Kendi içinde demokrasi uygulamayan bir parti halka nasıl bir demokrasi sunacaktır. Benim bir yerlerde olmam önemli değil önemli olan halkımızın kazanımlarıdır. Lakin bu şekliyle bana verilen oylar gaspedilmiş, halkımızın iradesi yok sayılmış, masa başında oturanlar tarafından halkın tercihi ve iradesi yok sayılmıştır.  Her şart ve koşulda önemli olan halkımızın refahı ve kazanımlarıdır, iyi dileklerimle” demişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ