Demokrat Zafer

Eğitim İş: Çadır üretimi yalanını sonuna kadar takip edeceğiz!

Eğitim-İş Genel Sekreteri Cengiz Sarıyer çadır skandalıyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e sorular yöneltti: “Çadır üretimi yaptığı iddia edilen okullara ne kadar ödenek gönderilmiştir?”

Eğitim-İş, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından deprem bölgelerine gönderilmek üzere mesleki ve teknik liselerde çadır ve uyku tulumu üretimi yapıldığının doğru olmadığını açıklamıştı. Konuyla ilgili bugün Eğitim iş Bursa Şubesinde bir kez daha açıklama yapan Eğitim İş üyeleri, “Çadır üretimi yalanının sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

Yapılan açıklamaya Eğitim İş Genel Sekreteri Cengiz Sarıyer, Genel Özlük Hukuk Sekreteri İlhan Yaşar, Genel Basın Yayın Sekreteri Emine Çalık, Bursa Şubesi Başkanı Yeliz Toy ve Birleşik Kamu İş Bursa Başkanı Özkan Rona katıldı.

Ülke olarak çok çok acı günlerden geçiyoruz diyen Eğitim İş Genel Sekreteri Cengiz Sarıyer, “Depremin sonrasında derhal müdahale etmesi gereken devlet kurumlarının yıllardır liyakatle yönetilmedikleri için nasıl acz içinde kaldığını halk olarak kahrolarak izledik. Tüm bu zincirleme felaketler yetmezmiş gibi, bürokrasideki çürümüşlüğün en çarpıcı biçimde dışa vurmasına tanık olduk. Yurttaşların kanları ve paralarıyla var olan Kızılay’ın depremzedelere çadır sattığı, arama kurtarmada başı çekmesi gereken AFAD’ın vinç kiraladığı, ülkenin dört bir yanından yurttaşların fedakarlıkla ve bin bir zorlukla yolladığı yardım tırlarına AKP teşkilatlarının parti afişi asmadan illere sokmadığı gibi haberler, ülkede çürüyen tek şeyin yöneticiler tarafından göz yumulan binaların kolonları olmadığını en tartışmasız şekilde yüzümüze vurdu. Bildiğiniz üzere; Bursa Şubemiz, MEB’in deprem yardımları konusunda yaptığı yanlış propagandayı çürütmüştü. Bakanlığın paylaştığı reklam filminde birçok şehirdeki meslek liselerinde depremzedeler için çadır ve uyku tulumu üretildiği ve deprem bölgesine yollandığı iddia edilmişti. Hazırlanan bu reklam filminin her karesinde meslek liselerinde hummalı biçimde dikim, kaynak çalışmaları yapan öğrencilere yer verilmiş, taktir beklenmişti. Oysa; Bursa Şubemiz ortaya koydu ki bu reklam filmleri, Hitler’in meşhur propaganda bakanı Goebbels’e parmak ısırtacak kadar yalan ve çarpıtmalarla doluydu” dedi.

“Bakanlık olayı perdelemek için müfettişlerini harekete geçirdi”

Öğrencilerin ve eğitim emekçilerinin de dolaylı olarak alet edildiği bu yalanın en korkunç taraflarından birisi de kuşkusuz, deprem bölgesinde insanlar çadır beklerken tüm bu hinlikleri düşünebilecek insanların ülkemizde yönetici koltuklarında oturabiliyor olduğunu göstermesi olduğunu belirten Sarıyer, “Bakanlık olayı aydınlatmak için değil adeta perdelemek için müfettişlerini harekete geçirdi. Sendikamızın açıklamalarından günler sonra yayımladığı sözde “yalanlamada”, “bu çadırlar bu okullarda üretildi” diyemedi. Depremzedeler üzerinden yapılan bu yalan reklam organizasyonuna alet olan hiçbir okul yöneticisinin rahatı bozulmadı. Şimdi bu hamleleriyle birlikte tepkilerin soğumasını ve rezaletin unutulmasını bekliyorlar. Bugün burada “Unutmayacağız, unutturmayacağız ve bu utanmazlığın peşini bırakmayacağız” demek için bulunuyoruz. Reklam filminde bu çadır üretiminin 9 ildeki meslek okullarında yapıldığı ileri sürülüyordu, şimdi diğer illerde de Bursa’daki gibi hayali üretim yapılıp yapılmadığının peşine düşüyoruz” dedi.

Eğitim İş Genel Sekreteri Cengiz Sarıyer, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması için şu soruları sordu:

  • İsimlerini verdiğimiz okullar Bakanlığınızca mı tespit edilmiştir?
  • Bizim üstüne basa basa dile getirdiğimiz bu iddialar sizin iddia ettiğiniz şekilde doğru değilse, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü’nü bizim ifşaatlarımızın hemen sonrasında neden görevden aldınız?
  • Bakanlığınızca tespit edilmişse, bu okullara çadır üretimi için ne kadar ödenek gönderilmiş, makine, teçhizat alımları yapılmış mıdır?
  • Bu il ve okulların dışında başkaca İl ve okullar var mıdır?
  • Bu okullarımızın hangisinde ve varsa başka okullarda 6 Şubat’tan bugüne kadar kaç tane çadır üretilmiş ve bölgeye sevk edilmiştir?
  • Çadır meselesi sadece deprem sürecinde Bakanlığın kendi reklamını yapması ile sınırlı bir süreç midir?
  • Çadır üretimi yapıldığını iddia ettiğiniz bu okullardaki kamera kayıtları güvenceli biçimde korunmakta mıdır? Başka bir deyişle skandallar dizinine bir de delil karartmayı eklemeyi düşünüyor musunuz?
  • Her şeyden önce, Milli Eğitim Bakanlığı görevine devam etmeyi düşünüyor musunuz? Bu skandalları önce aydınlatmayı, sonra gereğini yapmayı, kamuoyundan içtenlikle özür dilemeyi düşünüyor musunuz? Yoksa erdem, ders kitaplarına öylesine koyduğunuz bir kavram mıdır?

Haber Merkezi

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ